Microsoft Outlook da Varsayılan Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir ?

Teknojest
0
outlook-varsayılan-yazı-tipi-değiştirme

Yazı tipleri, email de görünümü değiştiren en önemli etkenlerdendir. Kimi zaman daha resmi siyah fontları tercih edebileceğiniz gibi kimi zaman da farklı görünmek için yazı tipi değiştirme konusunda bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz.

Eğer sıkı bir outlook kullanıcısıysanız ve yazı büyüklüğü 11 ve tipi Calibri olan font dan sıkıldıysanız size iyi haberlerim var : Varsayılan bu durumu değiştirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar :

İlk olarak şunu belirtmek isterim ki yazı tipini değiştirirken aklınızda olsun genellikle bilgisayarlarda yüklü olmayan özel font ları tercih etmeyin. Çünkü maili gönderdiğinizde eğer karşı tarafta bu yazı tipi yoksa karşı taraf bunu görüntüleyemeyecektir.

Şimdi gelelim nasıl yapabiliriz konusuna

  • Outlook uygulaması açıkken File > Options > Mail yolunu izleyin
  • Compose message kısmında “Stationery and Fonts” butonuna tıklayın.

outlook-yazi-tipi-penceresi

Karşınıza yazı özelliklerini ayarlayabileceğiniz kısım gelecek. New mail messages bölümündeki fonts butonuna basarak varsayılan yazı tipi değiştirme işlemini yapabilirsiniz.

outlook-yazi-tipi-degistirme-2

Burada hem gönderdiğiniz hem de cevapladığınız maillerde kullanmak istediğiniz yazı özelliklerini ayrı aryı değiştirebilirsiniz.

Bir de unutmadan maillerinizi gün gelir üst yöneticilerinize de gönderebileceğinizden her türlü durumu düşünerekten uygun olanı seçmeye özen gösterin.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder (0)
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !