Muhtemelen Bilmediğiniz Güncel WhatsApp İpuçları ve Hileleri

Teknojest
5
whatsapp-ipuçları-ve-hileleri

Neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının günlük ve iş hayatlarında en çok kullandıkları uygulamalar arasında olan WhatsApp'ın göz önünde olmayan özellikleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Bu uygulamayla sadece resim, emoji ya da video göndererek sohbet edeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ne kadar benim işim sadece bunlar deseniz bile aşağıda paylaşacağım whatsapp ipuçları ve hileleri sizi şaşırtacak ve diğer kullanıcılardan farklı kılacak türden. Gelin şimdi bunlara yakından bakalım.

Mavi tik iptal edilmiş. Mesajımın okunduğundan nasıl emin olabilirim?

Bu uygulama çok farklı amaçlar için kullanılıyor olabilir. Yani iş hayatınızdaki kişilerle kullanıp okundu bilgisinin özelinizde kalmasını istiyor olabilirsiniz. Ama belki de sadece bir mesajınızın okunup okunmadığı bilgisi sizin için çok önemli. Ne yapacaksınız?

Yapmanız gereken 2 saniyelik bir sesli mesaj göndermek. Kişi eğer sesli mesajı oynatırsa mavi tik ‘i iptal etmiş olsa bile bunu bilgisi size gelecek.

sesli-mesaj-mavi-tik

Sesli mesajı okundu bilgisi göndermeden nasıl dinleyebilirsiniz?

Sizi yukarıdaki gibi bir tuzağa düşürmek için sesli mesaj gönderen kişinin tuzağını düşmeden sesli mesajı dinlemek mi istiyorsunuz?

Onun da çözümü var: Bildiğiniz gibi gelen tüm medya dosyaları telefonda saklanıyor. Whatsapp → Media → Whatsapp voice notes. Burada o gün gelen .opus uzantılı dosyayı VLC player ile oynatabilirsiniz.

Alternatif çözüm : Bu gelen sesli mesajı oluşturacağınız sahte bir gruba (ya da o an yanınızda olan kişiye) yönlendirerek de dinleyebilirsiniz.

Bazı sohbetleri silmeden gizlemek istiyorum. Ne yapabilirim?

İş ve kişisel hayatınız söz konusu olunca bazı mesajları ana ekranda göstermek istemeyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sohbeti arşivlemek. İlgili sohbete uzun süreli basarak açılan menüden arşivle seçeneğini seçerek bu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Dikkat: Eğer sohbete karşı taraftan mesaj gelirse bu yine tekrardan sizin ana sayfanızda gözüküyor.

Arşivlenmiş sohbetlerinizi de sayfayı aşağıya sürükleyerek diğer tüm sohbetlerinizin en alt kısmında yer alan arşivlenmiş sohbetler kısmına tıklayıp bulabilirsiniz.

whatsapp-sohbet-arşiv

Önemli sohbetlerim her zaman en üstte olsun!

Cuma günleri yok mu hayırlı cumalar mesajları geldikçe tüm önemli sohbetlerinizin üstünde konumlanıyor =) Neyse ki whatsapp da Pin özelliği var. Önemli gördüğünüz sohbetleri en başa sabitleyebiliyorsunuz.

whatsapp-pin

Yukarıdaki gibi sohbete uzun süreli basın ve çıkan seçeneklerden pin ikonuna tıklayın.

Kişisel not alma uygulaması olarak kullanın

Bildiğiniz gibi uygulama video, ses, resim destekliyor. Hatta düzenleyip paylaşma özelliğine de sahip. Bu da günlük hayatta hatırlamak istediğiniz şeyler için yeterli özellikler.

Peki not almanız gerekenleri kiminle paylaşacaksınız? Tabii ki sahte bir grup oluşturarak. Örneğin rastgele bir arkadaşınızı ekleyerek grup oluşturun, sonra kaldırın. Artık grup da sadece siz varsınız. İstediğinizi burada paylaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için whatsapp kişisel not alma özelliği yazımı okyabilirsiniz.

Whatsapp da kelime araması yapın

Bu da çok bilinmedik bir şey mi sanki diyorsunuz belki :) Evet onlarca sohbet içerisinde arama yapmak için bildiğiniz gibi sobet penceresinin üst kısmında yer alan arama ikonuna tıklayarak kelimeyi yazıyoruz. Peki sadece belirli bir sohbette arama yapmak istesek nasıl yapabiliriz?

Onu da ilgili sohbet penceresini açıp sağ üst köşede yer alan üç nokta (menü) ikonuna tıklayarak “bul” seçin ve aramak istediğiniz kelimeyi yazın.

En iyi whatsapp durum sözleri

Son Sözler

Olan biten tüm ipuçları bunlar mı? Elbette değil. Çoğu özelliği zaten kullanıyor ya da çoğunluğun bildiğini varsaydığım için burada paylaşmadım.

Bu yazı sonlanır mı? Bence sonlanmaz. Daha az bilinen fakat faydalı olan whatsapp ipuçları ve hileleri hakkında sizlere bilgi vermeye devam edeceğim. Sıkıcı sms sohbetlerine farklı hava getiren bu uygulama eminim olmazsa olmazınız. Peki hangi ipucu sizi daha çok cezbetti ?

Tags

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Emeğinize sağlık ne güzel bilgiler varmış.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Poyraz şu not olayı oldukça ilgimi çekti bunu kullanabilirim:)

    YanıtlaSil
  3. Hocam harikasın. İlk iki maddeyi duymamıştım. Sağol

    YanıtlaSil
  4. Grup kurup not defteri gibi kullanma ipucunu sevdim.
    Whatsapp ipuçları için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !