Google Meet in Ücretsiz Kullanımı Bizlere Neler Sunuyor?

Teknojest
1
Google-meet-kullanimi

Ülkece Zoom uygulamasına göbekten bağlıyız. Fakat Google Meet kullanımı ile benzer özellikler kullanılarak sistem biraz daha rahatlatılabilir ve olası Zoom bağlantı problemlerinde alternatifimiz olur. Peki bu sistem bizlere ücretsiz kullanımda neler sunuyor?

Bildiğiniz gibi Google tarafından bir görüntülü ve sesli iletişim ağı olarak kurulan Google Hangouts, işlevleri ve özellikleri bakımından değişik olduğu için ve uygulamaya yeni özellikler ekleyerek değiştirilmesi yüzünden Google Meet olmuştur. 2017 yılında kurulan bu uygulamayı aktif olarak kullanan kullanıcı sayısı yaklaşık 10 Milyondur. 

Google Play Store ve App Store üzerinden 150 Milyon indirilmeye sahip olan bu uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmektedir. 

Google Meet Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı kullanıp toplantı oluşturmak için https://meet.google.com sitesine veya mobil uygulamasına giriş yapmanız yeterli. Karşımıza çıkan yerde bulunan "Yeni Toplantı" seçeneği ile arkadaşlarınızla birlikte görüntülü ve sesli sohbet yapabileceğiniz bir oda oluşturabilirsiniz. Eğer katılmak istiyorsanız ‘’Yeni Toplantı’’ butonunun sağ tarafında bulunan "Kod veya Bağlantı girin" seçeneğinden gireceğiniz odanın kodunu yazabilirsiniz.

google-meet-toplantiya-katilma


Eğer telefonunuzda gmail uygulamasının standart olarak kurulu olduğunu varsayarsak ilave bir uygulama kurmadan toplantılar düzenleyebilir ve katılabilirsiniz

Google Meet Özellikleri Nelerdir?

Kullanıcılarına görüntülü iletişim özelliği sağlayan Google Meet’in birçok özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler kullanıcıların yararına olan ve kullanımını kolaylaştıracak etkenlerdir. Özelliklerden bazıları şöyle sıralanmaktadır:

  • Görüntülü arama yaparken "Düşük Işık Modu" özelliği ile göz sağlığınıza dikkat ederek daha canlı kalmanızı sağlar. 
  • Gürültüyü engelleyen ses filtresi özelliği ile dışarıdan gelen veya evinizde bulunan sesleri tamamıyla engeller. 
  • Video kalitesini 360P’den 4K’ya kadar çıkarabilirsiniz. Bu sayede görüşme yaptığınız kişiyle videonun görüntü kalitesini kendinize göre ayarlamış olursunuz. 
  • Sadece bilgisayar üzerinden değil Android ve İOS işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar üzerinden de kullanım sağlayabilirsiniz. 
  • Görüntülü arama yaparken bilgisayarınızda bulunan Microsoft Word, Excel ve herhangi bir belgeyi karşınızdaki insanlara sunabilirsiniz.
  • Arama yapacağınız kişiyi Google Meet üzerinden telefon numarası ile çağrı yapabilirsiniz. (Ücretli sürüm kullanıcıları)
  • Sadece görüntülü değil sesli arama da gerçekleştirebilirsiniz. 

Google Meet Limitleri Nelerdir?

Ücretsiz sürümle neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız aşağıdaki özet tablo işinize yarayacaktır.

# Ücretsiz Essentials Enterprise
Bire bir toplantı süresi (maksimum) 24 saat 24 saat 24 saat
Grup toplantı süresi 1 saat 24 saat 24 saat
Katılımcı sayısı (maksimum) 100 150 250
Toplantı sayısı Sınırsız Sınırsız Sınırsız
Canlı altyazı
Ekran paylaşma ve sunma
Kayıtlarını Drive'a kaydetme
Katılım raporları
Anketler ve Soru-Cevap

Google Meet Ücreti Nedir?

Google Meet, kullanıcılarına tamamen ücretsiz bir hizmet sunuyor diyemeyiz. Uygulama içerisindeki bazı özellikler ve ek paketler ücretlidir. Ayriyeten ücretsiz kullanmaya devam ederken sizden fazladan bir fiyat istenmez özelliklerden yararlanmak isterseniz kendi isteğinize göre satın alabiliyorsunuz.

Üyelikleri üç ayrı sınıfa ayırmıştır. Bunlar; Ücretsiz Hesap, Çalışma Alanı Oluşturmak isteyen hesaplar ve Kurumsal Hesaplar.

Bu ayırdığımız sınıfların ücreti ve özellikleri şöyle sıralanmaktadır;

Ücretsiz Hesap:

  • Bir toplantıda maksimum görüşme süresi 24 saat. 
  • 3 ve daha fazla katılımcı ile görüntülü konuşma süresi 1 saat. 
  • Görüşmelerinize en fazla 100 kişi katılabiliyor. 
  • İstediğiniz kadar toplantı yapabilirsiniz. 
  • Canlı altyazı özelliği ile ses olmadan görüşmelere katılabilmek. 
  • Son olarak ekran paylaşma ve sunma özelliğini ücretsiz olarak kullanıcılarına verir.
Eğer yukarıda tabloda bahsedilen ücretli hesapları kullanmak isterseniz aysa sadece 8$ ödeyerek bu genişletilmiş özelliklere sahip olabilirsiniz.

Google Meet Ekran Görünüm Limiti

Google, kısa süre önce Meet'te ekran başına daha fazla katılımcı için destek ekledi. Web'de Google Meet kullanıyorsanız, artık hem Otomatik hem de Döşemeli düzenlerde aynı anda 49 katılımcı görüntüleyebilirsiniz. Bu özelliğe hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcılar erişebilir. Ancak tek şart Web sürümünü kullanmanız gerekmektedir.

Bildiğiniz gibi Zoom da bir toplantı oturumu sırasında bir seferde 49 adede kadar katılımcıyı görüntülemenizi izin veriyor.

Tavsiye yazı : WhatsApp ile 50 kişi katılımlı görüntülü görüşme nasıl yapılır

Son Sözler

Yukarıda da bahsettiğim gibi standart gmail hesabınızla google meet kullanımı sizi oldukça tatmin edebilecek seviyede. Zoom ile yapabileceğiniz hemen hemen her özelliği burada da bulmak mümkün. Üstelik google ın diğer ürünleri ile bağlantısı da önemli bir artısı. Her android bir telefonda gmail hesabının kurulu olduğunu varsayarsak da ilave bir uygulama gerektirmeden kullanım sağlayabilirsiniz.

Peki google meet ya da Zoom hangisi benim için daha iyi diye soruyorsanız hazırladığım karşılaştırma yazısını da okuyabilirisiniz:

Peki kullanım sırasında yaşadığınız zorluklar var mı? Uygulamanın iyi ve kötü yönlerini nasıl tanımlamak istersiniz

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Melike Kalkan7 Nisan 2021 07:59

    Google meet ücretsiz kullanımı çok iyi olmuş bence çok teşekkürler bize sunduğunuz bilgiler için

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !