Resimli Özlü Güzel Sözler Nasıl Yapılır ? Oldukça Kolay 5 Yöntem

Teknojest
0
resimli-güzel-sözler-nasıl-yapılır

Sosyal medyada, ünlü şairlerin ve yazarların sözlerini resimli olarak paylaşmak şimdilerde moda! Sadece özlü sözler değil tabi. Bu trend herhangi kısa ve önemli durumları takipçilere göstermek amacı için de geçerli.

Peki bazen sizi kendisine hayran bıraktıran ve ilgi çekici olan resimli güzel sözler nasıl yapılır ?

Artık tüm internet dünyası görsel öğelerin ağırlıklı olduğu bir ortam haline geldi. Çoğu blogger ve reklam şirketleri saatlerce zaman harcayarak infografik ve afiş tasarımları yapıyorlar. Bunların elbette tek sebebi görsel medyanın daima daha akılda kalıcı olmasıdır.

  • Görsel öğeler her zaman :
  • Öğrenmeyi amaçlayan kişilerin dikkatini çeker.
  • Onların dikkatlerini canlı tutar.
  • Soyut öğeleri somutlaştırır.
  • Anlaşılması zor olan durumlar basitleştirir.
  • Hatırlamayı kolaylaştırır.

Resimli paylaşımlar bu derece önemliyken sizler de bu şekilde kendi tarzınızı yansıtan bir çalışma yapmak isteyebilirsiniz diye oldukça kolay 5 yöntemi sizler için derledim.

1 – Befunky kullanın

Kullanımı oldukça kolay kullanıcı dostu tasarımı olan befunky, çeşitli efektleri ile sizlere resimli özlü sözler tasarlama fırsatını sunuyor. Üstelik türkçe dil desteğine de sahip !

Hemen 1dk içerisinde varsayılan resimlerden birisini kullanarak yaptığım çalışma aşağıda. Siz de mevcut resimlerinden ya da bilgisayarınızdan bir resim seçerek tasarımızını kolayca oluşturabilirsiniz.

resimli-ozlu-sozler

2 – Recite sitesini denediniz mi ?

Belki de şimdiye kadar duymadığınız bir servis! Recite yazdığınız sözle birlikte mevcut resimlerle oluşturulmuş tasarımları size sunuyor ve içinden seçip indirmenize izin veriyor.

Sitede resim sayısı sınırlı olsa da belki de 1 dakikadan kısa sürede resimli söz oluşturabilirsiniz.

recite-resimli-söz-oluştur

3 – Pablo kullanın

Bir diğer önemli aracımız da Pablo. Yukarıdaki araçlar gibi üyelik gerektirmeden resim ve söz seçimini tamamlayıp efektleri uygulayarak kolayca çalışmanızı oluşturabilirsiniz.

Sistem inglizce gerçi ama ingilizce özlü sözler çalışması yapmak isterseniz özlü sözleri de rastgele sçerek çalışmanıza ekleyebilirsiniz.

Pablo nun bir diğer özelliği ise resimler arasında arama yapabilmeniz. Yani mutluluk konusunda bir çalışma yapıyorsanız arama çubuğuna “happy” yazmanız yeterli olacaktır.

pablo-resimli-sözler

4 – Fotor

Android ve IOS uygulaması olan fotor, kolay bir şekilde var olan tasarımlar arasından ya da kendi resmimiz üzerinden çalışmalar yapmamıza imkan veriyor. Sol taraftaki menüden uygun tasarımı seçip yazınızı yazabilirsiniz.

Mevcut resimleri yerine kendi resminizi kullanmak isterseniz aşağıdaki resimde gözüldüğü gibi Open linkine tıklayıp uygun resmi seçebilirsiniz. Daha sonra üzerinde düzenlemeler elbette yapabilirsiniz.

Fotor-resimli-sözler

5 – Canva

Resim düzenleme ve sosyal medya için uygun tasarım yapma konusunda son zamanların en popüler servisi Canva dır.

Yukarıdakilerden biraz farklı olarak bu servisi kullanabilmeniz için önceden ücretsiz üyelik gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bunu zaman kaybı olarak düşünmeyin. Daha sonradan da sürekli bu servisi kullanacağınızdan eminim.

Evet üyelik işlemini gerçekleştirdikten sonra benim önerim “Social Media” menüsünden giderek tasarımınızı gerçekleştirin.

canva-tasarım-menu

Açılan yeni pencerede var olan ücretsiz resimleri tercih edebilir ya da kendi resminizi yükleyebilirsiniz. Emin olun ücretsiz kullanabileceğiniz tasarımlar arasında sizi tatmin edecek çalışmalar bulmanız da mümkün.

canva-resim-duzenleme

Yine sol taraftaki, menüden çalışmanıza çeşitli öğeler ve yazı tipleri ekleyebilirsiniz. Düzenleme için hangi elementi düzenlemek istiyorsanız onu seçili hale getirip açılan küçük ekrandan filtreleme yapabilirsiniz.

Önemli İpuçları

Hangi servisi kullanırsanız kullanın tasarımı profesyonel bir şekilde yapmak için sizlere birkaç önerim olacak:

  • Metni öne çıkarmak için arka plan resmini bulanıklaştırın.
  • Arkaplan resminin opecity değerini azaltın
  • Uygun renk kombinasyonunu kullanmaya çalışın
  • Kalın ve el yazısı fontlar daha iyi görsellik için kullanabilirsiniz.

Son Sözler

Sosyal medyada etkinliğinizi artıracak resimli özlü sözler çalışmalarınızı şık hale getirebileceğiniz önemli servisleri sizlerle paylaştım. Yapacağınız çalışmalar emin olun takipçilerinizin dikkatini çekecek ve onlar görsel etki bırakacaktır.

Resimli güzel sözler nasıl yapılır sorunuz için sürekli gözünüzde büyüyen etkili çalışmaları 2 dakikadan kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Siz hangi servisi kullanmayı düşünüyorsunuz ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder (0)
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !