#### Excel Hatası Nedir ?

Teknojest
0

Çalıştığınız bir dosyada bir formül uyguladıktan sonra hücre içerisinde # ifadelerinin belirdiğini mi gördünüz?

Peki #### Excel hatası nedir?

Bildiğiniz gibi Excel, kullanıcıların soruları yanıtlamak veya sorunları çözmek için veriler üzerinde hesaplamalar yapmasını sağlayan bir elektronik tablo uygulamasıdır.

Verileri yönetmek, analiz etmek ve işlemek için yararlı olan çok yönlü bir yazılım uygulamasıdır. Verileri grafiklendirmek, trendleri analiz etmek, pivot tablolar oluşturmak ve daha fazlası için farklı özellikler içerir.

Zaman zaman yaptığınız çalışmalarda işlemin sonucunu rakam yerine değişik semboller olarak görmekteyiz. Bunlardan birisi de #### hatası. Peki neden ortaya çıkar, hangi işlemi yanlış yaptığınız için bunu görürsünüz?

Bir sütun tüm hücre içeriğini gösterecek kadar geniş olmadığında, Microsoft Excel hücrelerde ##### gösterebilir. Ayrıca tarihleri ve saatleri negatif değerler olarak döndüren formüller de bu şekilde gösterilebilir.

Peki çözüm?

Çözüm çok basit! Bir sütunu hücre içeriğini tam olarak gösterecek şekilde genişletmek için sütun başlığının sağ kenarını çift tıklayın veya istediğiniz genişliğe sürükleyin.

####-Excel-Hatasi

İkinci çözüm de hücre içeriğini daha küçük yapmak. Yani yazı büyüklüğü 10 ise 8 yapmak gibi. Bunun için de rakamları değiştirerek tek tek denemek yerine Shrink to fit özelliğini kullanacağız.

####-Excel-Hatasi-2

Yukarıda bahsettiğim gibi bu hatayı almanızın bir diğer  sebebi de iki tarih arasında farkı bulmak istediğinizde eski tarihten yeni tarihi çıkarmak istediğiniz zaman olacak. Çünkü sonuç negatif bir tarih. Bu da mümkün olmayacağı için bu hata beliriyor. Yeni tarihten eskiyi çıkarak bu hatadan kurtulabilirsiniz!




Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder (0)
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !