Android Telefonda Ekran Sabitleme - Çocukların Uygulama Geçişini Engelleyin!

Teknojest
4
android ekran sabitleme

Telefonlarımız her ne kadar kişiye özel olsa da zaman zaman başkalarıyla kısa süreliğine paylaşmak zorunda kalabiliyoruz. Böyle bir durumda ekran sabitleme yaparak kişinin izin verdiğimiz ekranın dışına çıkmasını engellemek en doğal hakkımız olsa gerek. Örneğin aşağıdaki durumları şöyle bir hayal edin!

Hiç tanımadığınız biri acil bir telefon görüşmesi yapmak için telefonunuzu istedi. Peki ya o anda diğer uygulamalara geçiş yapıyorsa?

Telefonu çocuğunuza oynaması için verdiniz. Peki yanlışlıkla telefon araması yapıyor ve sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor olabilir mi?

Buna benzer durumlarda kullanıcıyı sadece tek uygulama ile sınırlandırmak en mantıklı çözüm olacaktır.  Örneğin  çocuğunuza youtube da seyretmesi için video mu açtınız, o zaman sadece youtube da kalmasını sağlamamız en mantıklı çözüm olacaktır. 

Geri, çıkış butonuna basmasının bir önemi yok. Ne yaparsa yapsın diğer uygulamaları açamayacak, bildirimleri göremeyecek ve diğer uygulamalara erişim sağlayamayacak.

Bu çözümün hoşunuza gittiğine eminim. Üstelik sizden bunun için harici program kurmanızı istemeyeceğim!

Çoğu android telefonlar ekran sabitleme adı verilen özellikle birlikte geliyor. Bu özelliği aktif ettikten sonra ilgili uygulamayı pinleyerek ekranlar arası geçişi engellemiş oluyorsunuz.

Telefon şarjdayken oynamak zararlı mı

Android telefonda ekran sabitleme nasıl yapılır?

Belki aklınızda neden misafir modunu kullanmıyorum ki sorusu yer alıyor olabilir:

Misafir modunu açtığınız zaman da telefonda varsayılan uygulamalar yine açılabilir olacak, hatta çağrı bile yapılabilir. O yüzden en iyi çözüm ekran sabitleme olacaktır.

Yapacağımız işlem 2 adımdan oluşuyor : 

  • Önce özelliği aktif etmek
  • Hangi ekranı sabitlemek istiyorsak onu pinlemek.

Şimdi özelliği aktif etmeyle başlayalım. Her telefonda küçük bir farklılık gösterse de mantık olarak benzer yolu izleyeceğiz: 

  • Telefonunuzun ayarlar bölümüne girin.
  • Güvenlik ve gizlilik menüsüne tıklayın.
  • Gelişmiş ayarlar ya da diğer adı altında bir bölüm olacak. Oraya geçiş yapın.
  • En altta ekran sabitleme yi göreceksiniz. Bu menüye geçin.

Size iki seçenek sunacak. İkisini de aktif edin. (Sabitlemeyi kaldırırken kişinin ya da çocuğun geri tuşuna uzun süreli basması gerekecek. Bunu yaptıktan sonra telefonu açması için şifre sormasını istiyoruz.)

Özelliği aktif ettik. Yukarıdaki adımı sadece 1 kereye mahsus yapıyoruz. Şimdi gelelim uygulamayı pinlemeye. O da çok basit. Örneğin telefonunuzu bir başkasına çağrı göndermesi için ödünç mü vereceksiniz. 

  • Arama yaptığınız ekranı açın.
  • Telefonuzda uygulamalar arası geçiş yaptığınız kare tuşuna basın. 
  • Ekranda pin ikonunu göreceksiniz. Ona tıklayarak ekranı sabitleyin.
android ekran sabitleme 2

Şimdi telefonunuzu rahatlıkla bir başkasına verebilirsiniz. Kişi bu ekrandan kesinlikle çıkamayacak ve herhangi bir bildirim göremeyecek!

Galerideki fotoğraflarınız nasıl gizlenir

Son Sözler

Bu özellik telefonlarda aslında yıllardır olan bir özellik. Yalnız belki gözünüzden kaçmış olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim:

Kesinlikle çocuklara telefon, tablet verilmesi taraftarı değilim yalnız bunu yaşayan birisi olarak çaresiz kalıp verdiğimiz zamanlar olabiliyor. Böyle durumlar söz konusu olunca çocuklar yanlışlıkla birilerini arayabiliyor veya sosyal medya hesaplarımızda fotoğraf paylaşabiliyor. Bu riskten kurtulmak için android telefonda ekran sabitleme özelliğini aktif edebilirsiniz.

Aynı özellik iphone telefonda da var. Benzer bir yöntemi izleyerek halledebilirsiniz. 

Tags

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Hep böyle bir şey aramışımdır. Geç de olsa böyle bir şeyden haberin oldu sayenizde. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çoook teşekkürler. Ufaklık şu anda ekran dışına çıkamıyor.

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah müdür, çok faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde eşimin ve benim telefonum orta malı gibidir. İsteyen girer karıştırır, kullanır. Ben telefonu hiç özel görmedim açıkcası. Çocuklarınki özel ama ellemem ne mümkün:)))

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !