Kullanmaya Değer 4 Faydalı Gif Arama Motoru & Servisi

Teknojest
4
gif-arama-motoru

Gif uzantılı resimler artık internetin dili haline geldi. Mutluluk, hüzün, sevinç, şaşkınlık gibi duyguları en iyi şekilde yansıtmamıza imkan veren gif ler farkındalık oluşturmak için birebir. Peki sizi farklı kılacak bu tür dosyaları nereden bulabilirsiniz ?

İşte size belki de hiç duymadığınız gif arama motoru servisleri …

Özellikle sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve hatta sayfa yöneticiliği yapan birisiyseniz yüzlerce beğeni almanın yolu emin olun hareketli dosya paylaşımından geçiyor. O anın en iyi ifadesini yansıtan bir söz ve ekleyeceğiniz medya sizi farklı kılacaktır.

Hulu Perfect GIF

Dikkat ettiyseniz çoğu gifler media show ları ya da film-dizilerden gelmekte. Hulu da tam bu noktada farklı TV gösterilerinden sizlere çarpıcı dosyalar sunuyor.

hulu-gif

Site üzerinde o anki ruh halinize göre arama yapıp ilgi çekici medyalara ulaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey aramalarınızı ingilizce yapmak zorundasınız :)

GIPHY

Belki de internet en populer gif arama moturu olan GIPHY çoğu duygu ve düşüncenizi örnekleyen dosyaya sahip. Üstelik her dosyayı tıklayarak açmak zorunda değilsiniz. Fare ile üzerine gelerek önizleme yapabilirsiniz.

Eğer bu servisi sevdiyseniz size mutlu bir haberim de var. Chrome kullanlar için servis ilaveten eklenti de sunmakta. Buradan chrome webstore a ulaşarak tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.

Tumblr

Blog açma siteleri arasında populerlilğini günden güne artıran tumblr da yeni bir gönderi paylaşırken gif arama yapabildiğinizi biliyor muydunuz ? Standart olarak anasayfa üzerinde arama yapacak bir araç yok ama eğer bir kullanıcıysanız yeni gönderi paylaşmak istediğinizde ekleyeceğiniz dosyalar arasında bu türden dosyayı da arayıp eklemek mümkün.

tumblr-gif-arama

 

Google

Ve elbette google. Yakın zamana kadar google bize bu hizmeti sunmuyordu ama yeni gelen güncelleme ile birlikte görsel arama yaparken türler arasında animated i seçip arama yapabiliyorsunuz. Üstelik önizleme şeklinde görüntüleme yapmak da mümkün.

Son Sözler

İnternetin yeni fenomeni olma yolunda adaysanız ve takipçilerinize birbirinden etkili medya paylaşımı yapmak istiyorsanız yukarıda paylaştığım gif arama motoru servislerinden istediğinizi kullanabilirsiniz.

Atladığım bir servis var ? Yorum bölümünde belirtirseniz sevinirim.

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

  1. Öncelikle makaleniz için teşekkürler. Facebook'ta gördüklerimi burdan alıyorlardı galiba merak etmiştim sayenizde öğrendim :)

    YanıtlaSil
  2. Sosyal Medyayı aktif kullanan birisi olarak bu Gif paylaşımlarının nasıl yapıldığına dair hiç bilgim yoktu. Merakta ediyordum aslında, paylaşımlarınız kullanıcılarınızın çok işine yarayacaktır, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Giphy hem gif yapma açısından hemde gif arama motoru olarak çok geniş bir platform, kullanmayan arkadaşlara tavsiye ederim. Makale'de güzel hazırlanmış, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.

Yorum Gönder
>
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !