En Kolay Şekilde Bilgisayardan Bilgisayara Dosya Gönderme

Teknojest
2
bilgisayardan-bilgisayara-dosya-gönderme

Genellikle bilgisayardan bilgisayara dosya gönderme amacıyla başvurduğumuz yöntem flash disk kullanmak. Ama aslında çok da zahmetli olan ve bazen yeterli disk alanına sahip olmadığından dolayı kullanamadığımız flash disk yüzünden müzik ya da film dosyalarını transfer edememe problemi ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Peki bu durumda dosyalarınızı başka bilgisayara sadece wifi bağlantısı kullanarak nasıl gönderebilirsiniz ?

Özellikle gün içerisinde iş bilgisayarı kullanıp kişisel dosyalarını burada biriktiren ama nihayetinde iş bilgisayarı, kişisel bilgisayarımda da dosyalar olsun diyen birisi olarak iki bilgisayar arası dosya aktarımı işlemini sıklıkla yapmışımdır. Bunun yanında format atma, bilgisayarı değiştirme gibi durumlar için de dosya paylaşımı yapmaya ihtiyaç duyacaksınızdır.

Bilgisayarlar arası dosya transferi için kullanabileceğiniz ilk yöntem standart ev grubu oluşturma yöntemi. Paylaşacağınız dosyaları belirleyip bir şifre belirliyorsunuz. Oluşturduğunuz bu ağa şifreyi bilen kişiler bağlanarak izin verdiğiniz dosyaları görüntüleyip bilgisayarına alabiliyor.

Ev grubu nasıl oluşturulur ?

  • Ev grubu oluşturmak için başlat butonuna tıklayarak ev grubu yazın ve çıkan uygulamayı tıklayın.
  • Windows 7 çalıştıran diğer ev bilgisayarlarıyla paylaş sayfasında Ev grubu oluştur'u tıklatın ve ardından talimatları uygulayın. Burada önemli olan şifre adımı. İkinci bilgisayar bu şifreyi bilirse ancak dosyalarınıza erişim sağlayabilecek.

Eğer daha önce oluşturulan bir ev grubu varsa örneğin sizin bir ev grubu oluşturduğunuzu var sayarsak windows bu ağa bağlanıp bağlanmadığınızı soracak. Yani bu da demek oluyor ki ikinci bilgisayar sizden dosyaları almak istiyorsa bu ekranda gruba katıl butonuna tıklaması gerekecek.

Detaylı anlatım için buraya tıklayabilirsiniz.

Gelelim ikinci adıma …

Minishare : Wireless kullanarak iki bilgisayar arasında dosya paylaşın

Minishare aynı networkde bulunan iki bilgisayar arasında dosya transferi için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama. Sürükle bırak yöntemiyle paylaşacağınız dosyaları seçebilir ve seçilen dosyaları ikinci bilgisayara alabilirsiniz.

  1. Programı kurmak için buradaki resmi adresinden uygulamayı indirin.
  2. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra sizden lokal IP adresi belirlemenizi isteyecek. IP adresini seçin ve OK butonuna basın.
minishare-ip
  1. Son adımda paylaşmak istediğiniz müzik ya da videoları sürükle bırak şeklinde seçin.

Seçtiğiniz dosyalar program üzerinde zaten görülecek. Bu adıma kadar 1. bilgisayarın yapması gerekenler tamamlandı.

Dosyaları almak isteyen bilgisayar ilk adımda seçtiğiniz IP adresini tarayıcısına yapıştırıp dosyaları tıklayarak kendi bilgisayarına indirebilir.

minishare-server

Tüm yöntemler bu kadar mı? Elbette hayır…

Yukarıdakilere ilaveten hali hazırda hizmet veren bulut sunucuları kullanabilirsiniz. DropBox bunların başında geliyor. Üstelik sahip olduğu LAN sync özelliği sayesinde aynı networdeki bilgisayarlarda kurulu olan dropbox uygulaması dosyaları birbiriyle eşleyerek çalışabiliyor. Sizin ilave bir şey yapmanıza gerek yok.

Bu özellik oldukça kullanışlı. Sadece kendi bilgisayarınız için düşünmeyin. Arkadaşınızın evine gidip elinizdeki müzik dosyasını onun bilgisayarına göndermek için de bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Dropbox’a ilaveten google drive, skydrive gibi bulut sunucuları da kullanabilirsiniz.

►► Bilgisayardan ve telefondan site engelleme

İşim çok acil, 2 dakika bir dosyayı atmak istiyorum diyorsanız işte size daha basit bir çözüm:

hızlı-dosya-transferi

WhatsApp ‘ı kişisel ajanda olarak kullanabileceğinizden bahsetmiştim. Burada anlattıklarımdan yola çıkarak whatsapp ın web uygulamasını her iki bilgisayarda açarak dosyalarınızı kolayca ve hızlı bir şekilde gönderebilirsiniz.

Nasıl, pratik bir çözüm değil mi?

Son Sözler

Kimi zaman iki bilgisayar kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Bu durumda dosya transferi kaçınılmaz olabiliyor. Daha da ötesi bir arkadaşımıza resim, müzik ya da film göndermek isteyebiliyoruz. Tüm bu durumlar için kullanabileceğiniz iki farklı yöntemi sizlerle paylaştım. Sanırım artık bilgisayardan bilgisayara dosya gönderme kabus olmaktan çıkacaktır.

Kullandığınız farklı bir yöntem var mı? Bizlerle paylaşabilir misiniz?

Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Bahsettiğiniz gibi ev grubu oluşturmak bu işin en kolay çözüm yolu, iki bilgisayar arasında dosya paylaşımı (Dilenirse ikiden daha fazlası da olabilir) grup oluşturarak çok daha basit bir hale geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Özellikle iş ve kişisel pc arasında ihtiyacım oluyordu.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !