Outlook da İleri Tarihli Mail Gönderme Nasıl Yapılır?

Teknojest
2
outlook-ileri-tarihli-mail-gönderme

Tipik olarak mail gönder butonuna bastığınızda hemen alıcısına ulaşır. Peki hemen değil de daha sonra gönderilsin istediğinizde ne yapmalısınız? Bir başka ifadeyle Outlook ileri tarihli mail gönderme nasıl yapılır?

Bildiğiniz gibi Google ‘ın gmail e posta servisi olası bir yanlış ifade durumu için tüm mailleri 30 saniye geç gönderiyor. Sizin de böyle bir gecikmeye ya da özellikle yurt dışı yazışmalarınızda zaman farkından ötürü ileri tarihli göndermeye ihtiyacınız olabilir.

Yukarıda bahsettiğim örnekler için mailinizde zaman planlaması yaparak göndermeye Outlook müsaade ediyor. Herhangi bir eklenti vs kullanmadan bu işlemi yapabileceksiniz. Üstelik yeni bir “rule” (şart) oluşturarak da tüm maillerinizin belli bir gecikmeyle gönderilmesini sağlayabileceksiniz.

Gelelelim şimdi ilk olarak sadece istediğiniz maili belirlediğiniz saatte nasıl gönderebilirsiniz konusunu.

Şimdi Outlook da yeni bir pencerede mailinizi yazın ve alıcıları belirleyin. Gönder butonuna basmayın ve üst menüden Option (Seçenekler) ‘i seçin.

outlook-ileri-tarihli-mail-gönderme-ayarlari

Delay Delivery ‘i seçin.

Karşınıza çıkan pencerede delivery options (teslim seçenekleri) kısmından göndereceğiniz tarih ve saati seçerek close butonuna basın.

outlook-mail-teslim-seçenekleri

 

Artık mailiniz belirlediğiniz tarihte alıcısına ulaşacaktır.

Peki tüm maillerinizi belirli bir dakika-saniye geç göndermek isterseniz ne yapmalısınız ?

Bunun için outlook da kural oluşturmak gerekir. Şimdi adım adım bunu yapalım:

Outlook pencereniz aktifken (yeni mesaj yazma ekranını kast etmiyorum.) File (Dosya) menüsünden Rules (Kurallar) butonuna tıklayın.

outlook-kural-oluşturma

Açılan pencerede sol üst köşedeki new rules (yeni kural) ‘ tıklayın. Açılan ikinci pencerede resimdeki gibi gönderdiğim tüm maillere uygula ‘yı seçin.

outlook-kural-oluşturma-2

İlerledikten sonra eğer bir durum belirlemek istiyorsanız bu penceredeki menülerden seçebilirsiniz. Yoksa direkt yine Next diyerek ilerleyin.

Geldik son adıma. Buradaki kural sihirbazı menüsünde defer delivery by a number of minutes seçeneğini göreceksiniz. Bu kutucuğa işaretleme yapın ve minutes linkine tıklayarak ne kadar sonra gönderilmesini istiyorsanız onu belirleyin.

outlook-kural-oluşturma-3

Bir sonraki adımda kuralınızı çalıştırırken hariç tutmak istediğiniz şeyleri ayarlayabilirsiniz. En son adımda oluşturduğunuz kurala isim vererek kaydedin.

Evet artık tüm ayarları yapmış bulunuyorsunuz. Bundan sonra outlook ileri tarihli mail gönderme işleminiz tamamdır.

Şu an bende kurulu uygulama ingilizce olduğundan ekran görüntüleri ve anlatım ingilizce yaptım ve kısmen dilimize çevirmeye çalıştım. Bu konuda beni mazur görün :)

Eklentisiz bir şekilde uygulamanın mevcut özelliğini kullanarak artık maillerinizi belirlediğiniz tarihte gönderebileceksiniz.

Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !