Onur Belgesi Nasıl Alınır Kimlere Verilir?

Teknojest
3

 onur-belgesi-kimlere-verilir

Yorucu bir okul döneminin ardında öğrenciler kazandıkları ders notlarına göre bazı belgeler ile ödüllendirilirler. Belirli bir ders notunu yakalayanlar takdir - teşekkür belgeleri ile ödüllendirilirken bazı öğrenciler de farklı bir belge olan onur belgesi ile ödülendirilir.

Peki onur belgesi nasıl alınır kimlere verilir ?

Öğrencilerin eğitim ve öğretim yaşamlarındaki başarıları sonrasında almaya hak kazanmış oldukları üstün başarı belgesine bir başka deyişle iftihar belgesine onur belgesi adı verilmektedir. 1 yıl içerisinde öğrencilerin iki yarı yılı evresinde almış oldukları tüm başarı notları değerlendirilmekte ve istenen seviye puanı ulaştığı takdirde onur belgesini almaya hak kazanmaktadır.

Peki onur belgesinin önemi nedir ? Onur belgesi ne işe yarar?

Somut bir şekilde bu belgeyi aldığınızda şurada kullanabilirsiniz şeklinde bir durum söz konusu değil. ama nihayetinde bir başarı belgesi ve öğretmenler tarafından takdir edilmenin verdiği duygu da paha biçilmez olsa gerek. Bunun yanında öğrenci arkadaşlarınız tarafından da bu şekilde ödüllendirildiğinizin bilinmesi de sizi mutlu edecektir.

►► Okula dilekçe nasıl yazılır

Her şeyden maddi bir kazanç beklemeyin! Okulunuzun sayılı öğrencileri arasında yer almak güzel bir duygu ve sizden sonra gelecek olan kuşaklar, sizin gibi olabilmek için derslere daha fazla gayret gösterecek ve onur belgesini alabilmek adına da yoğun bir çaba sarf edecektir.

Onur belgesi örneği

Okul yönetmenlikleri tarafından kararlaştırılarak öğrencilere verilen bu tür teşvik edici belgeler hem hatıra niteliği taşımakta hem de öğrencilerin başarılarını arttırmasına teşvik etmektedir. Genellikle aşağıdakine benzer bir belge kullanılmaktadır :

onur-belgesi-ornegi

Onur Belgesi Kimlere Verilir?

İlköğretim yönetmeliklerinde bu belge için bazı şartlar belirtilmiş olsa da genellikle sınıf öğretmenleri bazı şartları yerine getirmiş öğrencilerine bu belgeyi layık görebilmektedir. Normalde velilerde sanki bu belge en başarılı ve yıllarca takdir belgesi alıp ders notlarında çok iyi olan öğrencilere verilir algısı oluşmuş olsa da kimi zaman istisnalar da olabilmektedir.

Öğretmenler sınıflarında

 

  • Davranışlarıyla arkadaşlarına ve çevresine iyi örnek olan
  • Çeşitli yarışmalarda, sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerde üstün başarı gösteren
  • Eğitici kol çalışmalarında liderlik vasfı göstererek eğitime katkıda bulunan
  • Derslere ilgili olan
  • Okulan devam konusunda titiz davranan

öğrencilere bu belgeyi verebilmektedir. Bu yüzden öğrenci sınıfın ya da okulun en başarılı öğrencisi olmasa da okullar arasında yapılan bir yarışmade dereceye girmiş olması öğretmenlerinin onu, onur belgesiyle ödüllendirmesi konusunda yeterli sebep olabilir.

Aöf Onur Belgesi

Diğer eğitim programlarında olduğu gibi Açık öğretimin işletme ve iktisat programlarında okuyan kişilerde artık başarılarını onur belgeleri aracılığı ile taçlandırabilme şansına sahip olmaktadır. Açık öğretim eğitim programlarından 3.50 puanına ulaşırsanız onur belgesini alarak bölümünüzden mezun olabilme şansına sahip olacaksınız. Eğer not ortalamanız 3,5 ile 4 arasında ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuş olacaksınız.Sadece disiplin cezası almamış olmanız gerekmektedir.

Aöf sistemlerinin içerisinde de yer alan onur belgeleri için aranılan şartlandırmalara uygunluk göstermeniz önemli olacaktır. En az 30 kredilik dersten almış olduğunuz yüksek puanlar neticesinde sizlerde başarılarınızı en iyi şekilde taçlandırabilme şansına da sahip olacaksınız.

►► Öğrencileri üzen klasik öğretmen sözleri

Son Sözler

Okullarda ki eğitim sistemleri içerisinde yer alan bu tür uygulamalar öğrencilerin daha fazla çaba sarf ederek başarılı olmaya çanak tutmasına neden oluyor. Sizlerde Aöf Onur Belgesi hakkına sahip olabilmeniz adına derslerinize daha fazla odaklanıp sınavlarınıza en iyi şekilde hazırlanmaya başlayarak belgeyi alabilme hakkına sahip olabilirsiniz. Üstelik bu tür sistem çoğu Üniversitelerin içerisinde yer almaktadır diyebiliriz. Bu belgelerin temel amacı kendi başarınızı test etmek amaçlı yapılmış olan bir tür sistemdir. Başka hiçbir amaç için kullanılmamaktadır.

Onur belgesi kimlere verilir konusunu sizlerle paylaşmaya çalıştım. Umarım aklınızdaki sorulara yanıt bulabilmişsinizdir.

Söz sizde. Eğitim hayatınızda bu tür bir belgeyle ödüllendirildiniz mi ?

Tags

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !