Yeni Açılan Siteye Nasıl Hit Kazandırılır

Teknojest
4
siteye-hit-nasil-kazandirilir

Yeni blog açmak isteyenlerin en çok sıkıntı yaşadıkları nokta sitemi kim ziyaret edecek korkusudur.

Doğru ya! Gökten hit gelmeyecek ya…

Blog açtığınız ilk anı düşünün. Belki “hayata dair her şey” sloganıyla ilk başta yola çıkmış olsanız dahi bir gün mutlaka sitenizin hiti konusunda endişe duymaya başlayacaksınız.

Peki gelelim sorumuza. Blogum yeni, beni kim nerede bulacak? Yeni siteye hit nasıl kazandırılır?

Para bu konuda size kapıları açar mı, açar…Ama biz kendi çabalarımızla bir şeyler yapmak hobimizi, emeğimizi damlaya damlaya da osa en mümkün şekilde kazanca dönüştürmek istiyoruz.

O zaman ücretsiz etkili yöntemler var diyorsun dediğinizi duyar gibiyim…

Evet. bu yazımda ücretsiz organik hit artırma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Bahsedeceğimiz yöntemler kalıcı olacak ve daima sizi ileriye taşıyacak…

Bu yöntemlere geçmeden önce birazdan yazımda da sıklıkla geçecek belki de şimdiye kadar duyduğunuz SEO konusundan ufak da olsa bahsetmek istiyorum.

SEO nedir?

SEO Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçe de arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir.

Arama motorları, yapılan optimizasyon çalışmalarıyla web sitelerini daha kolay bir şekilde tararlar.

Ne yani, seo çalışması yapılmazsa sitemiz başarısız mı olacak? İyi de ben seo bilmem ki…

Durun hemen paniğe kapılmayın! Aslında yazınızı düzgün bir şekilde yazmanız da bu işlemin bir parçası. Nasıl ki kompozisyon yazarken başlık, giriş-gelişme ve sonuç bölümlerine dikkat ediyorsak yazımızı hazırlarken benzer kuralları da uygulamaya çalışacağız.

Peki herkes kuralına uygun yazarsa kim neye göre önde yer alıyor?

Burada bazı kriterler var elbet. Mesela :

  • Siteniz internette ne kadar süredir yer alıyor?
  • Ne kadar güvenilir yazılar sunuyorsunuz?
  • Okuyucular yazınıız beğeniyor mu, sitenize vakit geçiriyor mu?
  • Gerçekten de kişilerin aradıkları şeyi mi yazınızda verdiniz?
  • İnsanlar kendi sitelerinde sizi referans gösterdiler mi?

Bu sorulara artırmak mümkün. Yalnız aklınızda bir şeyler oluşması için şimdilik yeterli.

Seo çalışması nasıl yapılır?

Bildiğiniz gibi bu hizmeti profesyonel olarak ücretli veren firma ve sahıslar var. Onlar google ın algoritmalarına göre değişen koşullarda müşterilerine başarılı çalışmalar sunuyor.

Google yazarlardan şunu bekliyor:

  • Kullanıcıların aradığı doğru anahtar kelimeyi bulun.
  • Resimli, mümkünse video lu detaylı içerik hazırlayın.
  • Spam içerikli sitelerden backlink almak gibi bir çalışmalara girişmeyin.
  • Sosyal medyada paylaşın. Kişiler yazınıza ulaşsın.
  • Ziyaretçiler sitede vakit geçirsin, ilgili yazılar bulup site dolaşsın, hemen terk etmesin
  • Diğer bloglar sizi görsün, sizden bahsetsin.

Bunun sonucunda da ben sizi değerlendirip bir sıralamaya yerleştireyim. Bu konuda ne kadar başarılıysanız o kadar ön sayfalarda yer alırsınız. Ön sayfalarda yer almak daha fazla hit almak demektir…

Kabaca zihninizde bir şeyler oluştuysa gelelim nasıl hit artıracağız konusuna…

Kaliteli içerik oluşturun

İçerik içeriktir, sonuçta doğru bilgi vermiyor muyuz, kaliteli içerik de ne ola ki??

İnternette yüzlerce blog var. Sonuçta hepsi size aynı tadı veriyor mu? Elbette değil.

Övgüyü hak eden blog yazıları okuyucu ve google tarafından sevilen içeriktir. Aynı zamanda konunun önceden belirlendiği, hakkında gerekli araştırmanın detaylı olarak yapıldığı, bu araştırmaların güzel bir akışla derlendiği, imla ve dil bilgisi kurallarına uyulan içeriklerdir.

Her bir içerik sizin yeni mahsülünüz. Bu yüzden okuyucunun karşısına çıkarken olabildiince bu mahsülü iyi oluşturmalısınız. Benim malım diyerek pazara sürebilmelisiniz.

Peki kaliteli içerik nasıl oluşturulur ?

1 - İstatistikler yazıya değer katar, içeriği zenginleştirir. Herkes gerçekleri duymak ister. Facebook’un “çok” kullanıcısı olduğu değil, “900 milyon” kullanıcısı olduğu daha ilgi çekici olandır.

2 - Çarpıcı başlık bulun. Bir yazıda lk önce başlığa bakılır. Sonra görseller ve geri kalani dikkat çeker.

3 -  Konuyu tamamen bitirmeyin. Bırakın okuyucu bir değerlendirme yapma gereği hissetsin, eksin ya da şu da olabilir desin. Doğruları belirtin ama ucunu açık bırakın.

4 – Popüler konular tercih edin. Yorumların gelmesi için günümüzde hala geçerliliği olan konuları yazın. Modası geçti fikri okuyucuda uyanmasın.

5 – Duygulara hitap edin. Yazınız ne kadar sıcak olursa okuyucuyu o kadar etkileyebilirsiniz. Empati kurarak yazın. Dikkat edin bazen kendi kendime konuşuyormuşum gibi yazıyorum. “Hemen aklınıza bu soru geldi değil mi” diye sizde merak uyandırıyorum.

6 – Uzun yazın. Bu demek değil ki okuyucuyu yorun, gereksiz bilgiler verin… Konuyu tüm detayları ile almaya çalışın. Tüm detaylar olsun ki birileri sizi referans göstersin, kaynak burası diyerek yazınızı paylaşsın.

Seo uyumlu destansı makale nasıl yazılır ?

Şimdi en azından anasayfanızı dolduracak 3-4 yazıyı bu şekilde oluşturun. Artık sitemiz ve ürünlerimiz hazır. Şimdi ondan birilerini haberdar etme vakti!

Popüler bloglara link verin

yardım-eli

Sanırım açtığınız blog, internet dünyasının kategorisinde ilk olan blog değildir. Bugün her kategoride onlarca blog bulmak mümkün.

O zaman nüfus sahibi popüler blog yazarlarını bulup onlara kendi yazınızda link vermelisiniz. Yazınızı bu şekilde düzenledikten sonra da kendilerinden yazı içinde bahsettiğinizi bir mail yoluyla bilgilendirmelisiniz.

Bu size ne kazandıracak?

Yazınız detaylı ve efsane olacak nitelikte olduğundan bu popüler blog sahibi yazınızı kendi takipçileri ile paylaşacak ve yorum bırakacak. Bu şekilde kendi kategorinizde doğru kişilere ufaktan kendinizi duyurma imkanına sahip olmuş olacaksınız.

Misafir yazar olun

Kendimizi doğru kitleye duyurmaya devam ediyoruz. Bir önceki kategoride popüler blogları bulmuş ve yazımızdan haberdar etmiştik. Şimdi aynı blog sahibinden kendi sitesinde yazmamıza izin vermesini rica edeceğiz.

Niye bunu istiyoruz?

Çünkü yazıyı yazdıktan sonra bu yazının sizin tarafınızdan yazıldığını yazı sonunda ilan edeceksiniz. Bu da o sitenin okuyucuları tarafından fark edilecek.

İkinci olarak da yine yazı içerisinde sitenize ait link bir link bırakacaksınız. Popüler bir siteden alınan backlink de altın değerinde olacaktır.

Ben bu işlemi gerçekleştirirken neler yapmalıyım, hangi siteler misafir yazara izin veriyor derseniz misafir yazar kabul eden siteler başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Diğer blogları yorumlayın…

Bir kere yeni olduğunu için haddinizi bilerek zamanınızın çoğunu diğer blogları yorumlamak ve sosyal medyada onlarla etkileşim kurmak işleriyle geçirin.

Birileri sizin blogunuza 1 yorum bırakıyorsa siz 2 yorum bırakın…

Kendiniz fark ettirin. Ben de buradayım deyin.

Tabii yorumlarınız kısa ve sadece teşekkür içeren yorumlar olmasın. Yakalayabiliyorsanız mümkünse ilk yorum sizden olsun, kimi zaman aykırı kimi zaman eksiklik bildiren kayda değer yorumlar olsun.

Emin olun yazar ve diğer okuyucular bunu es geçmeyecektir. Çoğu site zaten yorum bölümünde profil linki bırakmanıza da imkan verdiğinden hem backlink alacaksınız(nofollow) hem de kişiler linkinize tıklayarak sitenize ulaşmış olacaklar

Forumları aktif bir şekilde kullanın

Forumlar, hepimizin vazgeçilmezi. Aradığımız bir soruya yardımsever arkadaşlar sayesinde hızlıca ulaştığımız popüler yerler…

Şimdi yardımsever olma sırası sizde.

Kategorinizde forumlara ilk önce üye olun, profilinizi eksiksiz doldurun. Mümkünse imza kısmına sitenizin linki ekleyin.

Her yazılan soruya verdiğiniz yanıt içerisinde linkiniz olmasın. İnsanlar sırf backlink almak için gelmiş izlenimize kapılmasın.

Forumda aktif oldukça insanlar sizi daha yakından takip etmeye profilinizde gezmeye ve sitenizi ziyaret etmeye başlayacaklar.

Son Sözler

Yukarıda bahsettiğim yöntemler ilk etapta sitenize direkt ziyaret sağlayacak yöntemler. Yani siz çalıştıkça reklam yaptıkça sitenize ziyaret olacak. İlk etapta google dan hit almanız biraz zor.

Siz yukarıdaki yöntemleri etkili bir şekilde yaptıkça sıralamada yükselmeye başlayacak ve googla dan direkt organik hit almaya başlayacaksınız. Kabaca bu süre 3 ay gibi bir vakit alabilir.

Google tarafından hızlıca fark edilmek için ayrıca backlink veren popüler siteler adlı yazımda bahsettiğim dizinlere de sitenizi eklemeyi ihmal etmeyin.

Yeni açılmış siteye nasıl hit kazandırılır sorusuna karşın benim yöntemlerim bunlar. Peki siz farklı yöntemlerin hit getirdiğini düşünüyorsunuz?

Tags

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Seo kavramını heryerde görür olduk.Google'da ilk sayfada çıkmak hiç kolay değil.Ancak sosyal medyayı kullanarak blogumuzu tanıtabiliriz.Forumlarda hit kazanmak icin faydali olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğiniz gibi. Ben bu şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum.

      Sil
  2. Patron! Somut tavsiyeler vermişsin. Teşekkürler.
    Uygulanmaya değer, sanırım sonucu da pozitif olarak görebileceğim yöntemler

    YanıtlaSil
  3. İlk sayfaya çıkmanın güzel bir yöntemi var fakat bunun ne olduğunu yazmayacağım bende tesadüfen buldum.
    Bu kadar yazmışken bir ipucu vereyim.
    Sosyal medya? Ama hangileri?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !