Paypal Hesabı Nasıl Açılır ?

Teknojest
3
paypal-hesabı-nasıl-açılır

Teknolojinin gelişmesi elbette internetten yapılan ticaretin de artmasını sağladı. İnternetteki bu ticaret hacminin artmasıyla birlikte kullanıcılar para ticaretinin kolay bir şekilde yapılması için ortak yöntemlere ihtiyaç duydu.

Evet hepimizin en az bir kredi kartı var fakat hem güvenlik gerekçesi hem de dünyanın her yerinde geçmemesi sebebiyle internetten ticaret yapmak isteyenler bu yöntemi kullanmak istememekte.

İşte bu noktada paypal, kendi sisteminde hesabı olan kişilerin banka bilgilerini ekleyerek alışverişlerinde sadece mail ve şifre bilgisi ile alışveriş yapmasına imkan veren ödeme sistemini ortaya çıkardı.

Peki dünyanın her yerinden para ticareti yapabilmek için gerekli olan paypal hesabı nasıl açılır ?

Bugün dünyanın her yerine komisyonsuz bir şekilde paypal sayesinde para göndermek ve almak mümkün. Bunun dışında ülkemizde çoğu alışveriş siteleri de paypal ile ödeme seçeneğini aktifleştirmiş bulunmukta. Ödeme kolaylığı ve güvenliği ile birlikte bu ödeme seçeneği kullanıcılar arasında bayağı yaygınlaşmış durumda.

Biz blog yazarları da forumlarda ve blogumuzda gerçekleştirdiğimiz ticaret için bu ödeme yöntemini tercih etmekteyiz.

Paypal kullanmanın yararı nedir ?

  • Kredi kartı bilgilerinizi paylaşmadan online alışverişlerde ödeme yapabileceksiniz.
  • Paypal kullanan dünyanın öbür ucundaki kişilerden ödeme alabileceksiniz.
  • Arkadaşınıza, akrabanıza para gönderirken komisyon ödemek zorunda kalmazsınız.
  • Paypal kullanımı ücretsizdir. Hesabınız var diye kullanım bedeli vs ödemezsiniz.

Paypal hesabı nasıl açılır ?

İlk olarak paypal.com adresini ziyaret ederek sağ üst köşedeki hesap açın butonunu tıklayın!

Bir sonraki sayfada hesap türünü belirleyeceğiniz bir sayfa göreceksiniz. İlk aşamada sizlere personel hesap açmanızı öneririm. İlerleyen günlerde ticari hesap açma ihtiyacı hissederseniz yönetim panelinden bu ayarı yapabilirsiniz.

paypal-hesap-turu

Bir sonraki adımda kişisel bilgileriniz sorulacak. Doğru bir şekilde bu soruları doğru bir şekilde cevaplayın.

Verdiğiniz mail adresine sistem doğrulama maili gönderecek. Bunu onayladıktan sonra şifrenizle sisteme giriş yapabileceksiniz.

Hesaba banka kartı nasıl tanımlanır ?

Müşterilerinizin ya da arkadaşlarınızın yaptığı ödemelerin size aktarılabilmesi ya da PayPal hesabınızla alışveriş yapmak istediğinizde kullanabilmek için bir kredi kartı, atm kartı veya sanal kart eklemelisiniz.

PayPal kullanımı tamamen güvenlidir. Ancak şüpheniz varsa bir sanal kart oluşturup bu bilgileri vererek de işlemi tamamlayabilirisniz.

Üst menüden e-cüzdan linkine tıklayın

Burada ödemenizi hesabınıza aktarmak için banka hesabı ve alışverişi yapmak için de kredi kartı hesabı oluşturabilirsiniz.

paypal-banka-hesabi-ekleme

  • Banka hesabı eklemek için ad-soyad ve Iban bilgilerini doğru bir şekilde girmelisiniz.
  • Kredi kartı eklemek için de kart bilgilerinizi ve adresinizi girmeniz gerekmektedir.

Yukarıdaki hesap türlerini doğru bir şekilde girip kaydettikten sonra artık hesabınıza para çekip hesabınızdan para gönderebileceksiniz.

Paypal ile para gönderimi nasıl yapabilirim ?

Bu servis üzerinden birisini para gönderebilmeniz için karşınızaki kişinin de paypal hesabı olması gerekiyor. Bu adım tamamsa kişinin mail adresini almanız yeterli.

Sağ üst köşeden ödeme yapın veya para gönderin linkine tıklayın:

paypal-ile-para-gondermek

Arkadaşınıza ya da akrabanıza para göndereceğiniz için çıkan seçenekler arasında sağdakini seçmelisiniz.

paypal-arkadas-para-gonderme

Bu ekranda kişinin mail adresini yazın ve bir sonraki pencerede göndereceğiniz miktarı yazarak ödeme gönderme işlemini tamamlayın.

Son Sözler

Paypal hesabı nasıl açılır sorunuza detaylı yanıt vermeye çalıştım. İnternette sıklıkla ticari işlemler gerçekleştiriyorsanız bu servisi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hem ödeme kolaylığı hem de güvenilirliliği açısından memnun kalacağınızı tahmin ediyorum.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. 7 yılı aşkın süredir Paypal kullanan birisi olarak siddetle paypal hesabı açmak isteyenlerin bu yazıyı okuduktan sonra bir paypal hesabı edinmeleri gerekiyor. Banka hesabı olmadan, veya kredi kartı olmadan alışveriş yapabilirler. Para gönderip para alabilirler. Bunları ücretsiz yapmaları da ayrı bir mutluluk. Yakın zamanda Türkiye de Paypal kullanımı yayıldı. Alışveriş siteleri için paypal ideal bir secim.

    YanıtlaSil
  2. Az önce bende paypal hesabı açtım. Çok kolay bir banka aracı. Ücret kesmiyorlar. Arkadaşlarınıza ücretsiz para gönderebilir alışverişte yapabilirsiniz arkadaşlar. Bir çok alışveriş sitesi paypal kabul ediyor çok güzel bir araç bu yönden. Az önce hesap olusturdum inceledim biraz çok memnunum.

    YanıtlaSil
  3. Sanırım kapanmadan önce paylaşılmış bir yazı. Ben acaba şimdi nasıl paypal hesabı açılır onu merak ediyordum. Sanırım sadece vpn programları yeterli olmayacaktır.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !