Google Dökümanlarda Boşluk Doldurma Soruları Nasıl Hazırlanır?

Teknojest
0

Sınavlar eğitim sisteminin önemli bir parçasıdır. Öğretmenlerin öğrencilerini değerlendirmelerinin ve öğrencilerin materyali öğrendiklerini kanıtlamalarının bir yoludur.

Farklı sınav türleri kullanmak mümkün. Ben bu yazımda boşluk doldurma soruları nasıl hazırlanır konusuna değinmek istiyorum. Özellikle ilkokul seviyesinde ya da ingilizce sınavlarda uygulanabilir.

Bu soru tipi öğrencilerin materyali kendi anladıklarını düşünmelerini sağlamanın ve sınava hazırlanmalarına yardımcı olmanın iyi bir yoludur. Fizik, türkçe, matematik, biyoloji ya da ingilizce boşluk doldurma soruları yaygın olarak kullanılan bir soru türüdür. Çok hızlı doldurulabildikleri ve kurulumu kolay oldukları için yaygın bir değerlendirme aracıdır. Bununla birlikte, boşluğu kendi cevaplarıyla doldurmalarını isteyerek öğrencinin anlayışı hakkında değerli geri bildirimler de sağlarlar.

bosluk-doldurma-soruları

Hemen şimdi aklınıza belki "neden böyle bir yazıya ihtiyaç var ki, paragrafta metni hazırlarım ve sormam gereken kelimeyi de siler öğrencilere sorarım" fikri gelebilir.

Evet yukarıdaki uygulanabilir en basit bir yöntem fakat ben burada daha kolay bir yönünü göstereceğim:

Şöyle ki mantık olarak sormak istediğimiz kelimenin altını çizeceğiz veya onu renklendireceğiz. En sonunda otomatik olarak o kelimeler silinecek ve sayfanın sonunda cevap anahtarı şeklinde o kelimelerin toplu listesini görebileceğiz. 

O yüzden ilk akla gelen yukarıda bahsettiğim yöntemden daha kolay bir yöntem olduğunu düşünüyorum:

Tavsiye yazı : Google Dökümanlarda sesle yazma

Google Dökümanlarda Nasıl Hazırlanır?

Google Dokümanlar Eklentisi ile herhangi bir belgeyi "Boşlukları Doldur" çalışma sayfasına dönüştürebilirsiniz.

Seçilen kelimeleri otomatik olarak değiştirir ve en altta size bir cevap anahtarı sağlar.

Kullanacağımız eklentini adı CLOZEit

Bu eklenti, herhangi bir paragraf metnini boşluk doldurma etkinliği haline getirmenize olanak tanır.

Nasıl mı?

  • Boş bırakılmasını istediğiniz kelimeleri vurgulayın veya altını çizin.
  • Yanıtlar için 2 seçeneğiniz var: 
    • Kelimelerin tamamen boş bırakıldığı ve bu kelimelerin rastgele bir listesi metnin sonuna bir 'kelime bankası' olarak eklenecektir.
    • Veya kelimelerin ilk harfleri hariç tamamen boşlukla değiştirildiği 2. seçenek. Bu, öğrencilere kelimelerin geri kalanını anlamaları için ipuçları sağlayacaktır.

Metnin sonunda oluşturulan kelime cevap anahtarı sırayla rastgele seçilir.

Sıfırdan başlamak istiyorsanız veya hata yaptıysanız, vurgulanan renkleri kaldırmak için 'Tüm metni vurgulamayı kaldır'ı tıklayın. (Unhighlight all text) Eklenti, vurgulanan renkleri algılar.

Bu uygulamayı bir kaç kez çalıştırabilirsin! Boş bırakılmasını istediğiniz daha fazla kelime olduğuna karar verirseniz, onları seçin ve tekrar çalıştırın. Dilerseniz sondaki kelime bankası listesini düzenleyebilirsiniz.

Yukarıda verdiğim linkten kolayca google dökümanlara bu eklentiyi ekleyebilir ve kullanabilirsiniz.
Tavsiye yazı : Google Dökümanlarda farklı türde dosya paylaşımı

Son Sözler

Boşluk doldurma sorularında her zaman bir veya daha fazla kelime eksiktir. Eksik kelime veya kelimeler genellikle sizin için gizlenir ve doğru cevabı sağlamanız gerekir. 

Özellikle 2.sınıf ya da ingilizce konulu boşluk doldurma soruları hazırlama ihtiyacınız varsa bu eklenti oldukça işinize yarayacaktır. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder (0)
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !