Tek Mail Adresiyle Birden Fazla Twitter Hesabı Nasıl Açılır?

Teknojest
4

Twitter, dünya gündemini ve arkadaşlarınızın güncellemelerini takip etmek amacıyla kullanabileceğiniz önemli bir araç. Peki bu servis üzerinde sadece bir hesap mı yönetiyorsunuz ?

Sosyal medyada gizlenip özgürce hareket etmek emin olun çoğumuzun isteği. Bu yüzden aynı servis üzerinde biri asıl diğeri sahte hesap olmak üzere en az iki farklı hesap yönetenlerin olduğunu biliyoruz.

tek-mail-adresi-twitter
Birden fazla hesap yönetme işinin ana amacı bu olsa da bazen çok gerekli olduğu zamanlar da olabiliyor.

Şöyle ki :

Eğer bir blog sahibiyseniz kişisel tweetlerinizle blog paylaşımlarınızı aynı hesap üzerinde yapmak istemeyebilirsiniz.

Ya da birden fazla blogunuz varsa yine farklı hesaplardan paylaşım yapmak isteyebilirsiniz.

Bir adım daha ötesi fenomen hesap oluşturmak adına kişisel paylaşımlarınız haricinde, tuttuğunuz takim ve sanatçılar gibi hesaplar yönetmeyi isteyebilirsiniz.

Tüm bu durumlarda ikinci hesaba sahip olmak adına tek mail adresiyle birden fazla twitter hesabı nasıl açılır sorusunu kendinize soracaksınız!

Çözüm ise gayet basit :

Bildiğiniz gibi twitter üye olma işlemini gerçekleştirmek için bir mail adresine ihtiyacınız var. Ve ikinci hesap için bu mail adresini tekrar kullanmak istediğinizde daha önce alındığını ve bunu kullanamayacağınızı belirten uyarıyla karşılaşırsınız.

Fakat eğer gmail hesabınız varsa mail adresinizi biraz farklılaştırarak aynı hesap üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.

Nasıl mı ?

Gmail ile oluşturduğunuz hesap içerisinde yer alan + ve . gibi işaretleri gmail farklı bir adres gibi görmüyor. Yani poyrazsahin@gmail ile poyraz.sahin@gmail ya da poyraz+sahin@gmail aynı adresler olarak algılanıyor.

İşte bu özelliği twitter da ikinci hesabı açmak için kullanabilirsiniz. Var olan mail adresinizde karakterler arasına . ya da + işareti ekleyerek sanki farklı mail adresi sunmuş gösterebilir ve iki hesabı da tek mail adresiyle yönetebilirsiniz.

Şüpheniz olmasın tüm bildirimler aynı mail adresine gelecek. Aynı mantığı alışveriş sitelerinden gelmesi muhtemel toplu mail gönderimi konusu için de kullanabilirsiniz. Farklı mail adresleri kullanarak nerelerden spam mail geliyor kontrol edebilirsiniz.

Birden fazla twitter hesabı için aynı mail adresini nasıl kullanabilirsiniz konusundaki değerli ipucunu sunmak istedim. Faydalı olmak dileğiyle …

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Twitter yoğun kullanan bloggerlar için iyi bir haber. Blog yayınlarımın dışın da çok nadir kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan da iyi bir trafik sağlayabilirsiniz. İhmal etmeyin derim :)

      Sil
  2. peki poyrazsahin@gmail kullanıyorsunuz ve 2. twittere poyraz+sahin@gmail yazarak açtınız. Farklı biri poyraz+sahin@gmail açarsa gmail üzerinden sıkıntı olmayacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öyle bir mail adresi alınamıyor. Almaya çalıştığınızda "Lütfen yalnızca harfleri (a-z), rakamları ve nokta işaretini kullanın." uyarısı çıkıyor. Araya . koyduğunuzda "Başka biri bu kullanıcı adını zaten almış. Kullanıcı adlarındaki noktalar ve büyük harfler dikkate alınmamaktadır."

      Sil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !