Microsoft Outlook - Word de Tabloya Formül Nasıl Eklenir

Teknojest
0

Tablolarda formül ile çalışmak sadece Excel e özgü bir özellik olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz!

Standart formüllerle word ya da outlook da oluşturduğunuz tablolara da formül ekleyebilirsiniz. Bir öğrenciye sınav notları, bir çalışana toplam satışlar veya bir müşteriye satış rakamları içeren mail gönderiyor olabilirsiniz. Outlook'ta bir tabloyu doldurmanız gereken şey ne olursa olsun, sayılarınız için nasıl formül veya işlev ekleyeceğinizi aşağıda açıklamaya çalıştım.

Outlook da tablo nasıl eklenir ?

E-postanızda zaten bir veri tablonuz varsa, formülü eklemek için sonraki bölüme geçebilirsiniz. Ancak henüz bir tablo eklemediyseniz, bunu birkaç tıklamayla yapabilirsiniz.

E-posta penceresinde Ekle sekmesine gidin ve Tablo açılır kutusunu tıklayın. Kullanmak istediğiniz sütun ve satır sayısını ayarlamak için kareler arasında sürükleyin ve ardından tabloyu eklemek için tıklayın.

outlook-tablo-formül-ekleme-2

Tabloya formül nasıl eklenir?

Tablonuzu ve içeriğini e-postanıza aldıktan ve formülü eklemeye hazır olduğunuzda, formülün yer almasını istediğiniz hücrenin içine tıklayın.

outlook-tablo-formül-ekleme-3

Sonuç : 

outlook-tablo-formül-ekleme-4

Toplama yerine çarpma yapmak istiyorsanız =product(left) kullanabilirsiniz. Diğer formüller için paste function menüsünü kullanarak seçim yapabilirsiniz.
Tablonuzda doğal olarak değişiklik yaptığınız zaman formülünüzü güncellemeyi unutmayın. İlgili formülün üstüne tıklayarak kolayca bunu yapabilirsiniz : 
outlook-tablo-formül-ekleme

Tavsiye yazı :
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder (0)
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !