Emoji Ne Demek ? Yüz İfadeleri Bulabileceğiniz 4 Servis

Teknojest
2
emoji-yüz-ifadeleri

Emoji, günümüz iletişim alanında resmi olmayan ortak bir dil olarak kullanılmaktadır. Çünkü text olarak ifade yerine görsel ifade yöntemini kullandığı için dil farkı olmadan insanlar birbirlerini anlayabiliyorlar. Bunun yanında yaşadığınız duyguyu ifade etmenin de en kolay ve basit yöntemi olduğu için bu kadar popüler durumda.

Bu yazımın konusu sıklıkla ihtiyacınız olan birbirinden farklı emojileri nereden bulabilirsiniz olacak fakat öncesinde emoji ne demek, ne zaman ortaya çıktı gibi bir başlangıç yapmak istiyorum:

İlk emoji, 1998 veya 1999 yılında Japonya'da NTT DoCoMo'nun i-mode mobile Internet platformunda çalışan ekibin bir üyesi olan Shigetaka Kurita tarafından oluşturulmuştur. Kelimde yer alan "E" görsel, "Moji" ise karakter anlamı taşıyor yani sanalda kişinin ifade yansıtması gibi düşünebiliriz. İlk çıktığı günden beri popülerliliğini artırdığı için düz noktalama işaretlerinin yanında bir süre sonra hareketli smiley yüz ifadeleri denemeleri yapılmıştır.

Peki ister blog yazılarınızda olsun ister sosyal medya paylaşımlarından olsun aradığınız emojileri nasıl bulabilirsiniz ?

İşte size 5 kullanışlı servis :

1 – Lenny Faces

İhtiyacınız olan tüm yüz ifadelerini Lenny Faces de bulabilirsiniz. Kızgın ya da gülen bir surat mı arıyorsunuz? Ya da onay veren öpücük gönderen bir ifade mi ? Hepsi bu adreste mevcut.

Yapmanız gereken çok basit. Siteyi ziyaret edip var olan emojiyi Ctrl + C ile kopyalayabilir ve eklemek istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

2 – Kawaii Faces

kawaii-faces

Bu işi Japonlar icat ettik dedik ya onlara has yüz ifadelerini de vermeden olmaz tabii. Daha çok Japonlara has ifadeleri kawaii faces de bulabilirsiniz.

Kategorilere ayrılmış yerleşime sahip olduğu için mutlu, üzgün, çılgın, aşık gibi ifadelere kolayca ulaşabilirsiniz.

3 – Copy and Paste Emoji

copy-and-paste-emoji

Çoğu uygulamada bilhassa mobilde farklı kısayollarla smiley bulmak mümkün. Fakat konu bilgisayar olunca bu pek mümkün olmuyor.

O zaman ihtiyacınız olan copy and paste emoji. Kategorilere ayrılmış bir şekilde görsel olarak ifadeleri bulabilir ve sosyal medya paylaşımlarınızda kullanabilirsiniz.

aklınıza gelebilecek tüm ifadeler, öğeler, binalar ve canlı türleri bu serviste mümkün. Sık kullanılanlara eklenmeyi hak ediyor. Benden söylemesi

4 – Mega Emoji

mega-emoji

Windows üzerinde yer alan karakter kodları emoji gösterme konusunda başarılı fakat hangi kod nerede kategori bazda göstermediğinden zor olabiliyor.

Mega emoji bu noktada bizlere oldukça kolaylık sağlıyor. Üstelik arama çubuğu sayesinde aradığınıza kolayca ulaşmanıza imkan tanıyor.

Son Sözler

Emoji ne demek konusundan başlayarak birbirinden güzel yüz ifadeleri hangi servislerde yer alıyor sorusunun yanıtını sizlerle paylaştım. Sık kullanılan listenizde yer alması gerektiğini düşündüğüm bu servislerden en az bir tanesi her an ulaşılabilecek yerde olsun derim.

Peki siz bu türden ifadeleri sıklıkla kullanıyor musunuz ?

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. instagram icin nereden bulabilirim Poyraz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demirkadın, aynı siteleri kullanabilirsiniz. Kopyalayıp yapıştırabilirsiniz instagramda.

      Sil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !