Google Drive daki Dosyalarınızı Linki Değiştirmeden Güncelleyin

Teknojest
3
google-drive-dosya-guncelleme

Google drive da arkadaşlarınızla dosya paylaştığınız zaman dosyada bir güncelleme yaptığınızda paylaştığınız linki tekrar güncellemek zorunda kalıyordunuz. Aslında yeni güncel halini yükleyip aynı link ile devam etmek de mümkün. Yani linke sahip olan kişi sürekli dosyanın en güncel halini indirmiş olacak.

Şimdi nasıl yapıldığına bakalım :

Google Drive, dosyalarınızı güvenli bir şekilde depolama ve istediğiniz cihazdan onlara erişim yapmanızı sağlayan kullanışlı bir bulut servisi.

Bu sistem üzerinde otomatik olarak 15 GB ücretsiz depolama alanından yararlanırsınız. İsterseniz daha fazla depolama alanı satın almak da mümkün. Sahip olduğunuz bu 15 GB depolama alanınızda google’a ait ürünlerdeki dosyalarınız yedeklenir. Örneğin gmail gibi.

Kısa bir giriş yaptıktan sonra tekrar konumuza geçelim:

Drive hesabınıza giriş yaptıktan sonra hangi dosyayı güncellemek istiyorsanız üzerine gelerek sağ tıklayın ve sürümleri yönet ‘i seçin

 

google-drive-surumleri-yonet

Karşınıza çıkan pencerede güncellenmiş yeni dosyayı yüklemeniz gerekiyor. Yeni sürümü yükle butonuna basarak bu işlemi tamamlayın.

google-drive-dosya-guncelleme

Güncel dosyayı da yükledikten sonra aynı linke sahip iki adet dosya sistemde mevcut olacak. Siz isterseniz eski dosyayı silebilirsiniz. Silmezseniz dosya 1 ay sonra google tarafından otomatik olarak silinecek.

Bunun da ötesinde dosyanın sürekli olarak da kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğim yöntemi dosya isim değişikliği ya da format değişikliği gibi durumlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Oldukça kullanışlı olduğunu düşündüğüm bu yöntemi sizlerle paylaşmış oldum. Siz de arkadaşlarınıza haber verebilirsiniz.

Tags

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Teşekkürler,faydalanmak isteyenler olacaktır paylaştım. sevgiler kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Her değişiklikten sonra paylaştığım platformlarda link güncelliyordum. Google drive dosya güncellemeleri resmen soğutuyordu beni... Çok faydalı bir paylaşım.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !