Kaliteli Backlink Veren Popüler Siteler

Teknojest
9
backlink-veren-kaliteli-siteler

Backlink, site sıralamasını etkileyen en önemli etmenlerin başında gelir. Yapılan onca algoritma güncellemesine rağmen backlink almanın etkisi hiç bir şekilde azalmadı.

Yalnız bu demek değil ki tüm alınan linkler sitenize olumlu katkı sağlayacak! Yani linkin nereden geldiği oldukça belirleyici. O yüzden kaliteli backlink veren popüler siteler sizin için oldukça önem taşıyor!

Sitenizin hızlı index alıp sıralamada adım adım yükselebilmesi için internetin önde gelen backlink siteleri sizlere katkı sağlayacaktır. Bunun için aşağıda sizlere hazırladığım popüler ve kaliteli blog dizinlerine kendi blogunuzu eklemelisiniz.

Sitenizi açtıktan sonra eminim ilk heyecanla google ne zaman indexlemiş sürekli kontrol ediyorsunuzdur. Aslında birazdan bahsedeceğim listedeki siteleri kullanarak blogunuzu 24 saat içerisinde indexletmeniz mümkün ! Yalnız listemi çok geniş tutmadım, daha çok kaliteli ve akılda kalıcı servisleri tercih etmek istedim. Elbette aşağıdakilere ilaveten yüzlerce dizin bulmak mümkün.

1 - Google webmaster tool

Google ın resmi aracı webmaster tool sadece sitenizi ekleyeceğiniz bir araçtan daha da fazlasını size sunuyor. Oluşturacağınız site haritası ile sitenizin google botları tarafından hızlı bir şekilde fark edilmesini sağlayabilir ve yine sitenizin ücretsiz seo analizini yapabilirsiniz.

2 - Bing webmaster tool

Sitenizin Bing arama motorunda da görünebilirliliğini sağlamak amacıyla kullanabileceğiniz resmi bir araç. Buradaki linkten üyelik girişi yaparak sitenizi bu arama servisine de ekleyebilirsiniz.

3 – Alexa

Geçerli mi değil mi ? Sıralamayı göz önünde tutmak gerekir mi gerekmez mi, sorularını belki soruyorsunuzdur ama yine de bu serviste blogunuzun yer alması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden alexa üyeliğinizi gerçekleştirip ülke ayarlarını yaparak blogunuzu bu dizine de ekleyin.

4 – Facebook

facebook-ekle

Sosyal medya trafiği hiç kuşkusuz ihtiyacımız olan şey. Bunların en başında da facebook geliyor. Tabii bu servis üzerinden trafik alabilmek için ilk olarak fan sayfası oluşturmalısınız. Oluşturacağınız sayfa için hakkında kısmına elbette linkinizi ekleyebiliyorsunuz.

5 - Google Plus

google-plus-site-ekle

Facebook gibi google plus üzerinden de sitemizin linkini ekleyebiliyoruz. Burada ilaveten sayfa açmanıza gerek yok. Eğer bir google plus profiliniz varsa hakkımda kısmına ve bağlantılar kısmına sitenizi link olarak ekleyebiliyorsunuz.

6 – Twitter

twitter-link-ekleme

Bir diğer önemli aracımız da twitter. Yine sosyal medya trafiğinizin önemli bir kısmını oluşturacak olan twitter da sitenizin linkini eklemenize imkan veriyor. Nofollow olmasına rağmen blogunuz için önemli olacak bu linki eklemenizi şiddetle öneririm.

7 – Ahrefs

ahrefs-link-ekle

Ahrefs aslında sitenizin backlink ve seo durumunu kontrol etmeniz için kullanılabilecek bir araç. Fakat servise ücretsiz üyelik gerçekleştirdiğinizde hesabınıza 1 adet blog eklemenize ve üstelik link bırakmanıza izin veriyor. Şimdi hemen ücretsiz olarak hesabınızı oluşturup sitenizi ekleyin. İlerleyen günlerde analiz yapmak için servisi kullanabilirsiniz.

8 - IMT Submitter

Site metriklerinin ölçüldüğü internette onlarca site var. Tabii bunların hepsine teker teker sitemizi eklemek mümkün değil. İşte bu noktada IMT submitter servisi bu araçlara otomatik olarak ekleme yapıyor. Elbette yüksek kalitede link almanız söz konusu değil ama yine de index hızınızı artırabilecek önemli araçlar. Kullanmanızı öneririm. [Link]

Tüm siteler bunlar mı ?

Elbette değil. Benzer şekilde profil bilgilerinde site linkini yerleştireceğiniz farklı siteler de mevcut. Onları tek tek açıklama yapmak yerine liste şeklinde sunmak istedim.

Aşağıdaki listede yer alan sitelerde hesap açarak linkinizi ekleyebilirsiniz :

  • # DeviantArt – deviantart.com
  • # Wordpress – wordpress.com
  • # Qoura – quora.com
  • # About.me – about.me
  • # Opera - https://auth.opera.com/account/signup/
  • # Mozilla - https://addons.mozilla.org/En-us/firefox/users/register
  • # Adobe - adobe.com/

Son Sözler

Sitenizi ekleyebileceğiniz kaliteli ücretsiz backlink veren siteler konusunu sizlerle paylaştım. İlk bakışta hızlı bir şekilde kullanabileceğiniz listeyi sizlere sundum. Eğer blog hayatına yeni adım atanlardansanız ilk aylar içerisinde bu listeyi kullanarak sitenizi eklemeyi şiddetle öneririm.

Yukarıda yer alan siteler genellikle sizlere PR si yüksek otoriter sitelerden backlink alma fırsatı şeklinde sunulan ücretli hizmet içerisinde yer alan siteler. Yani backlink nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte size seçilmiş liste. Para verip bir çalışma yaptırmak zorunda değilsiniz.

Yararlı olduğunu düşündüğünüz farklı siteler mevcut mu ? Yorum bölümünde belirmeyi unutmayın !

Tags

Yorum Gönder

9 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Yanıtlar
    1. Sadece burası var artık hocam. Ehli Blog da yokum :(

      Sil
  2. Gerçekten kaliteli siteler var. Google da anında index almak için yararlı blog dizinleri eklemişsiniz. Webmaster tools mutlaka eklenmesi gerekiyor. Facebook, Twitter gibi sosyal medyada etkin olarak işe yarayan elementler. Ahrefs ve Submitter ilk defa duydum, mutlaka bunlarada blogumu ekleyecem.

    YanıtlaSil
  3. İçlerinde işine yarayan çok kaliteli blog dizinleri var. Özellikle sosyal medya bence seo açısından çok önemli ve ayrı bir yer. Google Plus ve Webmaster tools mutlaka ilk website serüveniniz de mutlaka olmalı.

    YanıtlaSil
  4. DMOZ dizinini de ekleyebiliriz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Fakat biraz oraya site eklemek zor olduğundan şimdilik listemde yer vermedim :)

      Sil
  5. Dmoz dışında da kaliteli blog dizinleri mevcut, zaten site eklemenin en basit olduğu siteleri sıralamışsınız hocam, teşekkürler. Artık DMOZ kolay kolay site kabul etmemeye başladı zaten.

    YanıtlaSil
  6. DMOZ da kalkınca artık site arar olduk :)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir çalışma! Blogunu yeni açanlar hemen ilk backlinklerini bu siteleri kullanarak alabilirler

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !