Afyon’un Termal Suları İle Şifa ve Huzuru Yakalayın

Teknojest
0

Ülkemizin Batı Anadolu ve İç Anadolu bölgelerini birleştirici bir konumda yer alan Afyon, özellikle termal turizm ve kültür turizmi açısından çok önemli bir noktada yer almaktadır. Şifalı sıcak suları olması sebebiyle ülkemizin sağlık turizmine önemli katkı sağlamaktadır.

Kaplıcaları, jeotermal kaynakları ve şifalı suları ile son dönemlerde turizmin en çok gelişme gösterdiği şehirlerden biri Afyon’dur. Termal tatil yapmak isteyenlerin tercihinde ilk sıralarda yer alan Afyon şehri coğrafi olarak şifalı sulara sahip olmasının yanında kaplıcaların merkeze yakın olması ve Antalya yolu üzerinde olması onun daha fazla tercih edilmesini sağlamıştır.

Afyon’un şifalı suları banyo tedavilerinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda suyun bulunduğu ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın da üst solunum yoluna iyi geldiği bilinmektedir.

Romatizmal hastalıklar ve dolaşım sistemi sorunları için de yarar sağlayan afyon termal suları, şifa kaynağıdır. Romatizmal hastalıkların dışında kadın hastalıkları, nefrit, nevralji, alerjiler, cilt hastalıkları gibi birçok sağlık sorununda da yardımcı tedavi olarak kullanılmaktadır.

Peki Afyon u Afyon yapan sadece şifalı suları mı? Elbette değil. Termal tatilinizin yanında gezip görülesi onlarca yer vardır. Örneğin:

  • Karahisar kalesi
  • Ulu camii
  • Afyon Mevlevihanesi
  • Anıtpark
  • Frig Vadisi tabiat parkı
  • Kocatepe
  • Mermer Ocakları
  • Eber gölü

Bu yerlere ile birlikte sular bu derece şifa kaynağı olması sebebiyle yerli yabancı bir çok turist buraya akın etmektedir. Misafirlerine huzurlu bir şekilde tatil yapma fırsatı sunan Afyon otelleri lokasyon olarak çok farklı konumlarda yer almaktadır. Şehir merkezinde, çevre ilçelerde ya da merkeze uzak bölgelerde bulunan Afyon otelleri de vardır.

Afyon gezilecek yerler bakımından çok fazla alternatife sahiptir. Bu nedenle her yıl bir çok turisti ağırlamaktadır. Afyon termal otelleri seçeneklerinin dışında kent oteli, tatil oteli, apart hotel ve pansiyon kategorilerinde de tesisler bulunmaktadır.

Turizmin Afyon’da gelişmesi ile birlikte Afyon otelleri de hizmet anlayışını ve kalitelerini değiştirmiştir. Her kategoride yer alan tesisler içerisinde hangisi seçilirse seçilsin, eğlenceli vakit geçirilebilmek mümkündür. Bu tesisler, tatil amaçlı yapılan konaklamalara hizmet vermesinin dışında iş, toplantı, davet, seminer ve kutlama gibi organizasyonlar için de farklı seçenekler sunmaktadır. Şehir hayatındaki gürültüden ve kalabalıktan biraz olsun uzaklaşmak ve termal suların etkisi ile şifa bulmak için Afyon otelleri gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

Soğuk kış mevsiminde güzel ve huzurlu bir tatil arıyorsanız Afyon termalleri harika bir tercih olacaktır.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder (0)
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !