Word İle 2 Adımda Resmi Yazıya Çevirme

Teknojest
3
resim-dosyasini-yaziya-cevirme-2

Resim formatında yer alan dosyalarınızdaki metni, düzenlenebilir formata çevirmek kişisel ve iş hayatınızda yardımcı olabilir. Resme bakarak tek tek yazmaktansa birkaç adımda resmi yazıya çevirme hepimizin tercih edeceği bir çalışma şekli olacaktır.

Örneğin elinizde eski günlerden kalma sınav sorularınız mı var ya da bir fatura, not veya o an fotoğrafını çektiğiniz bir önemli açıklama metni...

Bu ve bunlara benzer dökümanları düzenlenebilir formata çevirebilirsiniz. Hem de hali hazırda bilgisayarınızda kurulu word programı ile bunu yapmak mümkün!

Resmi yazıya çevirme hangi teknoloji ile mümkün?

Görüntüden metne dönüştürme, bir görüntüyü okunabilir metne dönüştürme işlemidir. Bu, Optik Karakter Tanıma anlamına gelen OCR teknolojisi kullanılarak yapılabilir.

OCR, herhangi bir basılı belgeyi bir bilgisayar monitöründe görüntülenebilen ve tarama yapan kişi tarafından okunabilen elektronik bir forma dönüştürebilir. Bu teknoloji kısaca amacı :

  • Veri toplamayı kolaylaştırmak;
  • Erişilebilirliğin arttırılması;
  • Verimliliği artırmak

Bu teknolojiyi kullanarak metin dosyasını elde edebilecek elbette bir kaç online servis de mevcut. Yalnız bu yazımda ben onlardan değil hali hazırda standart olarak bilgisayarımızda kurulu olan word programından bahsetmek istedim.

Microsoft Word bu işin neresinde?

Word programında elbette otomatik olarak bu işlemi yapan biz özellik yok. Ama dolaylı yoldan bu işlemi yapmak mümkün!

Başlamadan önce Microsoft'un yaptığı güncellemeyi paylaşmak istiyorum: Şöyle ki artık word programıyla pdf dosyalarını görüntüleme mümkün. Bu da demek oluyor ki herhangi bir pdf dosyasını düzenlenebilir formatta Word üzerinde açabileceğiz.
Tavsiye yazı : Microsoft Office ücretsiz kullanmak mümkün

Peki bu bilgi bize ne sağlayacak?

Mevcut resim dosyasını pdf e dönüştürürsek bunu word ile açabiliriz!  O zaman yapacağımız işlem 2 adımdan oluşuyor:

  • Birinci adım resim dosyasını pdf  e dönüştürmek.
  • İkinci adım da Pdf dosyasını Word ile açmak

Resim dosyasını PDF e dönüştürün

Standart olarak yeni bir word dosyası açın ve resmi buraya ekleyin!
Farklı kaydet seçerek bu dosyayı PDF olarak kaydedin
resmi-yazıya-çevirme
Bu adımda şu küçük bilgiyi de paylaşmak istiyorum. Eğer resim dosyalarınızı bu şekilde dönüştürdükten sonra dosyaları tek seferde yazdırmak da mümkün!

PDF dosyasını Word ile Açın

İlk adımı kolayca hallettikten sonra ikinci adıma geçerek bu PDF dosyasını word ile açmalısınız. Benzer şekilde word dosyanızı açıkken Dosya > Aç yolunu izleyerek az önce oluşturduğunuz PDF dosyanızı açın. Çok kısa bir süre sonra resim dosyasını yazıya çevirme işlemini tamamlamış olacaksınız.
resim-dosyasını-yazıya-çevirme
Benim yaptığım örnekte göreceğiniz üzere google resim aramalarında bulduğum resimli söz çalışmasını bile güzel bir şekilde word e alabildim. 
Tavsiye yazı : Word dosyasını farklı dile çevirin

Buradaki başarı oranı tabii resim dosyanızın kalitesine bağlı. 

Google Docs ile Resmi Yazıya Çevirme

Google docs da bu işlem daha basit! Çevirmek istediğiniz resmi drive hesabınıza yükleyip birlikte aç > Google Docs seçmeniz yeterli. Kısa bir süre sonra resminiz ve üzerinde yazan yazı dökümanınıza eklenecek.

İlginçtir ki google docs formatı yakalamaya da çalışıyor. Yazının renklerine ve boşluklarına uygmaya çalışarak size daha başarılı bir sonuç verebilir.

Son Sözler

Peki siz yaptığınız örneklerden bahsedebilir misiniz? Word ne derece başarı ile dönüştürmeyi sağladı? Resmi yazıya çevirme işleminde beklentileriniz karşılandı mı?

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !