Novakid Nedir? Çocuklara İngilizce Öğretmek Konusunda Başarlıı mı?

Teknojest
2

Çoğu ebeveyn, çocuklara ingilizce öğretmek amacıyla farklı alternatifleri değerlendiriyor. İyi bir ingilizce bilgisi ile büyümesini sağlamak için kurslar, kitaplar ve online eğitim platformları popüler araçlar. Ben de bu yazımda online eğitim platformlarından NovaKid i sizlere biraz anlatmak istedim. 

2021 Eylül ayı itibariyle kullanmaya başladığım bu uygulamayı tüm samimiyetimle sizlere sunmak istedim. Gelin şimdi sistem nasıl çalışıyor, neyi iddia ediyor, nasıl bir öğretim felsefesi var onlardan bahsedelim.

Novakid nedir? Onu bu kadar önemli ve onu farklı kılan nedir?

novakid--nedir

Novakid, çocuklara eğlenceli bir ortamda ingilizce öğrenme fırsatı sunan bir eğitim platformudur. Sadece dili öğrenmekle kalmaz aynı zamanda kültürü de öğrenmenize yardımcı olur.

Novakid 'in resim tabanlı müfredatı,öğrencilerin ilgisini çeken renkli çizimlerle hem çocuklar hem de yetişkinler için etkileşimli ve ilgi çekici olacak şekilde tasarlanmıştır.

Öğrenciler için başlıca faydaları şunlardır:

  • Ana dili İngilizce olan sertifikalı öğretmenlerle dersler.
  • Eğlenceli karakterlerle interaktif oyunlar 
  • Eğlenceli animasyonlar 
  • Gerçek durumlara dayalı dersler

Novakid Öğretim Yöntemi Nedir?

Novakid, öğrencilere sanal bir sınıf aracılığıyla eğitim verir. Çocuklar için öğrenme sürecini eğlenceli hale getirmek için videolar, oyunlar ve testler gibi araçlar kullanırlar.

Çocuklarınıza Novakid'e Nasıl Başlatabilirsiniz?

Sistem nasıl çalışıyor acaba benim çocuğum için uygun mu gibi sorular eminim benim gibi sizlerin de aklına geliyordur. 

Sistemin işleyişi hakkındaki sorulara yanıt bulabileceğiniz deneme dersini ücretsiz başlatabilirsiniz. Bu sayede 25 dk lık periyotta çocuğunuzun tepkilerini ve dersin işleyişin takip edebilirsiniz.

Bunu yapabilmek için servise üye olmalısınız. Tabletinize yükleyeceğiniz uygulama ya da bilgisayarınızdan sistemin internet adresine bağlanarak kolayca giriş yapabilirsiniz. Derse başlamadan önce kamera ve mikrofon ayarlarını yapmak da mümkün!

Her ders 25 dakika sürer ve her çocuğa hitap edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Çocuklar rahat ettikleri ev ortamında ders alır.

Öğretmenler sadece ingilizce konuşursa nasıl anlaşacaklar?

Hello, Are you sad or happy sorularıyla bir giriş yapılıyor. Öğretmenler sanırım bu konuda özel dersler alıyorlar. Çünkü derste vücut hareketleri ile müthiş bir şekilde iletişim kurabiliyorlar. Şöyle ki

  • Senden duymak istiyorum, seni dinliyorum mesajı için kulağını gösteriyor.
  • Kelimenin doğru okunuşu için ağız hareketlerine dikkat çekiliyor.
  • Ya da hangisi doğru sorusu için yine sağ ve sol el yukarı - aşağı hareketiyle soruluyor.
beden-dili


Kısacası çocuklar talimatlerı kolayca anlayabiliyorlar. 1-2 dersten sonra da tamamen alışıyorlar.

Derste sürekli birisi yanında olmalı mı?

Çocuklar ilk derslerde ürkek olacaktırlar. O yüzden onları 3-4 ders boyunca yanlarında desteklemek doğru bir hareket olacaktır. 

Mümkün olduğunda siz müdahele etmeyin. Öğretmen bir yolunu bulup fakrlı şekilde onunla anlaşacaktır. Baktınız olmuyor o zaman türkçe anlatmaya çalışın. 4-5 yaş grubu belki daha fazla desteğe ihtiyaç duyabilir ama okul çağındaki öğrenciler için sürekli derste olmaya gerek yok bence.

Tavsiye yazı : Verimli ders çalışma yöntemleri

Derse zamanında katılamazsak ne olur?

Hakkınız geçerli bir mazeretiniz yoksa yanar!
Ama aciliyet durumunuzu ispat edebilirseniz mesela sağlık raporu ya da elektrik - internet kesintinizi ispat eden bir belge o zaman dersi tekrar alma hakkınızın olduğunu söylüyorlar.

Planlı dersinizi, 8 saat öncesine kadar herhangi bir hak kaybı yaşamadan iptal edebilirsiniz. Planlı dersinize 1 saat kalaya kadar, aynı öğretmenin 7 gün içerisinde farklı bir gün ve saatte uygunluğu varsa dersinizi taşıyabilirsiniz.

Öğretmenleri nasıl seçerim?

novakid-ogretmen-secme

Öğretmenlerin müsaitlik durumunun olduğu bir takvim var ve o takvime göre öğretmenlerden birini tercih edebilirsiniz. Elbette öğretmen değiştirmek mümkün. Yine pek önermiyorum ama farklı öğretmenlerle farklı dersler ayarlamak mümkün.

Öğretmenlerin kendilerini tanıttıkları kısa videolar var. Onları dinleyerek kafanıza yatkın olanı sürekli ya da tek seferlik olarak seçim yapabilirsiniz. Tabii iyi diyebileceğimiz öğretmenlerin takvimleri de sıkışık olabiliyor. Bu konuda ben de sıkıntı çekiyorum. Sürekli seçimiyle haftanın belirli bir günüyle öğretmenimizi yakaladık ama ikinci seçim için bir türlü programında boşluk bulamıyorum.

Haftada kaç saat almak gerekir?

Bu konuda uzman değilim ama unutmamaları ve kopmamaları açısından haftada 2 ders almalarını öneririm. Ders zaten 30 dk. Haftada 30 dk yeterli değil.

Sınıf içi kursa gitse daha doğru olmaz mı?

cocuklar-icin-online-ingilizce

Bu soru benimde aklımdaydı elbet. Online platform tercihimde aşağıdaki durumlar baskın oldu.

  • Okuma yazma bilmeyen grup için sınıf içi eğitim bulmanız zor. Özel ders seçeneği mevcut. Dolayısıyla pahalı.
  • Covid salgın sebebiyle ilave bir risk almak istemedim.
  • Kurslara öyle yürüme mesafesinde değilim. Götür getir, ders sırasında orada bekle vs . Biraz gözümde büyüdü.

Bu işin maliyeti nedir?

Kabaca ne kadar fazla ders alırsanız fiyatlar o kadar düşüyor. Bir de standart ve premium öğretmen ayrımı var. Premium öğretmenler biraz daha pahalı. Site üzerinde hesaplama tablosu var. Ara ara instagram sayfalarını takip etmek de fayda var. Orada indirim kodları paylaşılıyor. Onun yanında referans sistemi de mevcut. Örneğin buradaki link ile giriş yapıp aşağıdaki referans kodunu yazarsanız 90 TL indirim kazanacaksınız. Benzer şekilde bana da o kadarlık bir bonus tamamlayacaklar. (Kod deneme dersi öncesi kullanılmalıdır)
REF code :ONUR379098

Çocuğunuzun gelişimi nasıl?

Şu an 3 aylık periyotta beklentimi karşıladığını söyleyebilirim. Kreşte öğrendiklerini bu dönemde pekiştirdi.

  • Sayılar
  • Renkler
  • Şekiller
  • Altında - üstünde
  • Aile üyelerini
  • Cümle kurma (It is a red circle, This is for GrandMa)
  • Tekil çoğul kavramı
  • ..

Cambly de var. Neden Novakid?

Bunun uzun uzadıya yanıtı ben de yok. Cambly denemedim. Sadece pahalı bulduğum için Novakid e yöneldim. Elbette novakid in premium öğretmen sınıfı da pahalı ama standart gruptaki öğretmenlerden daha uyguna ders almak mümkün!

Son Sözler

Erken yaşta yabancı dil öğrenmenin önemi yadsınamaz. Çocuğun başkalarını anlama ve empati kurma becerisinin yanı sıra bilişsel becerilerini geliştirmesine yol açar. Ayrıca, okulda daha iyi notlara bile yol açabilir.

Çocuğunuza bir yabancı dil öğretmenin en iyi yolunu arıyorsanız yerel okullardan ve çevrimiçi kurslardan uygulamalar veya TV şovları gibi daha yenilikçi ve geleneksel olmayan yöntemlere kadar birçok seçenek vardır. Ben bu yazımda novakid online ingilizce platformunu sizlere tanıtmak istedim. Umarım bir nebze aklınızdaki sorulara yanıt verebilmişimdir.

Çocuklara ingilizce öğretmek pahalı ve zaman alıcı bir süreç gibi görünebilir. Fakat ingilizce dilini öğrenmenin faydaları çok büyük. diğer kültürleri anlamalarını geliştirmeleri için harika bir yoldur.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Novakid ile yaşadığınız tecrübeyi aktarıp diğer okuyucularımıza yardımcı olabilir misiniz?

(full-width)
Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !