Makale Yazarak Para Kazanmak Gerçekten Mümkün mü?

Teknojest
3

makale-yazarak-para-kazanmak

Tam zamanlı bir işin var ve biraz ek gelirin olsun mu istiyorsun? Ya da öğrenci olarak bazı ihtiyaçlarını karşılayacak paraya mı ihtiyacın var?

Buna benzer durumlar için ek gelir peşindeysen makale yazarak para kazanmak senin için en iyi yöntem olabilir. Evet, belki dünyaları kazanacak bir meslekten bahsetmiyoruz fakat istediğin zaman çalışıp, para elde edebileceğin bir işe sahip olmak da gayet karlı bir iş…

İnternetten para kazanmak isteyenler için çok fazla seçenek olduğunu hepimiz biliyoruz. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte iş alanları ve çalışma disiplinlerinde büyük bir değişiklik yaşanmaya başlandı. Birçok yeni mesleğin ortaya çıkmasının yanı sıra yeni bir çalışma modeli olan “freelancer” kavramı ve bununla beraber freelancer makale yazarlığı modeli kullanılmaya başlandı.

Neden makale yazarlarına ihtiyaç duyulur?

Öyle ya. Ben oturup kendim yazamıyor muyum da kalkıp yazar arıyorum!!!

Elbette durum böyle değil. Aşağıdaki sebeplerden dolayı insanlar profesyonel yazarlara ihtiyaç duyabilir:

1 – Zaman sıkıntısı yaşama

Şu blog yazısını yazacağım ama hele şu işimi bitireyim, dur dur öğle yemeğini yiyeyim hemen başlayacağım. Ooo akşam maçı zileyim hemen başlayacağım

Bunlar size tanıdık geldi mi? Çoğu blog sahibi bu bahanelerle boğuşuyor. Yazmak istediği yazı da bir türlü bitmek bilmeyen bir sarmala giriyor. Belki 2 saat içerisinde bitecek yazı öylece kenarda kalıyor. İşte bu noktada profosyonel yazarlar devreye giriyor.

2 – Alanında uzman kişiye ihtiyaç duyma

Evet blog sahibiyim, kısmen uzman olduğum konularda yazıyorum ama bazen çok da hakim olmadığım bir yazıya ihtiyaç duyabilirim.

Rekabet yüksek, internette bir konuda onlarca yazı bulmak mümkün. O yüzden zahmet edip sitenize bir şekilde ulaşmış bir kişiye en doğru bilgiyi sunmanız önemlidir. Bu yüzden daha önceki yazınızı tamamlayacak nitelikteki hakim olmadığınız bir konuda uzman yazarlardan yardım isteyebilirsiniz.

Makaleyi yazdım, nasıl para kazanacağım?

Doğru ya kime nereye göndereceksiniz yazdığınız yazıyı?

Burada karar vermeniz gereken bir yol ayrımı var. Şöyle ki, ben bu yazıyı kendime blog açarak orada yayınlayıp geniş zamanda daha çok kazanırım diyeceksiniz ya da sipariş üzerine bu yazıyı kişiye özel hazırlayıp direk satarak peşin parayı almak isteyeceksiniz.

Her iki durumda da kazanmanız mümkün. Sadece biri uzun vadede ve biraz daha uğraş gerektiriyor. Diğer türlü ben blog açma işleri ile uğraşmayayım. Yazdığım yazının bedelini hemen alayım derseniz makalenizi sipariş üzerine oluşturup bedelini alabilirsiniz.

Ne kadar kazanabilirim?

Ne kadar iyi ve çok yazarsanız o kadar :)

Piyasada genellikle 100 kelimesi 1.5 TL den başlayan fiyatlar alt taban olarak yerleşmiş durumda. Bu da demek oluyor ki 400 kelime siparişi veren birisinden 6 TL lik bir kazancınız var.

Günde 10 makale yazsanız 400 kelimeden 60 TL eder. Bu da aylık olarak 20 gün çalıştığınızı düşünürsek 1200 TL ye karşılık geliyor… 

Daha fazla kazanmanız mümkün mü?

# - Elbette mümkün. Eğer gerçekten bir makeleyi profesyonelce yazarsanız 100 kelimesi için 2 – 2.5 TL bile talep edebilirsiniz. Çünkü müşteriniz yazıyı yayınlarken kendisine ne kadar az iş düşerse o kadar memnun olur. Bu memnuniyet de size para olarak geri dönecektir.

# – Yabancı diliniz varsa birebir çevirilerde normale göre 2 kat oranda para kazanabilirsiniz.

# – Google ın uzun ve derin makale sevdiğini biliyoruz. Müşterilerinize bunu yansıtıp aslında 1000 kelimeden oluşan bir makel yazmanız daha etkili olacağına onu ikna ederseniz daha kısa zamanda daha uzun makale yazarak zaman * para ekseninde karlı çıkabilirsiniz.

Müşterileri nereden bulabilirim?

Müşterilerinize ulaşmanın birdan farklı yolları var. Sizler için ücretli makale yazdıran siteler hangileridir onları grup halinde sunmak istedim.

Forumlar : Bence bu işin en temelinde yatan ve blog yazarlarının buluştuğu en yaygın ortamlar forumlar. Birkaç referans hizmetinden sonra işinizi çok iyi pazarlayabilirsiniz. Ben de zaman zaman yazıya ihtiyaç duyduğumda forumları kullanmıştım. Wmaraci forum sitesi size bu ticaretin kapılarını açabilecek etkili bir forumdur, deneyebilirsiniz.

İlan siteleri : Sahibinden, kariyer ve elemanonline sitelerinde metin ya da içerik yazarlığı gibi ilanlarına başvurabilirsiniz.

Makale satış siteleri : Direkt müşteri ile çalışanı makale odaklı olarak buluşturan firmalar mevcut. Bunları internette arama yaparak bulmanız mümkün. Güvenilir makale yazma siteleri midir değil midir bilemediğimden direk isim vermedim. Ama başka işler için kullandığım ve ödeme aldığım bionluk, sadeceon sitelerini önerebiliirm. Bu siteler aracı siteler olduğundan belli oranda komisyon alıyor olduklarını da unutmayın…

Kimler bu işi yapabilir?

Gelelim siz bu işi yapabilir misiniz konusuna. Yukarıda sizlere hayal satmadım. Bizzat şahit olduğum bir süreci kısaca özetledim. Eğer bu süreçte yer alıp kazanç elde etmek istiyorsanız bazı özelliklere sahip olmalısınız.

En genel manada bir bilgisayar ve internete sahipseniz yeterli zamanınız varsa bu işi yapabilirsiniz. Ev hanımı, öğrenci ya da tam zamanlı çalışan olup da ek gelir ihtiyacı duyanlar… Hazırladığınız özgün blog yazısı ile bu işe merhaba diyebilirsiniz.

Detaylandırmak gerekirse :

Her iş dalının kendine özgü gereksinimleri olduğu gibi makale yazarak gelir elde etmek için
çalışan kişilerin de sahip olması gereken belli başlı özellikler bulunmaktadır. İsterseniz lafı fazla uzatmadan gelin makale yazarlarının sahip olması gereken en temel 5 özelliğe bakalım:

1 – Zamanında teslimat

zamanında-teslimat

Bir makale yazarının olmazsa olmaz özelliği dakikliktir. Çünkü makale yazımı “deadline” üzerine kurulmuştur. Yani alınan her makale işinin bitirilmesi gereken bir zaman dilimi bulunmaktadır. Örneğin, 1000 kelimelik bilgisayar takip programı konulu bir yazının, işi aldıktan sonraki 24 saat içinde tamamlanması gerekiyor ise bu süre içinde tamamlanmalıdır. Eğer bu süreyi geçirirseniz bu durum hoş karşılanmayacaktır. Çünkü sizin geç kalmanız birçok kişiyi de etkileyecektir ve işler aksayacaktır.

Ayrıca; makale yazmak, uzaktan yapılan bir iştir ve bu işlerde işveren ve işçiler arasındaki iletişim online ortamda gerçekleştiği için karşılıklı güven çok önemlidir. O yüzden bu güveni kırmamak adına verilen işlerin zamanında tamamlanması gerekmektedir.

2 – Hızlı olma

hizli-olma

Makale yazarak para kazanmak istiyorsanız sahip olmanız gereken bir diğer özellik hiç şüphesiz hızlı olmaktır. Hızlı olmak bir koşul değildir fakat yeterli miktarda para kazanmak için olmazsa olmazdır. Çünkü çoğu iş için sabit bir ücretle çalışacaksınız. Yine 1000 kelimelik teknoloji konulu yazı örneğini vermek gerekirse bu yazıyı yazmak için 10 dolar aldığınızı düşünün. Bu 10 doları 1 saat içinde de kazanabilirsiniz, 5 saat içinde de. Tamamen sizin hızınıza kalmış. Bu yüzden de saatlik kazanç miktarınızı arttırmak istiyorsanız çok hızlı olmanız gerekiyor.

Yalnız hızlı olurken kaliteden taviz vermeme noktasında çok dikkatli olunmalıdır. Önemli olan hızlı bir şekilde kaliteli hizmet verebilmektir. Kaliteli hizmet verdiğiniz sürece kimse işi ne kadar sürede tamamladığınızla ilgilenmeyecektir. Fakat hizmet kaliteniz düştüğü takdirde bu hemen fark edilecektir. O yüzden bu konuya özen gösterilmesi gerekmektedir.

3 – Öğrenmeye meraklı olma

Kendi başına öğrenebilme hemen hemen her sektörde çalışan kişilerin sahip olması gereken bir özelliktir. Fakat makale yazarken genellikle kendi başınıza olursunuz. İşin bütün sorumluluğu sizin üzerinizde olmakla beraber işi bitirme ve iş esnasında oluşacak problemleri çözmek de yine sizin sorumluluğunuzdadır. Bu noktada karşılaştığınız yeni konuları kendi başınıza öğrenebilme yetisine sahip olmak, aldığınız işi eksiksiz bir şekilde tamamlamanız açısından çok önemlidir.

Bir makale yazarı olarak kimi zaman sizden hiç bilmediğiniz bir konuda da yazı yazmanız istenilebilir. Bu gibi durumlarda önce konuyu kendi başınıza öğrenmeli ve daha sonra bu konu üzerine yazı yazmanız gerekmektedir. Sonuç olarak kendi başınıza öğrenebilme yeteneğine sahip olursanız her konuda yazı yazabilen bir içerik üretim makinesine dönüşebilirsiniz.

4 – Her türlü çalışma ortamına sahip olma

Makale yazarlarının sahip olması gereken olmazsa olmaz özelliklerden bir tanesi de her türlü çalışma ortamına uyum sağlayabilmektir. Eğer her türlü çalışma ortamına uyum sağlayabilirseniz aldığınız işleri kolayca tamamlayabilirsiniz. Makale yazma işlerinin ne zaman ve nereden geleceği belli değildir. Bu nedenle evde, otobüste, metroda, kafede, kısacası aklınıza gelebilecek hemen her yerde çalışabilmelisiniz. Kendinizi de bu duruma adapte edecek materyalleri de yanınızda olmalı.

Örneğin metroda yolculuk ederken aldığınız işin ana başlıklarını belirleyebilir ya da nelerden bahsetmeniz gerektiğine dair planınızı yapabilirsiniz.

Bu özelliğe sahip olduğunuz takdirde çok daha verimli ve etkili bir şekilde çalışabilirsiniz. Bu da kazancınızı arttırmanızda büyük bir rol oynayacaktır.

5 – Yoğun tempoya ayak uydurabilme

yogun-tempo

Şunu unutmayın ki siparişiniz gelir gelmez maalesef müşteriler en fazla 2 gün içinde işinin teslim edilmesini ister.

Seo uyumlu makale yazma işlerinde çalışmaya başladıktan sonra tecrübe sahibi oldukça müşteri ve çalıştığınız proje sayısı artacaktır. Bir süre sonra müşterilere yetişebilmek için çok yoğun olmanız gereken zaman dilimleri olacaktır. Bu gibi durumlar için kendinizi yoğun çalışma temposuna hazırlamanız gerekmektedir. Bu gibi yoğun durumların yaşanmasının en büyük nedeni bazı işlerin plansız bir şekilde gelmesidir. Bu gibi durumlarda bu işi reddetme gibi bir şansınız da mevcuttur fakat bu gelecekteki işlerinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu noktada müşterilerinizi geri çevirmemek için bazı zamanlarda yoğun çalışma temposuna ayak uydurmanız gerekmektedir.

Son Sözler

Uzun soluklu bir makale oldu. Bu noktaya kadar okuduysanız eminim kafanızda bir şeyler cereyan etmiştir. Hala aklınıza takılan bir konu varsa sormaktan çekinmeyin.

Yazı başlığındaki sorumuza gelirsen evet makale yazarak para kazanmak gerçekten mümkün. Tüm bu özelliklere sahip olduğunuz takdirde para kazanma noktasında büyük bir avantaj elde edebilir ve bu işten yüksek miktarlarda gelir elde edebilirsiniz.

Ufak bazı işler için bizzat çalıştığım kişiler var ve paramı da ödedim. O yüzden yıl 2018 hala bu işten ek gelir elde edebilirsiniz. Bunu gönüş rahatlığıyla söyleyebilirim. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Tags

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Elinize sağlık hocam. Makale yazarak para kazanmak ilk etapta zor gibi gözükse de alışıldığı ve hızlanıldığı takdirde hem kolaylaşıyor hem de kazanç miktarı artıyor. Bu açıdan rehber niteliğinde bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Peşin ödemeli güzel bir iş. Bazen blog sahibi olmaktan daha karlı olabiliyor.

      Sil
  2. Çok iyi olmuş. Gençler bu yazıyı okysun mutlaka

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !