Windows da Video ‘yu 90 Derece Döndürme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Teknojest
5
video-90-derece-döndürme

Zaman zaman telefonumuzla çektiğimiz videoları ters olarak çektiğimiz için bilgisayarımızda da ters bir şekilde görünmekte. VLC tarzı programlarla anlık olarak düzgün yönte çevrilse bile kaydetmediğiniz sürece bir dahaki görüntülemede yine ters bir şekilde gözükecek.

Yaşadığınız değerli anın böyle bir aksilik yüzünden mahvolmasını istemezsiniz değil mi ? Gelin o zaman video 90 derece döndürme nasıl mümkün olabilir yakından bakalım.

Yazılarımı sizlerle paylaşırken mümkün olabilecek ücretsiz ve extra program kurmadan olabilecek yöntemleri paylaşmaya çalışıyorum. Yine bu işlem için de standart olan windows movie maker programını kullanacağız.

Windows movie maker ile video döndürme

Eğer bilgisayarınız bu programa sahip değilse ücretsiz bir şekilde windows üzerinden buradan bilgisayarınıza kurun.

Paket halinde kurulum gerçekleştirip gerçekleştirmek istediğiniz soran bir pencere karşınıza çıkacak. İsterseniz kurulabilecek tüm programları seçebilir isterseniz sadece windows movie maker seçebilirsiniz.

windows-movie-maker-video-dondurme

Kurulum işlemi bittikten sonra simdi movie maker programını çalıştırabilir ve ilgili videonuzu ekleyebilirsiniz. Videonuzu ekleyip birkaç saniye oynatın. Bunu çalışmamızı hangi yöne döndüreceğiz onu belirlemek için yapıyoruz.

Videoyu ne tarafa döndüreceğimize karar verdikten sonra Giriş şekmesinde sağa-sola döndür seçeneğini göreceksiniz :

movie-maker-video-döndür Bu işlemden sonra videonuzun doğru yönde oynadığından emin olun.

Evet henüz işlemimiz bitmedi. Şimdi çalışmamızı kaydetmemiz gerekiyor. Bunun için dosya menüsünden filmi kaydet ‘i seçin. Karşınıza birden fazla seçenek gelecek. Bunlardan bu proje için önerilen ‘i seçip projenizi kaydedin.

movie-maker-video-kaydet

Önerim mevcut dosya üzerinde değil de farklı bir isimle kaydemeniz. Belki ilerleyen günlerden filmin orjinaline ihtiyacınız olabilir.

VLC ile video döndürme

Yukarıda belirttiğim gibi video nuzu döndürmek için birden fazla yöntem mevcut. bunlardan birisi de VLC media player kullanmak. İşlem yukarıdakine benzer şekilde fakat biraz daha karışık.

Şimdi yine dosyanızı vlc ile açın ve hangi yöne döndüreceğimize karar vermek için bir kaç saniye oynatın.

Tools > Effects and filters yolunu izleyin.

vlc-video-döndürme

Karşınıza çıkan pencerede Video effect > Geometry > Transform yolunu izleyerek dönüş derecesini seçin.

vlc-video-döndürme-2

Videoyu döndürdük. Sıradaki işlem vlc media player da kaydetme özelliğini aktifleştirmekte. Son adım olarak Tools > preferences menüsünü izleyin. Açılan pencereden stream output > sout stream > Transcode > Rotate video filter yolunu izleyerek kutucuğu işaretleyin.

vlc-video-döndürme-3 Evet şimdi dosyamızı kaydedebiliriz. Media > convert/save seçerek çalışma yaptığınız dosyayı seçin ve convert/save butonuna basarak işlemi tamamlayın.

Son Sözler

İki farklı yöntemle windows da video döndürme işlemini nasıl yapabilirsiniz detaylı olarak paylaştım. Elbette en iyi yöntem basitçe movie maker kullanmak ama tercih sizin. Bunun dışında farklı alternatifler de mevcuttur ama ben kendimce uygun bulduğum iki yöntemi sizlere sunmak istedim.

Tags

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Gerçekten bu sorun benim ve insanların en çok sınır olduğu sorunların başında geliyor. Videonun ters dönmesini Windows movie maker ile bende denedim ve başardım. Sizlere çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Alt aşağı yukarı yön okları ile de İşletim sisteminin fonksiyonlarını kullanarak yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Hep bu kamerayı da da telefonu ters tutmaktan ötürü böyle sonuçlarla karşılaşıyordum. Derdime derman oldunuz :) Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Harika! Çok teşekkürler. Özellikle VLC media ile dönüştürmeyi denedim. Çalıştı.

    YanıtlaSil
  5. Ah o telefonda çıkan yamuk görüntü yok mu! Kafayı yiyecektim. Çok teşekkürler bilgi için

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !