Canva Tasarımında Google Form Nasıl Eklenir?

Teknojest
1

İnternette bir duyuru yayınlamak, etkinlik düzenlemek ya da kendinizden bahsetmek için blog açmak ya da web sitesi sahibi olmak gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz!

Örneğin bir etkinlik düzenleyeceksiniz ve kimlerin geleceğini öğrenmek istiyorsunuz. İhtiyacınız olan şey sadece Canva hesabı ve bilgi toplamak için Google Form

Google formda oluşturacağınız formu canva da tasarladığınız ya da hazır tasarımlardan birine ekleyerek tasarımınızı herkese Canva da yayınlayabilirsiniz. Gelin şimdi kısa bir giriş yaparak bu harika işlemi nasıl yapabilirsiniz ondan bahsedelim.

Canva Nedir ?

Canva, sosyal medya gönderileriniz, blog gönderileriniz veya sunumlarınız için güzel grafikler oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir grafik tasarım uygulamasıdır. Grafiklerinizi birkaç saniye içinde özelleştirebilmeniz için basit bir sürükle ve bırak ara yüzüne sahiptir. 

Canva'nın En İyi Özellikleri Nelerdir?

Canva, Mac veya PC için birçok kişinin ilgi çekici sunumlar, grafikler ve posterler oluşturmasına yardımcı olan popüler bir çevrimiçi bir tasarım uygulamasıdır . Yeni başlayanlar, orta seviyeler ve profesyoneller için harika bir araçtır. Kullanıcı ara yüzü basit ve kullanımı kolaydır. Görüntüleri bulmak, metin eklemek, oluşturduğunuz belgenizin düzenini tasarlamak ve onu basılı veya dijital yayın için optimize etmek için mükemmel özelliklere sahiptir.

En temel özelliklerinden resimlere metin eklemeyi, tek tıkla ölçekleme araçlarıyla büyük baskıları tasarlamayı kolaylaştırmayı, bilgisayarınızdan veya telefonunuzun film rulosundan resimleri karşıya yüklemeyi, tasarımınıza farklı arka planlar eklemeyi (veya bir tane içe aktarmayı), renkleri doğrudan üzerinde düzenlemeyi gösterebiliriz.

Canva, en yeni sürümündeki değişikliklerle kendisini daha da kullanışlı hale getirmeye devam etmektedir

Canva Grafik Tasarımcılar Arasında Neden Bu Kadar Popüler?

Canva, grafik tasarımcılar arasında giderek daha popüler hale gelen ücretsiz bir grafik tasarım yazılımıdır. Bu sadece fiyatla ilgili değil - temiz ve basit ara yüzü, bir milyondan fazla görselden oluşan kütüphanesi ve çok çeşitli önceden hazırlanmış şablonları, insanların profesyonel görünümlü tasarımlar oluşturmasını kolaylaştırıyor.

Canva'nın popülaritesi, basitliği ve çok yönlülüğü ile desteklenmiştir. Sadelik, grafik tasarım konusunda önceden bilgi sahibi olmadan tasarımlar oluşturmayı hızlı ve kolay hale getiren kullanımı kolay ara yüzünden gelir. Çok yönlülük, Canva tarafından sunulan ve kullanıcıların yalnızca birkaç tıklamayla hızlı bir şekilde tasarım oluşturmasına olanak tanıyan çok çeşitli önceden hazırlanmış şablonlardan gelir. Bu özellikler, bu yazılımın öğrenciler, girişimciler, dijital ajanslar, blogcular ve bu sektördeki diğer profesyoneller arasında popüler olmasına yardımcı olmaktadır.

Google Form Canva ya nasıl eklenir ?

Hali hazırda bir hesabınız ve google form da oluşturduğunuz formunuzun olduğunu varsayarak işleme aşağıdaki gibi devam edebilirsiniz.
arama çubuğuna isteğinize göre "website" şeklinde arama yapın ve uygun olan tasarımı seçin.
canva-google-form

Taslağınıza tıkladıktan sonra "Customize" butonuna tıklayın.
Sol menüde "Embeds" i seçin ve oluşturduğunuz google formun linkini yapıştırın.
canva-google-form

Sağ tarafta formunuzun çıktığını göreceksiniz. ölçülerini ayarlayıp website olarak yayınlayabilirsiniz. Detay için aşağıdaki video mu izleyebilirsiniz. Tabii ben burada google form u anlattım. Benzer şekilde microsoft form u da eklemek mümkün. 

Ne dersiniz? Denemeyi düşünüyor musunuz?
Tags

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Gerçekten cok farklı bır düşünce. Teşekkürler. ��

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !