Powerpoint ile Fotoğraflardaki Arka Plan Silme

Teknojest
1

Ey powerpoint! Sen nelere kadirsin…

Çoğumuz PowerPoint uygulamasını sadece sunum hazırlamak üzerine yapılmış bir program olarak biliriz. Fakat PowerPoint sunum hazırlamanın ötesinde bize çok farklı özellikler de sunuyor. Bunlardan birisi de bir kaç adımda fotoğraf arka plan silme işlemi…

Hatırlarsanız sizlerle daha önce PowerPoint ile ekran videosu kaydetme ve infografik hazırlama yazılarımı paylaşmıştım. Şimdi ise yine çok sık ihtiyaç duyulan fotoğraflardaki arka plan kaldırma özelliğini sizlerle paylaşacağım.

İnternette bulduğunuz bir resmi ya da sizin için önemli olan bir fotoğraftaki sinir bozucu arka planı silmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Photoshop tarzı ücretli ve profesyonel bir araç kullanmadan sadece bilgisayarınızda kurulu olan powerpoint ile bu işlemi yapabileceksiniz.

Fotoğraflardaki arka plan nasıl kaldırılır?

Videolu anlatımı daha kolay olduğunu düşündüğüm için burada sadece birkaç adımı yazı ile gösterip sizleri YouTube'a yüklediğim video ile başbaşa bırakmak istiyorum:

  1. İlk olarak powerpoint i açın<
  2. boş bir sunum dosyası açın ve insert > picture yolunu izleyerek resminizi seçin.
  3. Resminiz seçili iken sol üst menüde remove background ‘a tıklayın.
  4. Resminizin arka planı seçilecek. Eğer doğru seçimin yapıldığını düşünüyorsanız direkt kaydedebilirsiniz. Ya da eksik - fazla seçim varsa bunları menü altında beliren “mark areas to keep” - “mark areas to remove” seçerek ayarlamalarınızı yapıp kaydedin.

Tavsiye yazı : Microsoft office araçlarını ücretsiz kullanmak mümkün

Son Sözler

Tabii resimlerinizden arka planı kaldırmak için tek yöntem powerpoint değil. Paint ile resmi transparan yapmak da mümkün. Bunun yanında ilave online araçlar da kullanabilirsiniz. Kullandığınız yöntemi yorum bölümünde bizlerle paylaşabilir misiniz?

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Elimizdeki araçlarla neler yapılıyor da bilmiyoruz. Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !