En Çok Kullanılan Sosyal Medya Araçları

Teknojest
0

Günümüzde çoğu marka artık sosyal medyaya yatırım yapmaları gerektiğini ve bunun için belli bir bütçe ayırması gerektiğinin farkına varıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, bir markayla olumlu bir deneyim yaşayan müşterilerin % 71'i’nin aynı markayı arkadaşlarına tavsiye etme olasılığının çok yüksek olduğunu, ancak birçok markanın sosyal medya kampanyalarıyla herhangi bir ilerleme kaydetmediği gözlemleniyor.

Bu şirketler çoğunlukla birden fazla profili yönetmekte zorluk çekerler, bu yüzden de hepsinden vazgeçerler. Ayrıca hedef müşterileri ile bağlantı kuramıyor; bu da marka bilinci oluşturma hedeflerini karşılamalarını zorlaştırıyor.

Sosyal medya pazarlama stratejinizi otomatikleştirmek için doğru platformları kullanarak sosyal medya pazarlama stratejinizin etkinliğini önemli ölçüde artırabilirsiniz.

İşte bu konuda sizlere yardımcı olabilecek en çok kullanılan sosyal medya araçları

1- Hootsuite

Hootsuite yıllardır en popüler sosyal medya yönetimi araçlarından biri olmuştur. Aşağıdakileri içeren bir dizi değerli özelliği vardır:
  • Sosyal profil izleme
  • Belirli alanlarla ilgili daha fazla bilgi edinmek için jeosearch araçları
  • Takipçilerinizle paylaşılacak önerilen içerik
  • Facebook, Twitter ve Google Plus da dâhil olmak üzere birden fazla platformda yayın planlama olanağı
Hootsuite, çok yönlülüğü ile bilinen bir araçtır ve yıllık bir abonelik seçerseniz, ödeme planını daha uygun hale getirebilirsiniz.

2- Vibbi

Instagram, son birkaç yıldır güçlü bir sosyal medya platformu haline geldi. Özellikle fotoğrafçılar, giyim eşyaları ve kadınlara ve web geliştirme ajanslarına satılan diğer B2C şirketleri gibi ağır görsel içeriğe dayalı markalar için etkilidir.

Instagram'ın erişim etkinliğine rağmen, pek çok marka ulaşılabilirlik ve popülerlik kazanma konusunda zorlanıyor. Instagram algoritması, çok fazla pay kazandıktan sonra içeriği daha sık görüntüler. Bu da, yeni markaların siteye girmesini zorlaştırıyor. Neyse ki bu markalar, varlıklarını geliştirmek için Vibbi'yi kullanabilirler.

Bu platform, herhangi bir markanın yararlanabileceği çok sayıda şaşırtıcı Instagram pazarlama seçeneklerine sahiptir. Bu hizmetten takipçinizi artırmak veya daha fazla Instagram paylaşımı elde etmek için yararlanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Instagram da kullanabileceğiniz muhtemelen bilmediğiniz özellikler

3- TweetDeck

Facebook hâlâ dünyanın en baskın sosyal paylaşım sitesi, ancak Twitter yakın bir gelecekte onu yakalayacak gibi görünüyor. Twitter'ın şu anda 310 milyon aktif kullanıcısı var, bu nedenle sosyal medya pazarlama stratejinizin temel bir parçası olmalıdır. Twitter'da takipçilerinizle daha etkin bir şekilde etkileşimde bulunmak için TweetDeck'e kullanabilirsiniz. Tarayıcınızdan birden fazla Twitter hesabı yönetebileceğinizi ve canlı akışın avantajından yararlanabileceğiniz bu uygulamayı markanız için bir araç olarak kullanabilirsiniz.

Twitter da harika kullanıcı adları bulmak hala mümkün!

4- SocialOomph

SocialOomph, ücretsiz bir abonelik seçeneği olan başka bir harika sosyal medya pazarlama platformudur. Bu hizmet Tweetdeck'e benzer, ancak bazı ek işlevler de vardır. Pazarlamacılar ve markalar SocialOomph'i aşağıdakiler için kullanabilir:
  • Tweetlerinizi programlayın
  • Anahtar kelimeleri izleyin
  • Sosyal medya yayınlarının taslaklarını oluşturun ve düzenleyin
  • Retweet'ler ve mesajlar da dâhil olmak üzere takipçilerin etkinliklerini görüntüleyin
  • Parolanızı kullanmadan Twitter'a erişme imkânı yakalayın (endişelenmeyin, SocialOomph bunu güvende tutar)
  • İzleyen herkesi otomatik takip edin
Ücretsiz abonelik seçeneği ile beş Twitter hesabı bağlayabilirsiniz.

5- Buffer

Arabelleği, Hootsuite'e çok benzer, ancak Hootsuite'in yetersiz olduğu bazı ek özelliklere de sahiptir. Buffer'ın en büyük yararı, onu Hootsuite'den yönetebileceğiniz tüm sosyal ağ sitelerine ek olarak Pinterest, LinkedIn ve Instagram'daki yayınları planlamak için kullanabilmenizdir. Tarayıcı uzantılarını, RSS özet akışlarını ve mobil erişilebilirliği elde etmek için Arabelleği de kullanabilirsiniz. Şirket planları için ücretlendirme uygulanırken, bireysel planlar ücretsizdir.

6- Hubspot

Hubpot, geniş bir avantaj yelpazesi sunan gelen bir pazarlama platformudur. Genellikle organik ve ücretli arama pazarlaması için kullanılırken, sosyal medya pazarlama stratejinizi iyileştiren bir takım özellikler de sunar. Hubspot'un en büyük yararı, sosyal medya pazarlama kampanyalarınızın YG'sini (Yatırım getirisini) doğrudan ölçmenizi sağlar. Hubspot’un aksine çoğu diğer sosyal medya yönetimi platformları yalnızca profillerinizdeki etkinliği yönetmenizi sağlar. Hubspot, ücretsiz deneme seçenekleri sunan, ücretli kampanyaları belirlemenize olanak sağlayan ve fesih hakkınızı kullanmanızı sağlayan ödeme seçenekleri sunar.

Bu yazı teknojest için  yasam.io tarafından hazırlanmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder (0)
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !