Wifime İnternetime Kimler Bağlanıyor Kolayca Öğrenin

Teknojest
2
wifime-internetime-kimler-bağlanıyor

Ağınızın yavaş olması durumunda genellikle aklımıza gelen ilk soru Wifime internetime kimler bağlanıyor ?

Son çıkan çoğu cihaz, wifi (kablosuz bağlantıyı) kullanabilecek teknolojiye sahip. Telefonlar, tabletler, televizyonlar, yazıcılar ve daha fazlasını bu gruba dahil edebiliriz. Bu iyi güzel de şöyle bir handikapa da sahip: 

Kablosuz ağınız meraklı gözlerin fazlasıyla ilgi odağı noktasında!

Genellikle aileler hatırlaması kolay tahmin edilebilir şifreleri tercih ediyorlar. Bu da özellikle meraklıların kolayca şifreyi kırıp ağınızı kullanmalarına neden oluyor. Bu noktada daha çok karmaşık yapıdaki şifrelerle bunu engelleyebilirsiniz. Fakat yine de içinizde birileri modeme bağlanıyor şüphesi varsa aşağıdaki yöntemleri deneyerek modem kim bağlanıyor öğrenebilirsiniz:

1 – Modem arayüzünü kullanın

Harici bir uygulama kullanmadan internetinize ait datalara en doğru ve en hızlı ulaşabileceğiniz yer modeminizin arayüzüdür. Çoğu modem de bu datalara erişim sağlamanız için bir web arayüzü sizlere sunar:

Ben de genellikle herkesin kullandığı TP-Link kullanıyorum ve yazımda bunu kullanarak nasıl yapabilirsiniz üzerine bir anlatım uygulayacağım. Diğer modemler için de benzer adımları uygulayabilirsiniz:

Şimdi ilk olarak internet tarayıcınızı açarak standart olan 192.168.1.1  adresini adres satırına yazıp Enter tuşuna basın.

Karşınıza kullanıcı adı ve şifre yazmanızı isteyen bir ekran gelecek. Buraya her iki satıra da admin yazın. (TTnet modemler için )

Modem arayüzü açılmış olması gerekiyor. Üst menüden Durum linkine tıklayın:

tplink-modem-arayuz

Cİhaz bilgisi altında mevcut bağlı kablosuz istemci sayısı kısmında bağlı olan cihaz sayısını görebilirsiniz.

Eğer tek bilgisayardan bağlıysanız bu sayıyı bir olarak göreceksiniz. Hemen cep telefonunuzla da bağlanarak sayının arttığını görebilirsiniz.

2 – Harici program kullanın

network-watcher

Ola ki modem arayüzüne erişemez ya da farklı bir problemle karşılaşırsanız harici programlar kullanarak da modeme kimler bağlanıyor nasıl öğrenebilirim sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Bu kategoride size önereceğim program Nirsoft Wireless Network Watcher

Çok küçük, kullanılması kolay bu yazılımı bilgisayarınıza indirerek wifi ağınızı taramasını sağlayın. Program saniyeler içerisinde bağlı olan cihazları mac adreslerine ve üretici ismine varana kadar size listelesin.

Üretici ismi özellikle telefonu tanımlamada oldukça işinize yarayacak :)

→ En kolay şekilde bilgisayardan bilgisayara dosya gönderme

MAC adresi nedir?

Yukarıdaki çalışmaları yaparken sürekli MAC adresi adlı ifadeyle karşılaşacaksınız. Mac adresi İngilizce Media Access Control, yani Ortam Erişim Yönetimi anlamına gelmektedir. Fiziksel network ürünlerine, üretici firma tarafından atanan 48 bit’lik bir numaradır ve sadece atandığı ürüne özeldir.

Yani çalışmanın sonunda göreceğiniz MAC adres numaraları cihaza özel olacak ve o cihazı tanımanıza yardımcı olacak.

# Peki bilgisayarınızın mac adresi nedir ?

Bunu öğrenmek için :

  • Başlat > Çalıştır’a CMD yazarak komut penceresine ulaşın.
  • ipconfig /all yazıp Enter tuşuna basın

mac-adresi-ogrenme

Telefon için de Ayarlar > Telefon hakkında > Donanım bilgisi yolunu izleyerek telefonun mac adresini öğrenme işlemini tamamlamış olursunuz.

Bilgisayar ve telefonda ip adresi değiştirme

Son Sözler

Wifime kimler bağlanıyor, pc de yapabilecekleriniz hakkında faydalı bir yazıyı sizlerle paylaştım. Yalnızca izniniz olan cihazların bağlı kalması internet hızınız için önemli. Bunun yanında izniniz olmadan farklı cihazların bağlı olduğunu görüyorsanız hemen şifrenizi değiştirmenizi öneririm.

Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !