Word Excel Pdf Dosyalarınız İçin Çoklu Dosya Yazdırma Yöntemi

Teknojest
2

Çıktı alınması gereken onlarca farklı dosya var ve siz bunları tek tek nasıl print edeceğinizi mi düşünüyorsunuz?

Üzülmeyin! Vaktiniz size kalsın! Birkaç tıkla aynı anda birden fazla dosyayı yazdırabilirsiniz. Çoklu dosya yazdırma özelliği sayesinde ayarlarınızı bir kere yaparak onlarca farklı dosyayı tek seferde yazdırabilirsiniz. İşte detaylar..

Çalışmalarınızda içeriğinizi çoğu zaman tek sayfada toplayamayabilirsiniz. Sınav notları, proje dosyaları, aylık raporlar … Hepsine aynı anda yazdırmak isterseniz işte hamallık bu noktada başlıyor. Fakat öyle kolay bir güzellik var ki excel, word, veya toplu pdf yazdırma yapabiliyorsunuz.

İlk olarak yazıcı ayarlarını yapmalısınız. Birden fazla yazıcınız olabilir ya da word dosyasını pdf olarak yazdırmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden bir adet varsayılan yazıcımız olması gerekiyor. Word üzerinde PDF olarak dosyalarınızı kaydetmek elbette mümkün fakat bunun yerine haricen pdf dönüştürme programı kullanıyorsanız bu programı yazıcılar kısmında sanal bir yazıcı olarak göreceksiniz. Her dosyanızı PDF olarak kaydetmek istiyorsanız bu sanal yazınıcınızı varsayılan olarak atamalısınız.

coklu-sayfa-yazdirma

Eğer buna karar verdiyseniz şimdi başlat butonuna basarak yazıcılar menüsüne tıklayın.

Açılan yazıcılar ve fax cihazları arasından hangisini varsayılan yapmak istiyorsanız ona sağ tıklayarak varsayılan yapın.

varsayılan-yazici

Artık bir dosyayı yazdır dediğimzde ilk seçilen yazıcı yukarıda seçtiğiniz yazıcı olacaktır.

Örneğin bir dosyaya sağ tıklayıp yazdır dediğinizde bu yazıcı kullanılarak dosyanız print edilecek.

Yoksa bunu bilmiyor muydunuz

Evet. bir pdf, resim ya da bir office dosyasına sağ tıklayıp yazdır seçerek dosyanızı açmadan da yazdırabilirsiniz. Birden fazla word dosyasını yazdırma işte bu kadar kolay!

Tavsiye Yazı : Windows da silinemeyen klasör nasıl oluşturulur

Peki aynı mantığı birden fazla dosya seçerek de yapabilir miyim?

Elbette evet. Yapmamız gereken işlem de tam olarak bu. Yazdırmak istediğiniz dosyaları seçip sağ tıklayıp yazdır derseniz dosyalarınız sırayla yazıcıya gönderilerek yazdırılacaktır.

pdf-dosyalarini-toplu-yazdirma

Yapmanız gereken bu.

Konu yazdırma işlemlerinden açılmışken bir ipucu daha paylaşmak istiyorum:

Çıktı alırken 2 sayfayı tek sayfa olarak nasıl yazdırabilirim?

Malum her bir kağıt altın değerinde. Geniş yazılmış aralıklı sayfaları tk bir sayfa olarak yazdırmak gayet mantıklı bir işlem. Özellikle pdf iki sayfayı tek sayfa yapma konusundaki arayışınıza çözüm olacak bir ipucu var.

Yazıcınızın ayar menüsü farklı olabilir. Aşağıdaki resime bakarak kendi yazıcınızdaki ayarı yapabilirsiniz. Multiple (çoklu) kısmında 2, 4 ya da 6 şeklinde seçim yaparak bir sayfada kaç adet dosyanın olması gerektiğini ayarlayabilirsiniz:

pdf-iki-sayfayi-tek-sayfa-yapma

Son Sözler

Çoklu dosya yazdırma işlemleri için yapmanız gerekenleri yukarıda sıraladım. Eminim harıl harıl pdf dosyalarını toplu yazdırmak için bir arayış içindeyken yazıma ulaştıysanız çok sevineceğinize inanıyorum.

Pdf çoklu yazdırma sorunu ile karşılaşırsanız muhtemelen yazıcıyı varsayılan olarak ayarlamadınız ya da kullandığınız programda bir sıkıntı var. Detay verirseniz yorum bölümünde yardımcı olmaya çalışırım.Yazdırma konusunda farklı sorularını olursa yorum bölümünde sormaktan çekinmeyin.

Tavsiye Yazı : Bilgisayardan ses gelmiyor :
Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Hadi ya! Böyle bir özellik de mi vardı? Teşekkürler arkadaşım. Defalarca yazdırma işleminden kurtardın bizi

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !