Blog Açmak Gerçekten Para Kazandırır mı?

Teknojest
11

blog-açmak-para-kazandırır-mı

Hemen hemen blog açmak isteyen çoğu kişi harcayacağı emeğin karşılığı olarak bir şekilde blogdan para kazanmak ister. Çünkü blog yazmak çoğu zaman eğlencelidir, evden çalışabilir ve çalışma saatlerinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.

Peki gerçekten blog açmak para kazandırır mı ? Sadece blog yazarak geçiminizi sağlayabilir misiniz?

Bilmeniz gereken acı gerçekler…

  • Kazanabileceğiniz gelirin çoğu direkt olarak blogdan gelmeyebilir. Siteniz sesinizi duyurabileceğiniz, kitlelere ulaşabileceğiniz bir platform. Okuyucularınızın güvenini kazandıktan sonra farklı ürünler satarak gelir elde edebilirsiniz.
  • Para kazanmak hemen ilk 4-5 yazınızla mümkün olabilecek bir şey değil. Zaman ve yoğun emek ister.
  • Her blogger ın kazanç elde etmek için farklı yöntemleri vardır. En doğrusu, en kolayı ve en kazançlısını tamamen siz belirlersiniz.
  • Tek kaynaktan beslenmek yeterli olmayacaktır. Birden fazla gelir kaynağınızın olmasını tavsiye ederim. Örneğin sadece adsense ile yetinmeyin!

►► Başarılı blog yazarlığının altın kuralları

Karlı bir yatırım yapmak için:

1 – Tutkusu olduğunuz  bir konuda yazın

Çoğu blog yazarı haftada en az iki yazı yazar. Hatta daha fazia trafik almak için her gün yazı yazana da şahit olabilirsiniz!

Peki siz ne kadar sıklıkla yazacaksınız ?

İçten gelen bir yazı ve doğal bir dil kullanımı için tutkunu olduğunuz konuda yazmanızı tavsiye ediyorum. Sırf daha fazla gelir elde edebilirim diye alakanız olmayan konularda yazmayın.

Beni yemek tarifi blogu yazarken hayal edebiliyor musunuz?

Eğer başlasaydım sanırım en fazla 4-5 yazı yazdığım blog öylecek kalırdı

2 – Diğer blog yazarları ile iletişim halinde olun.

Çoğu blog yazarı, başlangıç yaparken aslında ilk ziyaretçilerinin kendileri gibi blog yazan kişiler olacağını tahmin bile etmiyorlar.

Siz yeni olduğunuz için ilk adımı atan taraf olmalısınız. Onlara yazılarınızda yer vermeli ve tweet lerinizde onlardan bahsetmelisiniz.

Yalnız yürüyerek bir arpa boyu yol alamazsınız! Size arkadaş lazım. Belki profesyonel iş yaşantınızda sadece işini yapan bir göreviniz var fakat blog için bu böyle mi? Elbetta hayır!

Hem işi yapan hem de pazarlayan kişisiniz. Bu yüzden yazılarınızı doğru kitlelere ulaştırmak için kategorinizde popüler olan yazarlara ulaşmalı ve onların gücünü arkanıza almalısınız.

3 – Tasarım ve İçerik planınızı oluşturun

Daha ilk yazınızı bile yazmadan hangi temayı kullanacaksınız nasıl bir blog tasarımı olacak buna karar vermelisiniz. Neden mi?

Sitenize ulaşan her ziyaretçi altın değerinde. Şu an musluktan damlayan her damlayı tutmak zorundasınız. Kötü bir görünüm ile karşılaşan bir ziyaretçi sitenizi ömrü billah unutmaz. Arama sonuçlarında karşısına çıksa bile tıklamaz!

ilk-gorus

Bu yüzden ilk görüş önemlidir…

►► Bana blogger teması önerebilir misiniz?

Peki ya içerik? Daha ilk yazınızdan sonra ben ne yazsam diye düşünüyorsanız vay halinize…

En azından 10-15 adetlik içerik planınız olsun. Sizi takip etmeye karar verecek kişiler “Bu blog güncel” izlenimini alsın.

Ben bir “Hayata dair her şey” sloganıyla yola çıkayım yazarım derseniz korkarım ki bir aya kalmaz blogunu kapatanlar arasına girersiniz….

Yukarıda bahsettiklerim daha çok genel aşamalar. Bunlara ilaveten

  • Seo uyumlu makale yazımına
  • Doğru anahtar kelime seçimine
  • Sosyal medya kullanımına
  • İçerik pazarlama adımlarına da dikkat etmelisiniz…

►► Google da ilk sayfada yer almak istiyorum

Blog yazarları hangi yöntemle para kazanıyorlar?

Para kazanmanın hangi yöntemle olduğunu bilmek sizin bu işi yapıp yapmayacağınıza karar vermede önemli olduğu için en doğal hakkınız.

Blog yazarları çok farklı şekilde gelir elde edebiliyor, gelin birlikte hem bu yollara hem de blog yazarak ne kadar para kazanılır konusuna detaylı bakalım:

1 – Google adsense reklamları

Adsense hesabınza sahip olmak biraz meşakkatli olsa da adsense en önemli gelir kaynaklarından birisi. Güvenilir olması, ödemeleri zamanında yapması sistemin artılarından

Daha ilk blog açılışınıza belki hesabınız olmayacaktır ama yakınen tanıdığınız kişiler vara onların reklamlarını sitenize ekleyerek anlaşma yapabilirsiniz.

Adsense kazancınız site içeriği ve okuyucu hareketi ile bağlantılıdır. Ama ortalama kabaca bir hesap isterseniz günde 2000 tekil ziyaretçiye sahip bir site 10 – 15 tl civarı kazanacaktır. İyi bir reklam yerleşimi ve doğru içerik ile bu rakamın %50 civarında artması da mümkün!

2 – Banner reklamlar

Zaman zaman sitelerin sağ taraflarında (sidebar alanında) kare reklamlar görebilirsiniz. Firmalar bu şekilde alakalı buldukları sitelere erişim sağlayarak reklam banner leri yerleştirirler.

Burada her site farklı yol izlese de ortalama olarak 125 x 125 reklam alanından 2000 tekil ziyaretçi olarak aylık 40 tl civarı kazanabilirsiniz.

3 – Tanıtım yazısı

Bir diğer önemli gelir kaynağı da tanıtım yazıları. Burada sitenizin ziyaretçi sayısı kadar bazı metrikleri de önem arz ediyor. Yazıyı siz yazarak da ilave kazanç sağlayabilirsiniz. Yine aynı ortalama değerlerdeki bir sitede 50 – 80 TL arası bir yazı yayınlama karşılığında ödeme alabilirsiniz.

4 – Satış ortaklığı

Bu sistem ülkemizde biraz sıkıntılı. Yani güzel gelir getiren bir milli proje yok denecek kadar az. Belki internetten küçük işletmelere ulaşarak ürünleri satmaları karşılğında ufak da olsa gelir elde edebilirsiniz.

5 – Makale yazarlığı

Kendi sitenizde içerik oluşturmada göstereceğiniz başarı başkalarının dikkatini çekebilir. Kendi bloglarında yazı yazmaları karşılığında firmalar ya da kişiler sizinle iletişim kurabilir.

6 – Eğitim, yardım hizmetleri

Yazdığınız yazılarla o konuda ne kadar uzman olduğunuzu gösterdikten sonra hizmet satışı gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin blog açmak konusunda çoğu yazarla iş birliği yapmışlığım vardır.

Siz de belki iyi bir logo tasarımcısı ya daseo hizmeti veren birisi olabilirsiniz. Bu konudaki hizmetinizi okuyucularınıza satabilirsiniz.

7 – Ürün satışı

En iyi yöntemler arasında sayabilirim. Eğer kendinize ait bir ürününüz varsa bunu blogunuzdan satabilirsiniz. Bu bir kitap, rehber de olabilir. Fiziki bir ürün olmasına gerek yok.

Örneğin ben blogger temaları için yurt dışından aldığım lisansları ülkemizdeki kişilere ulaştırıyorum. Çoğu da kurulum talep ettiği için bu şekilde kazanç sağlayabiliyorum.

Blogdan para kazananlar çoğunlukla yukarıdaki yöntemleri tercih ediyor. Bunlara ilaveten link satışı, blog satışı gibi yöntemler de kullanılabiliyor.

Son Sözler

Gerçekçi bir şekilde çıkmayı planladığınız bu yolda nasıl ve ne kadar gelir elde edebilirsiniz onu belirtmeye çalıştım. Şimdi bu yazımdan yola çıkarak iç sesiniz blog yazarlığı yapmak istiyorum diyorsa o zaman plan ve programınızı yapıp başlangıç yapmalısınız.

Blog açmak para kazandırır mı? – Evet kazandırır. Doğru kategori seçimi, kaliteli içerik ve biraz pazarlama ile ek gelir elde etmeniz mümkün.

Yalnız en azından 3-4 ay bir beklentiniz olmasın. İlk amacımız kaliteli içerik oluşturmak ve takipçi kitlesi oluşturmak.

Açılan blog açıldı, kazanan kazandı demeyin… Her gün yeni kafe, pastane açılıyor. Ne farklı? Ürünün kalitesi ve sunumu. O zaman siz de içerik daha önce yayınlanmış bile olsa içeriğin kalitesini ve sunumunu geliştirirseniz kazananlardan olabilirsiniz.

Nereden başlayacağınız, hangi konularda yazacağınızı bilmiyor musunuz? O zaman iletişim bölümünden bana yazın size sunacağım yöntemlerle vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde para kazandıran blog sahibi olmanın avantajına sahip olun!!!

O kadar yazıyorum ama daha bir kuruş kazanamadım mı diyorsunuz? Yoksa farklı bir yöntem mi kullanıyorsunuz? Yorum bölümünde terübelerinizi paylaşır mısınız?

Tags

Yorum Gönder

11 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Blog yazarak para kazanmak mümkün..Yüzlerce örneği olan blog var..Yeter ki amacınız önce kaliteli içerik yazmak olsun. Sıraladığın gibi yöntemleri de olduğuna göre kafaya takacak mesele yok. Kendinize ve yazdıklarınıza zaman tanıdığınızda gelir kaynağınız olacaktır zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz yeni blog açacaklara cesaret verecektir. Teşekkürler

      Sil
  2. 10 aydır yazıyorum ve hemen her gün bir post paylaşıyorum.Parasal amaç gütmedim hiç ama yoğun emek gerektirdiğini biliyorum.Teşekkürler paylaşımınız için....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. 10 ay boyunca her gün bir yazı paylaşmak önemli bir iş. Başarılar :)

      Sil
  3. Yazı gerçekten güzel olmuş. Ellerine sağlık.
    Saydıkların arasında ürün satışı, adsense ve satış ortaklığı gibi olanlardan para kazanmıyorum.

    En çok tanıtım yazısı, içerik editörlüğü, blog yönetimi ve Banner'den para kazanıyorum.

    Para kazanamak isteyenler için ve bu güzel yazına katkı sağlamak için nacizane bir kaç şey eklemek istiyorum.

    Blog yazmaya başlar başlamaz kimse bir şey beklemesin zira ben blog yazarlığımın 10. yılını kutlarken ilk kazandığım parayı hatırıma getirince 2 lira gibi komik bir rakamı ancak başladıktan 1 yıl sonra kazanabilmiştim.

    Bir de para kazanmaya yeni başlamış olanlara tavsiyem o dur ki ;
    Yazılarınızın ücretini siz belirleyin. Yazdığınız yazının ücretine başkaları karar verirse şuan internette 100 kelimesi 1 lira yada yazı başı 5 lira gibi komik rakamlarla yetinirsiniz.

    Poyraz'ında belirttiği gibi Türkiye'de blog yazarı çok ama kaliteli içerik üretip de yazı başı 50-80 tl kazanabilen blog yazarı azdır.

    Bir yazıdan 250 tl ücret aldığım zaman da olmuştur, 50 tl aldığım zaman da yazının şekline, türüne ve müşterinin siteklerine ücreti ben belirlerim.

    Bir başka diyeceğim ise içerik ajanslarıdır. İçerik editörlüğü yapanlar günümüzde maalesef içerik ajanslarının eline düşmüş durumdadır. Ajanslar yazıları markalara fahiş fiyatlara satarken yazı yazana çok cüzzi miktarları reva görmektedirler.

    Biraz uzun oldu ama güzel yazı görünce dayanamıyorum. Normalde blog yazılarına çok fazla yorum yapmam ama bu emek karşılıksız bırakılamazdı.

    Tekrar teşekkür eder, yazılarını takip ettiğimi belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  4. Hocam ne güzel yorum böyle. Vallahi takdir ediyorum. Değerli yorumunuz bu yazıyı okuyacak yeni blogcu arkadaşlarımıza yol gösterecektir.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Blogdan para kazanmak elbette mümkün. Emek, sabır ve planlı çalışma olduktan sonra neden olmasın? Güzel yazı, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen belirttiğiniz gibi. Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  6. Ben de blogdan para kazananlardanım. Bahsettiğiniz yöntemlerin hemen hepsinden gelir elde ettim. Bunların dışında Bumads tekliflerinden zamanında bir hayli kazandım. Artık ne yazık ki pek teklif gelmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bumads artık popülerliliğini yitirdi sanırım. Ben yazılarımı ekliyordum artık pek hit alamayınca tamamen bıraktım :)

      Sil
  7. güzel yazı,emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !