Google Slaytlar Nedir Nasıl Kullanılır?

Teknojest
3

Google slaytlar nedir, nasıl kullanılır? Belki de son zamanlarda adını sıklıkla duydunuz! Gelin o zaman ilerleyen dönemde bir tür seriye başlayacağım bu uygulama için bir başlangıç yapalım :

Bu uygulama online ortamda sunu hazırlamayı sağlayan tamamıyla ücretsiz bir bakıma power point alternatifi olabilecek sunum oluşturma programıdır. Sunuları mobil uygulamalar ve tarayıcılar üzerinde hazırlama, düzenleme ve başka kullanıcılar ile ortak çalışmalar oluşturabilme imkanı sağlar. 

Google Slaytlar Nasıl Kullanılır?

Programı kullanabilmek için ilk olarak tarayıcıdan Gmail ile oturum açmak gereklidir. Oturum açma işleminden sonra Google sayfasında sağ üstteki menüden Google Slaytlar seçilmeli ve slaytlar ana ekranı açılmalıdır. Bu sayfada sol üst kısımda yer alan “ yeni bir sunu hazırlayın” seçeneğine tıklayarak yeni sunu oluşturmaya başlayabilirsiniz. 

Google-Slaytlar-Nedir-1

Başlangıç aşamasından sonra düzenleme ve biçimlendirme yapmak kişisel tercihlerinize göre şekillenebilir. Google Slaytların mevcut özelliklerini kullanarak çalışmalarınızda dilediğiniz gibi tasarımlar oluşturabilirsiniz. Bunun için, birbirinden farklı sunu temaları, yazı tipleri, animasyonlar ve daha fazlasıyla  yaratıcılığınızı ortaya koymanız için seçenekler mevcut.  Açmış olduğunuz yeni sunu sayfasına istediğiniz gibi resim, video ve metin ekleyebilir, bunları düzenleyebilir ve biçimlendirebilirsiniz.  

Google slaytların sahip olduğu bu özellikler ile orijinal tasarımlar oluşturabilir, sunularınızda yeni fikirlere yer verebilirsiniz. Örneğin önceki yazılarımda google slayt ile özgeçmiş nasıl hazırlayabilirsiniz ondan bahsetmiştim.

Hazırladığınız sunulara internet bağlantısı gerekmeksizin dilediğiniz yer ve zamanda ulaşma fırsatı verir. Sunularınıza telefonunuzdan, tabletinizden ve bilgisayarınızdan kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. 

Özellikleri açısından MS Power Point uygulamasıyla benzerlik gösterir. Bu sebeple kullanımı zor değildir. Düzenleme ve hazırlama işlemlerinin yanı sıra yeni sunular ekleyebilir, silebilir ve işlemlerinizi bitirdikten sonra bilgisayarınıza kolaylıkla indirebilirsiniz. Bu programda işlem yaparken değişiklikleriniz kullanım esnasında  otomatik olarak kaydedilir. Dolayısıyla sürekli kaydet düğmesine basılmasına gerek yoktur.  

Tavsiye yazı : Powerpoint ile fotoğraflardaki arka plan nasıl silinir

Tüm sürümler kaydedildiği için yedek almanız gerekmeksizin çalışmalarınızı farklı ortamlardan sürdürebilirsiniz.” Düzeltme Geçmişi ” seçeneğini kullanarak, hazırlanan sununun eski sürümlerinin tarihlerini ve düzeltme yapan kişiye göre sıralı halini bulabilirsiniz.

Google-Slaytlar-Nedir-2

Google slaytların ekip çalışmaları için kolaylık sağlayan eşzamanlı çalışma özelliği vardır. Bu özellik ile bir sunu üzerinde aynı anda farklı kişilerle birlikte çalışabilirsiniz. Paylaş seçeneği ile sunuyu dilediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Böylelikle çalışma arkadaşlarınızla ortak işlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.  Bununla birlikte kimlerin sunuyu görüntüleyebileceğine veya düzenleyebileceğine izin verebilirsiniz. Programda bununla ilgili izin atama seçenekleri mevcuttur.  Aynı zamanda sohbet ve yorum yapma özelliği vardır. Bu özellik sayesinde ortak çalışma sırasında diğer kullanıcılar ile mesajlaşabilir ve yorum ekleyebilirsiniz. 

Google Slaytlar ile ilgili bilinmesi gereken diğer bir durum ise, üzerinden paylaşılan sunuları görüntülemek için Gmail oturumu açmak zorunlu değildir ancak sunuyu düzenlemek için oturum açmak gereklidir.

Dosyalarınızı PowerPoint uygulamalarında açabilir benzer şekilde PowerPoint dosyalarını da Google Slaytlarda çalıştırabilirsiniz.

Harici bir PowerPoint dosyası açmak için ise Dosya menüsünden Aç seçeneğini tıklayarak dilediğiniz dosyayı açılan pencereden yükleyip üzerinde çalışabilirsiniz. 

Dosyalarınıza erişmek mobil cihazlarda da mümkündür. Mobil Google Slaytlar uygulaması ile Android ve İOS cihazlardan dosyalarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Böylelikle çalışmalarınıza dilediğiniz zamanda dilediğiniz yerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu yolla sunum yapmak için veya sunularınızı paylaşmak için yanınızda bilgisayar ve tablet bulundurma zorunluluğundan kurtulabilirsiniz. Slaylarınızı sunmak için kablolu cihaz kullanmanız gerekmez.  Chromecast, Hangouts ve AirPlay'de sunumu destekler. Tüm bu özellikleriyle Google Slaytlar sunu hazırlamak için oldukça kullanışlı, pratik ve ücretsiz olması yönüyle de ideal bir sunum programıdır

Örnek Google Slayt Tasarımları

Örnek tasarımlara her zaman ihtiyaç duyulabilir. Elinizin altında olması da sizlere zaman kazandıracaktır.
1 - Takvim, grafik ya da eğitim araçlarına ihtiyaç duyuyorsanız buradaki tasarımları kullanabilirsiniz:
google-slayt-ornek-tasarimlar

2 - Bir başka site. MyPerfectPresentation . Site içerisinde özellikle eğitim alanında onlarca slide bulmanız mümkün!

Örnek verme konusuna güzel temalarla karşılaştıkça buraya ekleyeceğim. Şimdilik burada kesiyorum.

Son Sözler

Bir giriş yazısı olarak konuyu burada bitirmek istiyorum. Çünkü farklı uygulamarla ilerleyen yazımlarımda karşınızda olacağım. Çünkü google slide sadece sunu olarak kullanılacak bir uygulama değil, örneğin resimlerinizi kolayca düzenleyebilir ya da jamboard için arka plan oluşturabilirsiniz. Daha da ötesi google sheet ortak çalışması ile otomatik sertifika hazırlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Bilgisayarda Microsoft programları kurulu değil, böyle bir alternatif olması güzel. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Google Slayt kullanımı hakkında pek bir bilgi sahibi değildim ama hep merak ediyordum ve kafamda deli sorular vardı. Google Slayt Nedir? , Google Slayt Nasıl Kullanılır? , Google Slayt Ne İşe Yarar? gibi gibi sorular vardı ama sizin sunduğunuz bilgiler sayesinde kafamdaki sorulara bir nokta koymuş oldum. Teşekkürler teknojest.com yönetimi.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !