Toplu Mail Nedir Nasıl Gönderilir?

Teknojest
2

Diğer dijital pazarlama stratejileri geliştikçe, aklımıza hala şu soru gelmektedir: “mail pazarlaması (e-mail marketing) hala önemli mi?”

Kısacası, Evet. Güçlü bir toplu mail pazarlama stratejisi oluşturmak, hedef kitlenize kişiselleştirilmiş bir şekilde ulaşmanıza ve onlarla bağlantı kurmanıza ve uygun bir maliyetle satışları artırmanıza yardımcı olur. Diğer platformlar ve medya değiştiği gibi, e-posta pazarlama araçları da işletmenize müşterilere her zamankinden daha kolay ulaşma olanağı sağlar. 

Bunu nereden mi çıkarıyorum?

Litmus'a göre, tüm e-postaların %54'ü bir mobil cihazda açılıyor. Bu gerçekten önemli bir istatistik. Herhangi bir pazarlama stratejisi planlarken göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bir de şunu unutmamak gerekir:

Mobil kullanımın ne kadar yüksek oranda olduğunu hepimiz biliyoruz. Google hesabı için kullandığı ana mail ile sizin bülteninize üye olan birisini hayal etsenize. Tüm mailleri bildirim olarak alıp içeriğinize kolayca ulaşabilir. Mail servislerinde filtreleme arama özelliklerinin twitter, facebook ya da instagram gibi uygulamalara nazaran daha iyi olduğunu düşünürsek anlık olarak olmasa bile sonradan sizin içeriğinize ulaşması daha kolay olacaktır.

toplu-mail-nedir


Tavsiye yazı : Tek mail adresiyle birden fazla twitter hesabı açma

Maillerin müşterilerinizi bilgilendirme özelliği vardır. Onlara, onları düşündüğünüz hissini verebilir. Bu e-posta, "Merhaba, aklımızdasınız, işte size özel bir teklif!" demek kadar basit olabilir veya "İşte son haftalarda burada neler olduğuna dair bir toplu bilgilendirme" gibi içerik özeti de olabilir.

E-posta listenize kaydolanlar bu notları almak için zaten bir taahhütte bulunmuşlardır. Dolayısıyla, bu e-postalardan keyif alacaklardır (onlara okumaya değer bir şeyler verdiğiniz sürece) ve müşterilerinizle etkileşimi artıracaktır.

Şimdi gelin biraz da toplu mail nedir, nasıl yapılır konularından bahsedelim : 

Toplu mail Nedir?

Toplu mail, aynı posta parçasını birçok kişiye gönderme eylemidir. Öncelikle işletmeleri hedefleyen ancak başka amaçlar için de kullanılabilen doğrudan bir pazarlama ortamıdır. Uygun maliyetli olması, geleneksel medyadan daha yüksek yanıt oranlarına sahip olması ve kişisel ağınızdan daha fazla kişiye ulaşması gibi toplu mail kullanmanın çeşitli avantajları vardır.

Toplu postalama, hem küçük hem de büyük şirketler için en uygun maliyetli pazarlama şeklidir. Bu yöntemin satışları %40 oranında artırabileceği kanıtlanmıştır.

E-posta pazarlaması işletmeler için giderek daha önemli hale geldikçe, birçok şirketin kampanyalarında kendilerine yardımcı olmak için yapay zekaya yönelmesi şaşırtıcı değil. Bu botlar, hem ilgi çekici hem de alakalı kişiselleştirilmiş, otomatik mailler oluşturabilir. Sosyal medyanın yükselişiyle birlikte, bu botların kullanımı, iş için birini işe almaktan çok daha ucuza içerik ürettikleri için artmaya devam edecektir

Toplu mail nasıl gönderilir?

Toplu e-posta göndermek, promosyon materyallerini dağıtmak için kullanılabilecek bir tür e-posta pazarlama stratejisidir. Bu stratejiyi gerçekleştirirken ister mail programı kullanın ister online servisleri kullanın aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Potansiyel müşteri adaylarının harika bir listesini bulun
  • Potansiyel müşterileriniz hakkında bilgi toplayın
  • Bir e-posta şablonu oluşturun ve önce test edin
  • Gmail hesabınızı kurun ve Toplu Posta Göndericisini kullanarak Gönderin
Temel olarak yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra artık mailiniz gönderilmeye hazırdır! En basit şekilde program kurmaya gerek kalmadan gmail ile toplu mail gönderme konusundaki yazımı inceleyerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Elbette bunu microsoft araçlarından outlook ile de yapmak mümkün. Excel de oluşturacağınız listeyi word de birleştirerek kişiye özel gönderim yapabilirsiniz.
Tavsiye yazı :

Toplu Mail Göndermek Suç mu?

Kanunen suç olarak kabul edilmese de, alıcıların rızası olmadan toplu mail göndermek istenmeyen e-postalara neden olabilir. Israr edilirse kanun, bunu bir siber suç eylemi olarak görebilir.

Sadece yasalarca değil, Google tarafından da suç olarak kabul edilmektedir. Alıcının izni veya bilgisi olmadan toplu e-postalar göndermek, Google tarafından bir spam eylemi olarak bilinir.

Google, spam ve diğer çevrimiçi kötüye kullanım türlerine karşı çok güçlü bir duruş sergilemiştir. Planlarının bir parçası olarak, tüm bilinmeyen göndericileri engelleme ve şüpheli kimlik avı dolandırıcılıklarını kolayca bildirme gibi yeni özellikler getirdiler. 
Burada yapmanız gereken maillerinizde abonelikten çık linkini kullanmanız ya da abonelerinizde listenizden çıkma konusunda talep gelirse bu talebi onaylamanız...

Toplu mail kaç kişiye gönderilir?

Bu kullandığınız servise bağlı. Elbette bazı limlitler mevcut. Örneğin benim verdiğim gmail örneğinde ücretsiz bir gmail kullanıcısı 100 mail gönderebilirken google workspace hesabına sahip bir işletme hesabı 1500 adet gönderebilmektedir.
Size başka servisler daha yüksek limitler veriyor olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta gerçekten bu mail kişinin önemli kutusuna düşecek mi? Mail servisi bunu spam olarak değerlendirecek mi? 
Mail neden spama düşer sorusunun yanıtı da işte tam da burada. Bu kadar yüksek oran çalışmanızı başarısız kılabilir.

Son Sözler

E-mail marketing 1990'lardan beri hayatımızda. Yüksek açılma oranları ve düşük dönüşüm başına maliyeti sayesinde dijital pazarlama için en etkili kanallardan biridir.
İlk kez piyasaya giriş yaptığında her şey mesajınızı kısa bir veya iki cümleyle iletmekle ilgiliydi. Artık AI teknolojisinin ortaya çıkmasıyla birlikte, özellikle müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına göre uyarlanmış daha kişiselleştirilmiş mesajlar gönderebiliriz.

Toplu mail gönderimi esas olarak AI teknolojisi tarafından desteklenecektir. AI sistemi, e-postaları daha önce hiç görmediğimiz kadar verimli bir şekilde kişiselleştirmek için büyük miktarda veriyi tarayacak ve müşterilerin tercihleri ve davranışları hakkında bilgi sağlayacak kalıplar bulacaktır.

Blogunuz, müşteriniz, çalışanınız ya da öğrencileriniz için kişiye özel mail gönderimi yapmayı düşünüyorsanız gelin birlikte sizin için en uygun yolu birlikte bulalım.

Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Çoğu spama düşüyor sanırım. Spama düşmeden gerçekten kişinin önemli kutusuna düşecek şekilde nasıl gönderebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden seçim yaparken dikkat edin. Her zaman çok mail göndermenizi sağlayan sistem en iyisidir diyemeyiz!
      Benim paylaştığım Gmail ile nasıl gönderilir yazısına bakmanızı tavsiye ederim. Spam a düşme söz konusu değil mesela orada

      Sil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !