Misafir Yazarlık İle Ücretsiz Backlink Alabileceğiniz Kaliteli Siteler

Teknojest
15
misafir-yazar-backlink-alma-siteleri

Mail listenize dönüp baksanız her telden insan var. Sosyal medya deseniz 100’ü geçmeyen takipçi. Forumlara gitseniz çoğu yazınıza link eklemenize izin vermiyor.

Peki böyle bir karamsar tabloda doğru kitleyi nasıl bulabilir ve onlara kendinizi gösterebilirsiniz?

Elbette popüler sitelere misafir yazar olarak …

Şimdi gelin misafir yazarlık nedir, nasıl yapılır? Hangi siteler misafir yazar uygulamasına izin veriyor konularına açıklık getirelim:

Misafir yazarlık nedir

Misafir yazarlık daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış bir yazınızla bir sitede backlink almak karşılığında yazı yayınlama işlemidir.

Karşılıklı olarak kazan kazan yöntemi geçerlidir.

Sitesinde yazınızı yayınlacağınız kişi yeni bir yazıyla okuyucularının karşısına çıkarken siz de hem kendinizi o sitenin okuyucularına gösterecek hem de backlink alma başarısını göstermiş olacaksınız.

Misafir yazarlık nasıl yapılır

İlk olarak bu işlemi yapacak site bulmanız gerekir. Sizlere kolaylık olması açısından bu listeyi aşağıda ben hazırladım:

Özünde farklı siteler olsa da aslında hepsinin karşı taraftan beklediği şeyler ortak:

Özgün yazı : Kimse daha önce başka yerde yayınladığınız yazıyı sitesinde yayınlamaz. Çok itici bir davranıştır. Teklif dahi etmeyin.

Uzun yazı : Bu siteler uzun, sıkıcı olmayan detaylı yazıları severler. Hem seo hem de verilen emeği görme açısından bu önemlidir. Yazınızın kabül edilmesinde önemli şartlardandır. Size tavsiyem en az 500-600 den fazla kelimeden oluşan yazınızla karşılarına çıkın.

Alaklı içerik : Teknoloji blogunun karşısına yemek tarifi ile çıkmayacaksınız herhalde. Daha önce yayınlanmış bir yazının devamı ya da eksik bırakılmış tarafını kaleme alabilirsiniz. Ya da yine siteyle özdeşleşmiş bir kategoride yazabilirsiniz. Tamamıyla hayat hikayenizi anlatan bir yazı yazmaktan kaçının.

Yazı dili : Çocuksu, yazım hataları olan, “merhaba arkadaşlar! :Uzun bir sürenin ardından yeni yazıyla…” gibi başlayan paragraflar arası anlam kayması olan bir yapıyla yazı yazmayın.

Misafir yazar olmanın avantajları nedir?

Bugün internette popüler diyebileceğiniz çoğu blogda misafir yazarlık yapmışlığım vardır.

Peki belki de hazırlığı en az 2 saatimi alan bu çalışmayı neden yapıyorum?

  • Okuyucu kitlesi yüksek olan bloglarda geniş kitlelere ulaşıyorum:
  • Yazımı beğenen kişileri siteme çekerek önce ziyaretçi belki sonra da sıkı bir takipçi olma fırsatını oluşturuyorum.
  • Backlink alabiliyorum.
  • Popüleritemi artırabiliyorum.
  • Yazarlarla iletişimimi güçlendiriyorum.

Gelin bir kaç somut örneklere bakalım :

25 mart 2016 tarihinde hepinizin yakından tanıdığı Blog Hocam ‘da yayınladığım “1000+ yazıdan sonra öğrendiğim 8 ders ” adlı yazı şimdiye kadar 60 adet yorum aldı.

bloghocam-misafir-yazar

Hatta bu yazıyı oldukça beğenen WpMavi sitesi sahibi Burak Oran Anasayfasında yer verdiği derleme listesine bu yazımı da ekledi:

wpmavi-misafir-yazar

Bu örnekleri artırmak mümkün! Sıkı bir çalışmayla siz de önemli sitelerde yazınızı yayınlatabilirsiniz.

Gelelim backlink alma siteleri hangileri konusuna…

1 – BlogHocam.blogspot.com

Listenin ilk sırasına herkesin yakından tanıdğı Serdar Bey in blogunu yazmak istedim. 5 yılı aşkın süredir yazdığı onlarca kaliteli makale ile okuyucularının karşısına çıkan Serdar Kara sitesinde okuyucularının özgün yazılarını yazmasına imkan veriyor.

1000 küsü takipçisi ve yüksek site değerleri ile yazı gönderilebilecek önemli bir blog.

2 – HizliAdam.com

Bünyamin kardeşimizin kişisel gelişim, pazarlama ve blog konularında hızla merdivenleri tırmandığı hızlı adam blogunda özgün yazılarınızı yayınlatabilirsiniz.

3 – Musaozsari.com

Kişisel blog sloganı içerse de güncel konular, blog yazarlığı, edebiyat ve ve sinema konularında yayın yapan blog.

4 – MustafaSonmez.com

Blog hayatında 5. yılına doğru ilerleyen Mustafa Bey kişisel blog tarzında blogunu yönetiyor. Fakat kendi çizgisinin yanında farklı yazarların özgün yazılarını da yayınlama konusunda istekli. Tercih edin derim.

5 – EhliBlog.com

Eski blogum :). Blogger ipuçları, blog yazarlığı, seo konularında aktif olarak yazıların yayınlandığı kaliteli bir blog.

►► Para kazandıran blog konuları

6 – SosyalMedyaKafe.com

Çoğunlukla bayanların yönettiği bir blog olması sebebiyle kısmen yemek tarifleri içerse de blogger ipuçları konusunda yayınları sosyal medya kafede bulabilirsiniz. Başarılı ve takipçisi yüksek bir blogdur.

7 – Medyaistasyonu.blogspot.com

Engin Bey in kaliteli içerik üretimi, internet haberciliği vb konularında yazılar paylaştığı blogu. Benzer kategorilerde yazacağınız yazıları kendisi uygun gördüğü takdirde blogunda yayınlıyor.

8 – Degmesinyagliboya.com

Kendisi blog tasarımı çalışmaları içerisinde olsa da kimi zaman kişisel kimi zaman blog ipuçları konularında sitesinde yazılar yayınlıyor. Siz de blogcuları ilgilendiren konularda yazınızı sitesinde yayınlayabilirsiniz.

9 – AyhanKorkmaz.net

Ayhan Bey in blogunu yeni fark ettim. Kendisi oldukça güzel makaleler paylaşıyor. Android, java, iş hayatı, gömülü sistemler gibi teknolojik konularda blogunda yazılar paylaşıyor..

Son Sözler

Yukarıda kendilerine güvendiğim yayınlanan yazılardaki linkleri kaldırmadığına inandığım otoriter, kaliteli blogları sizler için sıraladım.

Yazacağınız kaliteli yazılarla bu sitelerde sesinizi duyurabilirsiniz. Ücretsiz backlink almak için bu 9 blogun gayet iyi adresler olduğunu düşünüyorum.

Emin olun yazıyı yayınladıktan bir müddet sonra sitesinden linki kaldıran ve küçük yazı fontuyla yazar: Blog ismi şeklinde linksiz bir şekilde sunan blogları da biliyorum. Yeni bir tartışma konusu olmaması için şimdilik isimlerini gizli tutmak istedim.

►► Blog açmak para kazandırır mı

Eminim benim atladığım görmediğim farklı siteler de mevcuttur. Beni onlardan haberdar ederek yazımı güncellememe yardım edebilir misiniz?

Tags

Yorum Gönder

15 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Emeğinize sağlık Poyraz bey liste gerçekten faydalı olmuş ilk sırada Blog hocamı görmekten de mutluluk duydum kendisi iyimser yardımsever ve takdir edilecek derecede efendi bir kişiliğe sahiptir blogunda misafir yazar olarak bi kaç yazımı yayınlamıştır oldukça da etkisini gördüm.
    Misafir yazarlık aslında biraz çekingenlik ile karşılanıyor oysa misafir bir kalem şüphe yok ki bir blog/siteye hem farklılık hem renk katıyor ben özellikle renkleri seviyorum!

    YanıtlaSil
  2. Akıldaki soru işaretlerini gideren güzel bir yazı..Başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Hmm güzel yazı olmuş. Demek link kaldırıyorlar. Onlar kimler acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde bazı bloglar link verme konusunda bir hayli cimri. Sanki canını alıyorsunuz!
      Aslında çok da bilinen blog. Geçenlerde karşılaştım. Önce bana ait olan linke nofollow vermişti, şimdi de küçük italik font ile sadece site adını yazmış.

      Sil
  4. çok güzel ve cok acıklayıcı bir yazı olmuş emegınıze saglık..

    YanıtlaSil
  5. Emeklerinize sağlık Poyraz bey.Misafir yazarlık yapmak isteyenler için faydalı bir içerik olmuş.Sosyal Medya Kafe'yi de bu listede görmekten mutlu oldum.Misafir yazarlık için gelen herkese her konuda kapımız açık :)

    YanıtlaSil
  6. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yorumlarınız, iyi dilekleriniz beni daha iyi yazı hazırlama konusunda teşvik ediyor.

    YanıtlaSil
  7. Misafir yazarlık konusunj biz mi talep ediyoruz ?

    Bu şahsen benim çekindiğim bir konu.Karşı tarafın ne tepki verebileceğini bilemediğim için pek yanaşabileceğimide düşünmüyorum.Ya üslubum kendisine uygun değilse diyede hiç bu işlere bulaşmiyim diyorum :) gerçekten acemilik cok zor ya.Birisi elinizden tutsun diye beklersiniz.Ama o ancak masallarda olur :) muşşş! Napalım nasip diyelim ötesinde bir yer yok malesef.

    Yazı çok bilgilendirici olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet talebi biz yapıyoruz.
      Çekinmenize gerek yok. Talebinizi kibarca iletin, yazı yazmadan başlık vs bilgilendirmesi yapın.
      Yazınız beğenilmezse en fazla kendi sitenizde yayınlarsınız.

      Sil
  8. Misafir yazarlığının böyle faydaları olduğunu bilmiyordum bilgilendirme için çok teşekkür ederim 😊. Daha önce bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için bir sitenin yazarlık teklifini dikkate almamıştım. Şimdi bu yazınızı okuyunca ne kadar hata yaptığımı anladım ve gerçekten çok üzüldüm 😔. Ama bundan sonra bu tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkürler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  9. Yazınızda faydalanabileceğim bilgiler var, ayrıca sevdiğim blogları burada görmek beni mutlu etti. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Oldukça güzel bir liste olmuş bazılarına misafir blogluk teklifinde bulundum bile bakalım.

    YanıtlaSil
  11. Güzel liste olmuş zamanında ehliblog'ta yazmıştım güzel bir deneyimdi

    YanıtlaSil
  12. Blogum Teknomani'ye seve seve konuk yazar kabul edebilirim. Elbette blogum ile ilgili konularda ve kaliteli içeriği tercih ediyorum. Link silme ya da fontu küçültme yok :) Şaka bir yana, bu konuda bilgilendirmeniz için teşekkürler. Yukarıda bir yorumda belirtildiği gibi çekinilecek bir şey yok. Kaliteli içerik gönderildikten sonra hemen her blog sahibi konuk yazar kabul eder. Yeter ki bloga değer katacak bir yazı olsun; her iki taraf da bundan kazanım elde edecektir.

    YanıtlaSil
  13. Cafefincan.com siteme uye kaydi olan herkes sitemde makale paylasimi yapabiliyor. yazmak isteyen herkesi beklerim.yazilariniz onaydan gecerse site icerisinde blogunuz otomotik acilir.
    Ayrica yazinizda super olmus tesekkurler

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !