Google Alerts Kullanımı İle Sitenizi Geliştirmek Mümkün! İşte 6 Gizli Yöntem

Teknojest
1
google-alerts-kullanımı

Google alerts, internette yayınlanan yeni içeriği takip etmenin en kolay şeklinin sunan ücretsiz bir araç. Çoğu blog yazarı kullanmayı ihmal etse de bu araç, sorgunuza dair yeni içeriğin indexlenir indexlenmez size otomatik bilgi vermesi ile ziyaretçi trafiğini artırmak ve backlink almak için oldukça yararlı oluyor.

Bu yazımda google alerts kullanımı ile blogunuzu nasıl geliştirebilirsiniz ondan bahsedeceğim.

Google Alerts nasıl oluşturulur ?

Google hesabınız aktifken buradaki resmi sayfayı ziyaret edin.

Sayfayı açtığınızda farklı seçenekleri görmek için “seçenekleri göster” linkine tıklayın.

Açılan menüde seçenekleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Optimum olan ayarları aşağıdaki resimde göstermek istedim. Siz de aynısını kullanabilirsiniz:

google-alerts-kullanımı

Ayarları nasıl yapacağımız öğrendik. Şimdi bu ayarları hangi amaçla kullanacağız, neden web de olan bir şeye hemen öğrenmeye ihtiyacımız var ona bakalım :

1 – Popüler blogları ilk yorumlayan siz olun !

Alanında otoriter ve popüler olan blogda yeni içerik yayınlanır yayınlanmaz ilk yorumlayan siz olmak istiyorsanız google alerts kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken yukarıdaki adımları uygulamak ve sorgu için de site:www.siteadi.com şeklinde yazmak.

Favori blogunuzda yeni yazı yayınlanır yayınlanmaz mail ile bilgilendirileceksiniz. Kimse yorum bırakmadan ilk siz yorumunuzu bırakarak sizden sonra gelecek okuyucuların dikkatini çekebilirsiniz.

2 – Forum konularını takip edin

Forumlar yeni okuyucular bulmanız için size fırsat sunan önemli araçlardandır. Yer alan tartışmalara ortak olup sunacağınız çözümlerle sitenize fazlasıyla yeni okuyucu kazandırabilirsiniz.

Peki bu ücretsiz aracımız size bu konuda ne sunabilir ?

Diyelim takip ettiğiniz populer bir forum sitesi mevcut. Yalnız tüm kategorilerle değil de bazı konularla daha çok ilgilisiniz. Bu konunun adı geçer geçmez haberiniz olsa fena olmazdı değil mi ?

Hemen yine google alerts in sayfasına giriş yaparak aşağıdaki gibi bir sorgu oluşturun. Örneğin ben blogger kelimesinden haberdar edilmek istedim :

  • site:wmaraci.com blogger

 

google-alerts-forumlar

3 – Rakip site için bildirim oluşturun

Acaba rekabet içerisinde bulunduğunuz site neler yapıyor? Nerelerde tartışmalara katılıyor ve nerelerde baclink çalışması yapıyor? Onun son yazılarını öğrenmek ve reklam çalışması için neler yaptığını görmek için rakip sitenin adında sorgu oluşturabilirsiniz.

site:www.rakipsite.com

4 – Backlink fırsatı yakalayın

Bildiğiniz gibi doğal ve güçlü backlink kazanmanın en yaygın yolu konuk yazar olmaktır. Peki takibinizdeki kişiler hangi sitelerde konuk yazar olarak yer almış ?

Bunu öğrenmenin en iyi yolu o yazar için alert oluşturmak. Genellikle bu tür yazılarda yazı sonunda yazar bilgisi verilir. Klasik ve sık kullanılan cümle de “Bu yazı … tarafından yazılmıştır.” ifadesidir.

google-alerts-konuk-yazar

O zaman siz de “Poyraz Şahin tarafından” kelime grubuna sorgu oluşturursanız yeni yazdığım konuk yazılardan haberdar olabilirsiniz.

5 – Markanızdan bahsedildiğinde haberdar olun

Olur ya birileri internette iyi kötü sizden bahsediyor olabilir.

Bu durumdan haberdar olmak için marka adınızı yazan bir sorgu oluşturabilirsiniz. Eğer iyi bahsediyorsa link vermesini, kötü bahsetmişse yanlış anlaşılan noktaları düzeltebilirsiniz.

Örnek sorgu : “Teknojest”

6 – Yeni yazınız indexlendiğinde haberiniz olsun

Sürekli google ‘a girip yeni yazınızın url sini aratmaktan usandınız mı? Özellikle yeni blog yazarları sitesinin durumunu sürekli kontrol ettiklerinden defalarca yazılarının index durumunu kontrol ederler.

site:www.teknojest.com şeklinde sorgu oluşturun yeni yazınız index aldığında anında haberiniz olsun.

Son Sözler

Google alerts kullanımı elbette sadece yukarıdaki durumlar için geçerli değil. İçeriğinizin çalınmasından mı korkuyorsunuz? Yazının ilk paragrafını yazın ve birisi ekler eklemez haberiniz olsun. Kredi kartı, telefon numarası ya da şifrelerin hackerlar tarafından internette yayınlandığıdan mı şüpheleniyorsunuz? Hemen bu bilgiler doğrultusunda sorgular oluşturabilirsiniz.

Bazen anında haberdar olmak için yoğun mail alabiliyor olabilirsiniz. Anlık haberdar olma yerine haftalık bilgilendirme alabilir ya da gmail üzerinde filtreleme yaparak sistem üzerinden gelen mailleri farklı klasörde toplayabilirsiniz.

Blogunuzu geliştirmek ve onun hitini artırmak yukarıdaki yöntemlerle mümkün. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Google Alerts sen siteler için gerçekten yararlı bir uygulama. Google index takibi için kullandığım ve çok başarılı bulduğum uygulamalar arasında ilk favorilerimden. Mutlaka kullanılmasını tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !