Facebook Paylaşımlarda Çoklu Dil Desteği Dönemi

Teknojest
2
facebook-paylaşım-çoklu-dil

İnternet ortamı bildiğiniz gibi evrensel! Takipçileriniz kimi zaman türkçe konuşmayan, bilmeyen kişiler olabiliyor. Bu durumda yapacağınız türkçe dilinde paylaşım bu dili bilmeyen kişiler açısından değer görmeyen paylaşım haline dönüşebiliyor. Bunu engellemek için çoğu sayfa yöneticisi iki dilde yan yana yazısını yazarak gönderisini paylaşıyordu. Fakat facebook çoklu dil desteği ile birden fazla dilde gönderinizi eklemenize imkan veriyor. İşte detaylar:

Neden birden fazla dile ihtiyaç duyalım ki?

Uluslararası ticaret yapan bir firma sahibi olabilirsiniz ve ürünlerinizle ilgili son gelişmeleri yazdığınız bir sayfanız olabilir. Tüm paylaşımlarınızı kendi dilinizde yapmanız hem diğer milletten insanları yok saymış gibi gösterecek hem de sayfanızın prestijini düşürecektir.

Yukarıda verdiğim örnek sanırım sorumuzun tam cevabı. Gerçi bu kadar uzağa gitmeye de gerek yok! Sıradan bir facebook sayfa yöneticiyseniz bile eminim ki bir şekilde takipçi kasma işlemlerinde farklı milletlerden kişiler sayfanızı beğenmiş olabilir. Onlarla da iletişimi sürdürebilmek adına birden fazla dil seçeneğini aktif edebilirsiniz.

Facebook sayfalarda birden fazla dilde nasıl paylaşım yapılır ?

Bu özellik varsayılan olarak kapalı durumda. Yapmanız gereken basit adımlarla bunu aktif etmek.

  • Sayfanıza yönetici olarak giriş yaptıktan sonra sağ üst köşedeki ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Sol taraftaki genel sekmesi aktifken yandaki menüden birden fazla dilde gönderi yaz kutucuğunu işaretleyip kaydedin.

facebook-birden-fazla-dilde-gonderi

Bu özelliği şimdi aktif ettiniz. Sırada çoklu dilde paylaşım yapma işlemine geldi. Normal bir şekilde paylaşım yaparken kutu içerisinde gönderiyi başka dilde yaz linkini göreceksiniz. Ona tıklayıp hangi dilde yazmak istiyorsanız onu seçin ve açılan ikinci kutuya çeviri metninizi yazabilirsiniz.

Her şey yolundaysa paylaşımınızı yapın. Şu anda paylaşımı gören kişiler varsayılan olarak hangi dilde paylaşım yapıyorsanız onu görecek. Fakat görüntülendiği dil seçeneğine tıklayarak daha önce çeviri metnini yazdığınız ifadeyi de görebilecek.

facebook-birden-fazla-dilde-gonderi-2

 

Son Sözler

Facebook paylaşımlarda çoklu dil desteği özelliği bir çok marka ve yabancı takipçisi olan sayfaların imdadına hızır gibi yetişecek. Kullanmayı düşünüyor musunuz ?

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Facebook da yabancı biriyle konuşurken veya yabancı bir yazı okurken sürekli kullandığım bir yöntem. Facebook bu bakımdan daha çok kullanımı kolay lider vasfını koruyan bir sosyal medya platformu.

    YanıtlaSil
  2. Çoklu dil seçeneği sayesinde her dil için ayrı sayfa açılmasına gerek kalmadı, firmalar için çok güzel sanırım lokasyondan faydalanıyor.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !