Muhafazakar Aileler İçin Tecrübe Edilmiş Tatil Alternatifleri

Teknojest
2
islami-tatil-önerileri

Muhafazakar bir yaşam süren kişiler için yaz tatili seçim yapmak oldukça zor bir hal alabiliyor. Yazın kendine has ortamı ve otellerde yapılan içki servisi herkes tarafından uygun karşılanamayabiliyor. Bu konsept için uygun yerlerin bulunması, bulunan yerlerin pahalı olması ve bu kadar parayı gözü kapalı verecekken internette yer alan olumsuz yorumlar insanları tedirgin edebiliyor.

Son dönemde bildiğiniz gibi islami ve muhafazakar otel konseptleri oldukça yaygın bir hale geldi. Popüler tur şirketleri tarafından da bir filtreleme aracı olarak alkolsüz işaretlemesi yaparak ilgili tatil tesislerine ulaşabiliyorsunuz.

Yalnız burada orta halli insanları bekleyen en büyük tehlike bu konsepte uygun hizmet veren tesislerin oldukça pahalı olması. Bugün normal bir tesis ile alkolsüz islami bir tesis arasında oldukça fark var. Bunun sebepleri arasında şunları gösterebiliriz :

  • Otel yöneticilerinin islami tesislerin varlığını az bilip nasıl olsa seçileceklerini bilerekten uyguladığı fiyat politikası
  • Bayan ve erkek ayrı havuzların yapılacak / işletilecek olması

Bildiğiniz gibi islami tesislerin hemen hemen hepsi tam pansiyon hizmet veriyor. Sabah – öğle – akşam açık büfe şeklinde bir yönetim şekilleri var. Tesisin restaurantlardan uzakta olduğunu düşünürsek bu yöntemin doğru olduğunu söyleyebilirim. Yalnız alkol gibi pahalı bir içeceğin buralarda yer almadığını göz önüne aldığımızda fiyatın da o derece düşük olmasının beklenmesinin de gayet doğal olduğunu inanıyorum.

Gelin şöyle bir maliyet hesabı yapalım :

Normal bir zamanda bir öğün (elbette yediğiniz şeye bağlı ama ortalama rakamlardan bahsetmek istiyorum) 30 – 50TL arasında değişiyor. Bu da bir kişi için 90 – 150 TL arası demek.

Gelelim ıslak alan kullanımına. Normal zamanda şehir otelleri genelde ıslak alan kullanımı için 60 – 100 TL arası fiyat talep ediyorlar.

Toplu bir hizmet verdikleri için rakamları minumumdan alırsak 1 kişi için talep edilen rakam en az 150 TL. Buna tesisin deniz, oyun gibi olanakları ve oda kullanımını da katarsak günlük olarak en az 200 -250 TL gibi bir rakam karşımıza çıkıyor.

Bu rakam tesisin kalitesi, sezon fiyatına göre 600 – 700 TL leri de görebiliyor. Toparlamak gerekirse 2 kişilik bir aile için 5 gecelik kullanımın 2500 TL den az olmayacağını söylesek yanılmış olmayacağız.

-Muhafazakar insanlar islami otelleri tercih etmeliler mi?

Suyun ve güneşin tadını çıkarabilmek için doğal olarak insanlar buna uygun kıyafetler tercih ediyorlar. Böyle ortamlar herkesi memnun etmeyebilir. Buraya uygun giyinmek ya da en azından senin gibi davranan, giyinen insanların olması, içinin daha rahat etmesini sağlayabilir.

Bir diğer konu da alkolün olması. Ne kadar alkol kullanımı olsa da bu bildiğiniz gibi dinimizde yasak olan bir içecek. Aynı zaman da böyle ortamlardan da uzak durulması gerektiği de açıkça belirtilmiş durumda. Bu yüzden dinini hayatının her anında yaşamak isteyen kişileri de böyle bir ortam da bulunmak üzebilir, sıkabilir.

Tüm bu açıklamaların ışığında soruma cevap olarak diyebilirim ki :

Evet, muhafazakar insanlar mutlaka bu konseptle hizmet veren yerleri tercih etmeliler. Bu ayrımcılık değil elbet. Tatil bu. Herkes rahat etmek ister. Yabancılık çekmeden, senin gibi düşünen insanların olduğu yerde tatil yapmak en doğrusu.

-Bu tatili daha uygun yapmanın bir yolu yok mu?

Bayanları ikna ederseniz elbette var :) Bildiğiniz gibi apart oteller de bu konuda alternatifiniz olabilir. Yalnız tatilde bile yemek mi pişireceğim diye haklı isyanda bulunan bayanlar pek buraları tercih etmiyorlar. Unutmadan temizlik konusuda bazen beklenildiği gibi olmayabiliyor.

Diğer alternatif de denize biraz uzak şehir otellerini tercih etmek. Eğer çocuk yoksa bence bu yöntem mantıklı. Kahvaltınızı yaptıktan sonra kiliminizi ve şemsiyenizi bagaja atarak denizin yolunu tutabilirsiniz. Elbette bir tesisin verdiği rahatlığı sunmaz ama ucuz olması ve tek bir yere bağlı kalmadan gezerek yapılma avantajını kullanabilirsiniz.

Tatil yeri önerileri

Tatilini daha çok islami tarza uygun olarak yapmak isteyenler için bu yazımı hazırlamak istedim. Belki direkt okuyucu yorumları ile birilerine faydalı olabiliriz diye düşünüyorum. O yüzden burada eş – dost ve blog okuyucularımın verdiği tesisleri, imkanları sizlerle paylaşmak istiyorum:

Kerpe – Kefken – Kumcağız

Ne kadar hafta sonu kalabalık olsa da İstanbul a yakın olması, denizinin yüzülebilir olması açısından tercih edebilirsiniz. Pek lüks tesis yer almamakta. Daha çok apartlar mevcut ya da kavaltı oda şeklinde hizmet veren butik otelleri tercih edebilirsiniz.

Kerpe nin denizinden oldukça memnun kaldığımı belirtebilir. Hemen sahile yakın marketlerin olması da soğuk yiyecekleri şezlongda otururken rahatlıkla tüketebilmenize imkan sağlıyor.

Değirmen Otel de kalmıştım. Bahçesinde mangal yapılmasına izin veriliyordu. Memnun kaldık. Siz de tercih edebilirsiniz.


Balıkesir – Ören

Türkiye nin tüm deniz yerlerini gezecek kadar tatil yapmadım ama Balıkesir yöresinin muhafazakar konsepte yakın bir bölge olduğunu söyleyebilirim. Ören – Burhaniye bölgesi içerisinde bulabileceğiniz apart konaklaması ile keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Eğer bu bölgeyi tercih edeceksiniz Sarımsaklı plajına da geçebilir, Ayvalık – Cunda gezileri ile de günlerinizi değerlendirebilirsiniz.

İlaveten İstanbul a dönüş yolunuzda bir Hasan Boğuldu şelale ziyareti de hiç fena olmaz…

Rizom Tatil Köyü

İstanbul’a yakın islami tatil köyü neresi derseniz ilk aklıma gelen Rizom Tatil köyü. Gerçekten dedikleri gibi en yakın gidebileceğiniz tesislerden biri. Üstelik araba ihtiyacınız bile yok desem yeridir. Vapur a binip Yalova da iniyorsunuz. İndiğiniz yerde bineceğiniz minibüslerle 15 dakika içerisinde tesise giriş yapabiliyorsunuz.

Peki tesisin hizmeti nasıl?

Tesis tam pansiyon olarak hizmet veriyor. Yemekleri lezzetli denilebilir. Evler tek katlı, bu da güzel bir özellik. Bahçesi, oturma yerleri, spor alanları, çay içebileceğiniz kafeleri vs güzel denilebilir. Tek eksiği DENİZ. Deniz maalesef hiç cezbedici değil.

Sezon fiyatlarının pahalı olduğunu düşünüyorum. İl dışına yakıta vereceğiniz paraları hesaplayıp öyle fiyat yapmışlar sanki :) 2-3 günden fazlası da sıkıcı olmaya başlıyor. Buna göre değerlendirme yapmanızı öneririm.

SELGE Beach Resort

Antalya nın Manavgat bölgesinde yakın zamanda ziyaret ettiğim otel. Lüks konseptte müşterilerine hizmet veren güzel bir tesis. Yemeğe doyamayacaksınız, hatta birkaç günden sonra artık yemek yemekten usanacaksınız :)

Tesisin oda, havuz ve yemek hizmetine diyecek bir şey yok. Hatta akşamları konser ve aktivitelerle günü eğlenceli bir şekilde kapamanızı sağlıyorlar. Havuz başlarında yiyecek, içecek sınırsız. Neyi aradınız da bulamadınız deseniz sanırım buna cevap veremeyeceğim…

Çocuk havuzu, karma havuz ya da bay – bayan havuzlarının olması güzel. İstediğiniz tercih edebiliyorsunuz. Çocuklar için oyun salonu ve parkların da olması onların sizi yormadan zaman geçirmelerini sağlıyor.

Peki eksik noktası nedir?

O da maalesef Manavgat yöresi olduğundan Denizi…

Denize sıfır islami tatil köyü mü evet fakat deniz taşlı ve dalgalı. Öyle çocukların 5-10 m yürüyerek gideceği kumsala sahip değil! Kimi zaman yükselip kimi zaman derinleşiyor. Bu da maalesef denizi keyifli kılmıyor. Yüzme de iyiyseniz iskeleden atlayıp yüzebilirsiniz elbette.

Son Sözler

Söz sırası şimdi sizde. Gittiğiniz muhafazakar kesime hitap eden tatil köyleri, oteller varsa yorum bölümünde belirtirseniz sizin adınızla yazımda alıntılayarak daha fazla alternatif oluşturmaya çalışacağım. Böylece gerçeğe yakın yorumlarla bizden sonrakilere farklı alternatifler sunabilmiş olacağız.


Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Güzel bir liste olmuş Poyraz. Yalnız biraz daha genişletilirse çok daha iyi olur. Başarılar

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir başlangıç olmuş, teşekkürler. Yazın çok yemek yenmiyor. O yüzden tam pansiyon otellere büyük paralar verilmesini doğru bulmuyorum. Fakat küçük çocuk varsa mecburen bu tarz işletmeleri tercih etmek zorunda kalabiliyorusunuz

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !