Yazınızı Hazırlarken Kullanabileceğiniz Masaüstü Blog Yazma Aracı

Teknojest
9
blog-yazma-araci

Yoksa siz hala blogger editörü mü kullanıyorsunuz? Peki ya internet bağlantınız yoksa? Ya da yazınızı düzenlerken daha farklı düzenleme (arka plan renklendirme, altı çizili ) araçlarına ihtiyaç duyuyorsanız ne yapacaksınız?

Sanırım blog hayatımın ilk yılını saymazsak şimdiye kadar blogger ın varsayılan editörünü kullanmadım desem yanlış yazmış olmam. Çok kullanışlı gelmiyor bana, sürekli internete ihtiyaç duyması, kullanım özelliklerinin kısıtlı olması, otomatik linkleme olmaması gibi özelliklerinden ötürü ısınamadım.

Blogunda bir şekilde yöneticilik yaptığım arkadaşlarımın bloglarına göz attığım zaman da paragrafların ayrık kalması, numaralandırma kullanılmaması gibi bazı nedenlerden ötürü benim kullandığım blog yazma aracını tercih edebileceği düşüncesiyle bu yazımı hazırlamak istedim:

Sizlere bu yazımda tanıtacağım araç Open Live Writer!

Open live writer özellikle windows live writer uygulamasının güncellenmemesi, kısır kalması sonucu ortaya çıkmış, ücretsiz bir uygulama. Şu anda WordPress, Blogger, TypePad, Moveable Type, DasBlog servislerini destekliyor.

Yazınızı resimler ve videolar ekleyerek hazırlayıp, etiket verip ister taslak olarak blogger a gönderebilir ya da direkt olarak yayınlayabiliyorsunuz. Elbette isterseniz bilgisayarınıza da daha sonra düzenlemek adına kaydeeiliyorsunuz. Silinen blogger yazısını kurtarmak için de bilgisayarınızdaki bu veriyi kullanabilirsiniz.

Gelelim nasıl kullanılacağına…

  • İlk olarak programı ücretsiz bir şekilde buradan bilgisayarınıza indiriyorsunuz.
  • Programı çalıştırıp bilgisayarınıza kuruluma başlayın.
  • Aşağıdaki gibi çıkan pencerede google blogger ı seçin.

olw-blogger-kurulum

  • Karşınıza şifre ve hesap bilgilerinizi soran bir ekran gelecek. Buraya blogger giriş bilgilerinizi girin.
  • Bir sonraki ekran eğer birden fazla blogunuz varsa hangisini kurmak istediğinizle alakalı. Kullanmak istediğiniz blogu seçip devam edin.
  • Kurulumun başladığını gösteren bir ekran karşılayacak sizi:

blogger-open-live-writer-kurulum

Kurulum blog ayarlarınızı aldıktan sonra tamamlanarak ilk yazınızı oluşturacağınız pencereyle sizi karşılayacak.

Gelelim şimdi biraz da neler yapabiilirsiniz konusuna.

Text ifadeleri düzenleyeceğiniz kısım Home sekmesi altında. Burada yazı tipini, boyutunu, italik,kalın oluşunu, sağa- sola yaslama, paragraf mı alt başlık mı seçme gibi kısımları düzenleyebilirsiniz.

olw-yazi-duzenleme

Yazı içerisinde link vermek için ilgili kelimeyi seçip üst menüden Hyperlink i seçmelisiniz. Hyperlink i seçtiğiniz zaman açılan pencerede detaylar mevcut. Nofollow olarak işaretleyebilir ya da bu kelime yazı içerisinde geçtiği zamn otomatik linklensin isteyebilirsiniz.

olw-otomatik-link-verme

Otomatik link verdiğiniz yazıları sonradan değiştirmek isterseniz Insert > Plug-in Options yolunu izleyerek düzeltebilirsiniz.

Resim vermek ve düzenlemek de oldukça basit. İsterseniz ekran görüntüsü aldığınız resimleri de direkt yapıştırabilirsiniz. Bu oldukça kullanışlı oluyor.

Ekledeğiniz resme çift tıkladığınız zaman üst menüde yapabileceğiniz ayarları görebiliyorsunuz. İster çerçeve ekleyebilir, ister boyutları ile oynayabilirsiniz:

olw-resim-ekleme

Set categories kısmında yazınıza etiket verebilir ya da yayınlanacağı tarihi seçebilirsiniz.

Programı kurup inceledikçe oldukç kullanışlı bulacağınıza eminim. Sizlere tavsiyem direkt buradan yayınlamayın. Çünkü link düzenleme ve meta tag buradan giremiyoruz. Draft olarak blogunuza gönderin ve orada son rütuşları yaparak yayınlayın.

Bu uygulamadan memnun kalacağınızı düşünüyorum. Özellikle yazınızı daha kısa sürede düzenlemenize imkan verecek. Bu yüzden yazımı paylaşarak diğer arkadaşlarımızın da bu araçtan faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Open Live writer blog yazma aracı olarak kullanmayı düşünüyor musunuz?

Yorum Gönder

9 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Kullanmayı düşünmüyorum ama düşünenler için çok güzel bir yöntemmiş. Kullanımı kolay ve yararlı bir bilgi.İyi bloglar

    YanıtlaSil
  2. Ben Windows Live Yazar kullanıyorum ama sadece yazıları yazmak için. Yayına alırken HTML kodlarını alıp blogger panelinden yayınlıyorum.

    Bu programı da bir deneyeceğim. Beğenirsem bunu kullanmaya devam ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzun süre onu kullandım fakat bloga gönderme konusunda problem yaşadım. O yüzden bu araca geçtim. Zaten hemen hemen aynısı. Sizin yaptığınız gibi de bir süre devam ettim. Bu sefer de resimleri yüklemek problem oldu :)

      Sil
  3. Aradığım araç buymuş meğer, şu an nasıl mutluyum anlatamam. Bloggerın kendi editöründe fotoğraf ekleme ve paragraf boşluklarını ayarlama tam bir dert. Programı en kısa zamanda indireceğim. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. İnternetin olmadığı zamanlarda çok faydalı olacak bir araç, anlatımız için teşekkür ederim. Eminim ki bir çok kişinin işine yarayacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Bende bu programları ilk defa duydum hep bloggerin sıkıcı panelini kullanfım. Ama bjndan sonra bunu deneyeceğim. Zaten güzel ozellikşi bir programa benziyor.
    bulgumada beklerim sizleri bu arada
    www.nuriozzkan.com

    YanıtlaSil
  6. Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  7. Hemen yükledim ve incelemeye başlıyorum. Teşekkürler paylaşım için. (y)

    YanıtlaSil
  8. bunu bilmiyorum. Çok faydalı olacak teşekkürler

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !